Piłka nożna
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Piłka nożna
Muszę Cię rozczarować, ale Śląsk z ilością oddawanych strzałów nie ma problemów. W tamtym sezonie średnia oscylowała w okolicach 20 na mecz. Teraz nie bywa dużo gorzej. Przypomnę po raz trzeci w tym temacie, że goli również strzela najwięcej. Drugi rok z rzędu w całej lidze. No teraz są ex aequo. Problem medialności klubu polega, chyba, na wyrównanej kadrze i braku wyróżniających się gwiazd. Trudniej zapamiętać ok. 20 nazwisk bo tylu gra regularnie, niż 2-3 wyróżniających się gwiazdorów i patrzeć na mecz przez pryzmat ich popisów. Może o to chodzi.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że to nie tyle kwestia gwiazd, co sposobu grania zespołu... Co do strzałów, to chyba nie mam szczęścia do meczów tego zespołu . Choćby z Górnikierm ich liczba była mizerniutka, zobaczymy dalej.
Istotne jest, że do walki o mistrzostwo włączyła się już drugi sezon drużyna Śląska i - przynajmniej od tej strony - walka jest bardziej wyrównana. Choć z drugiej strony, wolałbym 2,3 naprawdę silne drużyny, które nie pękają w pucharach i nie odstają technicznie i wytrzymałościowo od europejskich drużyn.
Co do meczu Legii - w przekroju całego spotkania zasłużyła na zwycięstwo, miło zaskoczył już po raz któryś Ljuboja...
Istotne jest, że do walki o mistrzostwo włączyła się już drugi sezon drużyna Śląska i - przynajmniej od tej strony - walka jest bardziej wyrównana. Choć z drugiej strony, wolałbym 2,3 naprawdę silne drużyny, które nie pękają w pucharach i nie odstają technicznie i wytrzymałościowo od europejskich drużyn.
Co do meczu Legii - w przekroju całego spotkania zasłużyła na zwycięstwo, miło zaskoczył już po raz któryś Ljuboja...
Mi szkoda Ajaxu :/
Nie wiem jak to mozliwe, ale przed 6. kolejką mieli bilans 6:3 a Lion miał 2:6, czyli siedem bramek przewagi :/ skończyło się 6:6 i 9:7
Pechowo też w grupie z najwieksza ilościa Polaków Tranzospor i Lile zagrały dla ruskich
Chalsea - Valencja 3 : 0
Robson - Dzik 1 - 0
Nie wiem jak to mozliwe, ale przed 6. kolejką mieli bilans 6:3 a Lion miał 2:6, czyli siedem bramek przewagi :/ skończyło się 6:6 i 9:7
Pechowo też w grupie z najwieksza ilościa Polaków Tranzospor i Lile zagrały dla ruskich
Robson - Dzik 1 - 0
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Robson pisze:Mi szkoda Ajaxu :/
Robson - Dzik 1 - 0
Może ktoś potwierdzić , że Ajax w uja zrobili ? Meczyku nie oglądałem a słyszałem od kolegów na roku , że brameczek nie uznawali im :/
@Robson podziękujcie wy tam ładnie Drogbie bo jakoś jego powrót dobrze zrobił Niebieskim
Ajax strzelił dwie legalne bramy, których nie uznano, ale przy wyniku Lionu 7:1 brakowało im aż trzech bramek.
LOL, a ja bym chciał, żeby Arsenal odpadł, bo ile można oglądać samych polskich bramkarzy za granicą ktoś z naszych w końcu strzela bramki w LM, a ty narzekaszMnie cieszy że drużyny z Polakami w składzie odpadają(wyjątek Arsenal)
Ileż można puszczać Borussię czy Trabazonspor. Podobnie zresztą było w przeszłości z pokazywaniem w tv Celticu
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mnie jednak szokuje, że oba kluby z Manchesteru odpadły. O ile brak awansu MU nie dziwi mnie - graja wyjątkowo słabo w tym sezonie, w lidze też się prześlizgują przez mecze, wygrywając je ledwo ledwo, to fail MC jest już dla mnie sensacja . Zespół, który w lidze leje wszystkich, kto podejdzie i to kilkubramkową różnicą, w LM nie daje rady... Czyżby Napoli było aż tak silnym zespołem . W chwili obecnej faworyci: Real, Barca, Chelsea i Napoli .
W zasadzie nie ma co komentować.
Real jest dobry, ale Barcelona lepsza
Są dwie rzeczy na które liczę :
- Enzo Zidane - mam nadzieję ,ze dorośnie i będzie grał na miarę swego ojca. Może wtedy włodarze Realu postanowią spuścić C. Ronaldo. Gość, który zarabia najlepiej w tym klubie w meczach o wielką stawkę nie potrafi grać tak jak trzeba.
- Czekam też na jakiegoś obrońcę który będzie mógł zastąpić Pepe
Czas pokaże czy stanie się tak jak marzę.
Real jest dobry, ale Barcelona lepsza
Są dwie rzeczy na które liczę :
- Enzo Zidane - mam nadzieję ,ze dorośnie i będzie grał na miarę swego ojca. Może wtedy włodarze Realu postanowią spuścić C. Ronaldo. Gość, który zarabia najlepiej w tym klubie w meczach o wielką stawkę nie potrafi grać tak jak trzeba.
- Czekam też na jakiegoś obrońcę który będzie mógł zastąpić Pepe
Czas pokaże czy stanie się tak jak marzę.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, o 00:14 przez Ingen175, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Barca, Barca i jeszcze raz Barca
Mimo koszmarnego błędu bramkarza w 1 min. meczu pokazali klasę. A Real? Cóż - po raz kolejny okazuje się , że bycie gwiazdą i bycie gwiazdorem (CR ) to wielka różnica. Dzisiaj gwiazdą nr 1 był Iniesta. Robił co chciał na boisku, był nie do zatrzymania. Może jeszcze Barca wróci do gry .
Mimo koszmarnego błędu bramkarza w 1 min. meczu pokazali klasę. A Real? Cóż - po raz kolejny okazuje się , że bycie gwiazdą i bycie gwiazdorem (CR ) to wielka różnica. Dzisiaj gwiazdą nr 1 był Iniesta. Robił co chciał na boisku, był nie do zatrzymania. Może jeszcze Barca wróci do gry .
pisząc w ten sposób tylko prowokujesz...
sędzia w tym meczu kilkakrotnie oszczędził też Pepe, Diarrę, Alonso...
wynik 1:3 fartowny nie jest. Fartowny to byłby 1:0 czy 0:1... Real momentami grał bardzo fajną piłkę, ale przez większość czasu nie miał pomysłu na grę, CR po raz kolejny dowiódł, że na ważne mecze nie ma psychiki... Trzy wolne w mur, jeden ledwo doleciał do bramki... A przecież on normalnie doskonale wykonuje stałe fragmenty gry... I ustawienie Realu było genialne... Zaczęli siedmioma defensywnymi graczami, a trzema ofensywnymi... u siebie? świetnie... a ponoć to oni przed tym meczem byli w gazie, a Barca grała słabo... I taka prawda, tylko że Barca potrafiła się na ten mecz zmobilizować.
sędzia w tym meczu kilkakrotnie oszczędził też Pepe, Diarrę, Alonso...
wynik 1:3 fartowny nie jest. Fartowny to byłby 1:0 czy 0:1... Real momentami grał bardzo fajną piłkę, ale przez większość czasu nie miał pomysłu na grę, CR po raz kolejny dowiódł, że na ważne mecze nie ma psychiki... Trzy wolne w mur, jeden ledwo doleciał do bramki... A przecież on normalnie doskonale wykonuje stałe fragmenty gry... I ustawienie Realu było genialne... Zaczęli siedmioma defensywnymi graczami, a trzema ofensywnymi... u siebie? świetnie... a ponoć to oni przed tym meczem byli w gazie, a Barca grała słabo... I taka prawda, tylko że Barca potrafiła się na ten mecz zmobilizować.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Gdyby za każde tego typu przewinienie sędzia miał usuwać z boiska piłkarzy, to Real w drugiej połowie zostałby zdekompletowany po 15 min. gry . To co robili obrońcy Realu + Lass to było prawie to samo, co w poprzednich meczach derbowych. Obejrzyj , Lenart, jeszcze raz ten mecz i policz ilość fauli i ich brutalność po obu stronach. Zobacz, co Ci wyjdzie .
A Messi zagrał przeciętnie, a mimo to był o niebo lepszy od Ronaldo, który umie grać tylko przeciwko słabym zespołom. W tym meczu CR potwierdził to po raz kolejny. Hat tricki łatwo strzelać, jak się gra z przeciwko drużynie o 10 - 20 razy mniejszym budżecie. Jak się gra z silnym kadrowo zespołem, to CR jest bezradny - który to już raz. Niech lepiej reklamuje szampony, nie mam wiele szacunku dla takiego piłkarza, co nie umie udowodnić swojej wielkości w ważnych meczach. Na ligę za to jest w sam raz, tam jest wiele słabeuszy i można na nich nabijać statystyki.
A Messi zagrał przeciętnie, a mimo to był o niebo lepszy od Ronaldo, który umie grać tylko przeciwko słabym zespołom. W tym meczu CR potwierdził to po raz kolejny. Hat tricki łatwo strzelać, jak się gra z przeciwko drużynie o 10 - 20 razy mniejszym budżecie. Jak się gra z silnym kadrowo zespołem, to CR jest bezradny - który to już raz. Niech lepiej reklamuje szampony, nie mam wiele szacunku dla takiego piłkarza, co nie umie udowodnić swojej wielkości w ważnych meczach. Na ligę za to jest w sam raz, tam jest wiele słabeuszy i można na nich nabijać statystyki.
Nie ma to jak obiektywność fana Barcy. Nawet pomimo wygranej trzeba dalej hejtować.
Spójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana, a momentami powiedziałbym że to Barca grała agresywnie (D. Alves, Pique). Ostatnie 10 minut to frustracja Realu i wiążące się z tym faule.Nie wiem czego się spodziewałeś.
Real mógł to wygrać, ale nie w taki sposób. Szczerze powiem ,ze gdyby nie ta 1 niefartowna bramka to Real mógłby nic nie zdobyć. Ronaldo miał dwie 100 % sytuacje, których piłkarz na jego poziomie nie ma po prostu prawa marnować. Tymczasem on nie dość ,ze je zmarnował to jeszcze 3 razy zepsuł stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.
Tak na prawdę Real musi zdać sobie sprawę ,ze C. Ronaldo nie jest kimś komu można zaufać w meczu o stawkę. Powinni wydać te mln. które marnują na Ronaldo i zakupić kogoś. Nie wiem kto teraz nadaje się na taką funkcję, ale C. Ronaldo na pewno nie.
A ty Lenart nie kompromituj się.
Spójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana, a momentami powiedziałbym że to Barca grała agresywnie (D. Alves, Pique). Ostatnie 10 minut to frustracja Realu i wiążące się z tym faule.Nie wiem czego się spodziewałeś.
Real mógł to wygrać, ale nie w taki sposób. Szczerze powiem ,ze gdyby nie ta 1 niefartowna bramka to Real mógłby nic nie zdobyć. Ronaldo miał dwie 100 % sytuacje, których piłkarz na jego poziomie nie ma po prostu prawa marnować. Tymczasem on nie dość ,ze je zmarnował to jeszcze 3 razy zepsuł stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.
Tak na prawdę Real musi zdać sobie sprawę ,ze C. Ronaldo nie jest kimś komu można zaufać w meczu o stawkę. Powinni wydać te mln. które marnują na Ronaldo i zakupić kogoś. Nie wiem kto teraz nadaje się na taką funkcję, ale C. Ronaldo na pewno nie.
@Lenart
Gdyby usunal Leo, to do konca meczu polecieliby na bank takze Ramos, Pepe i Lass. Serio chcialbys by sedzia byl ostry?
Nie mowiac juz o tym, ze narzekanie madridismo na sedziow po meczach z Ajaxem i Valencia to naprawde przedni dowcip. Pamietacie bluzgi na Iturralde? To ledwie tydzien temu bylo, a mecz sedziowal wzorowo.
@Ingen175
Ilosc fauli wyrownana? O_o 22:13. Faaaaaaaktycznie...
Natomiast to byl zdecydowanie mecz Pepa i w tym miejscu musze odszczekac wszystko, co pisalem wczesniej. Barca zaczela systemem 4-3-3, ale od 20 minuty Pep przestawil zespol na 3-4-3 i takim dociagneli do konca, od razu zmienila sie tez gra Barcy. Motywacja w szatni - wystarczy porownac do realu by zobaczyc roznice klas.
Pep pieknie zamknal usta kazdemu chrzaniacemu, ze "odziedziczyl" zespol. Tutaj glowna role odegrala taktyka Pepa 3-4-3 (70 minut na wyjezdzie 3 obroncami na santiago bernabeu! trzeba miec jaja), a 2 gole zdobyly nabytki Pepa.
VeB!
Moge stracic mistrzostwo, jesli oba GD beda nasze.
Nawet madridismo uwaza, ze sedzia mial dobry mecz, a sedziowal konsekwentnie. Pierwsza kartka dla Leo byla troche z czapki, to odpuscil mu ta jedna sytuacje, tak samo jak nie gonil Lassa (ktory przepieknie spierniczal przed sedzia zaraz po faulu na zolta ), ale przy kolejnym, lekkim faulu Lassa, ktory na zolta nie byl - wlepil.To tej waszej gwiazdeczki sedzia sie bal zdjac z boiska za faul na 2 zółtą!!!!!!!!
Gdyby usunal Leo, to do konca meczu polecieliby na bank takze Ramos, Pepe i Lass. Serio chcialbys by sedzia byl ostry?
Nie mowiac juz o tym, ze narzekanie madridismo na sedziow po meczach z Ajaxem i Valencia to naprawde przedni dowcip. Pamietacie bluzgi na Iturralde? To ledwie tydzien temu bylo, a mecz sedziowal wzorowo.
To troche mowi o przeciwniku, nieprawdaz?Poza tym to jest kolejny z meczow barcy, gdzie gra totalnie slabo a i tak wygrywa.
@Ingen175
Jak na Real, ofc. Tylko wycinali, przerzucali w powietrzu, wycinali, kopali i wycinali. Nie bylo deptania i boksu, wiec jak na Real to faktycznieSpójrz obiektywnie, to i tak był całkiem kulturalny mecz Realu. Ilość fauli była wyrównana,
Ilosc fauli wyrownana? O_o 22:13. Faaaaaaaktycznie...
To mit. Real ma dwa sposoby rozegrania wolnych - strzal CR lub wrzutka Xabiego. 1 sposob rozegrania roznego - wrzutka. Fakt, ze Barca wiekszosc stalych fragmentow rozgrywa wracajac do tiki-taki, ale to koniecznosc spowodowana srednia wzrostu Mowienie o "doskonalych rozegraniach stalych fragmentow gry" to jakis zart, a przed GD czytalem to z 5 razy.stałe fragmenty. A te przecież były bardzo mocną stroną Realu.
Dla odmiany pelna zgoda. Tyle, ze to nie pierwszy taki mecz CR, w tym meczu sfailowal glownie Mou wystawiajac tridente zamiast trivote, do tego w przeciwienstwie do Pepa nie wykorzystal przerwy na nic chyba, patrzac na real w 2 polowie. Zmiany byly jakims zartem, szarpiacy Di Maria schodzi, a zostaje CR? Zdjecie Lassa? Potem Barca w srodku pola robila co chciala, momentalnie mozna bylo to zauwazyc. Kaka byl dobrym pomyslem, zgoda.Tak na prawdę Real musi zdać sobie sprawę ,ze C. Ronaldo nie jest kimś komu można zaufać w meczu o stawkę. Powinni wydać te mln. które marnują na Ronaldo i zakupić kogoś. Nie wiem kto teraz nadaje się na taką funkcję, ale C. Ronaldo na pewno nie.
Natomiast to byl zdecydowanie mecz Pepa i w tym miejscu musze odszczekac wszystko, co pisalem wczesniej. Barca zaczela systemem 4-3-3, ale od 20 minuty Pep przestawil zespol na 3-4-3 i takim dociagneli do konca, od razu zmienila sie tez gra Barcy. Motywacja w szatni - wystarczy porownac do realu by zobaczyc roznice klas.
Pep pieknie zamknal usta kazdemu chrzaniacemu, ze "odziedziczyl" zespol. Tutaj glowna role odegrala taktyka Pepa 3-4-3 (70 minut na wyjezdzie 3 obroncami na santiago bernabeu! trzeba miec jaja), a 2 gole zdobyly nabytki Pepa.
VeB!
Moge stracic mistrzostwo, jesli oba GD beda nasze.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Easy,Ingen, żadnego hejtowania w mojej wypowiedzi nie ma, przeczytaj dokładnie .Ingen175 pisze:Nie ma to jak obiektywność fana Barcy. Nawet pomimo wygranej trzeba dalej hejtować.
Pozwoliłem sobie na 1 wycieczkę do CR, bo juz nie mogę zdzierżyć, jak robia supergwiazdę z kogoś, kto nią nie jest i za każdym razem to wyłazi. I jeszcze chcą mu złote buty dawać, to już totalne nieporozumienie...
Tak jak poprzednik uważam, że sędzia był znakomity i poprowadził mecz nie dopuszczając do bydła. Real więcej od Barcy faulował, to nie podlega dyskusji, faule też były ostrzejsze. Barca z kolei odwzajemniała się "dokładaniem od siebie" przy tych faulach, czyli jak zwykle.
Czy Real mógł wygrać - pewnie tak, gdyby wykorzystał wszystkie sytuacje, które miał. W I połowie, kiedy jeszcze mieli parę, nie dawali wiele pograć Barcelonie, ale w ten sposób całego meczu nie można grać, tempo było zawrotne. Myślę, że Real przeliczył się z siłami nieco. Natomiast styl gry Barcy - pomimo pressingu, jaki stosuje - pozwala jej wytrzymać do końca. I nie jest to kwestia lepszej kondycji, tylko imho właśnie stylu gry.
Dla samej La Liga lepiej się stało,że wygrała Barca - im bliżej są obie drużyny, tym jest ciekawiej, zobaczymy, może na Barcę zmniejszenie straty do Realu podziała motywująco .
Tak patrzę na statystyki i obie drużyny oddały po kilka strzałów mniej niż Śląsk w meczu z Górnikiem.
@smiejagreg napisałeś, że to była mizerniutka ilość i według Twoich standardów to gran derbi powinno być gorsze niż nędza.
A skoro jeszcze ostro się faulowali, to w ogóle jakaś kopanina. Czym Wy tu się jaracie?
To co Cracovia wczoraj zrobiła, to były emocje.
@smiejagreg napisałeś, że to była mizerniutka ilość i według Twoich standardów to gran derbi powinno być gorsze niż nędza.
A skoro jeszcze ostro się faulowali, to w ogóle jakaś kopanina. Czym Wy tu się jaracie?
To co Cracovia wczoraj zrobiła, to były emocje.