pytania o magię

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Re: pytania o magię

Post autor: krystian1wielki »

możesz leczyć nie wskrzeszać więc driadom nie pomożesz ale w chalenge'a możesz rzucąć jak najbardziej :wink:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Dzięki za odpowiedź :)

"The Curse of Anraheir"

Czy na charriot, doomwheel, dzwon, działa tak samo jak na każdą inna jednostkę (dangerous terrain na 1 i 2 rana) ???

Ktoś kiedyś powiedział, że charrioty nie zdają na 1,2,3 (w booku nic takiego nie znalazłem więc obstawiam wała)

"Regrowth"

Czy mogę postawić oddział jeśli padł w całości ? Czy tylko jeśli jest minimum 1 model ?
W RB jest napisane, że w pierwszej kolejności wstaje champion, potem muzyk (sztandar przepada) więc wychodziło by, że można bo jak może paść champion i muzyk przed resztą oddziału (sniper nie niweluje muzyka)

Rozumiem też, że jeśli mając 4 z 6 Treekinów i Regrowthem postawię 5 woundów (czyli wstanie mi 1 cały i 1 na 1 ranie) to z atrybutu dodatkowo mogę sobie przywrócić "szósty" wound w 12" i będę miał full skład (tj, 6 woundów)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

ad1. Masz w opisie bodajże że nie zdają na 1,2 nigdzie nie pisze o żadnym 3 nieważne na co działa
ad2. Co do wskrzeszania unitu to musi być chociaż jeden model - muzyk pada pierwszy z comand groupa więc sytuacja kiedy padł i czempion i muzyk jest jak najbardziej możliwa - może ci zostać sztandar
ad3. Tak

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

1.Tak tyle ze jesli nie zdadzą dostaną d6 ran a nie jedną.Ktoś ci powiedział wała.
2.Nie możesz.Co do treekinów jesli postawisz 5 woundów to musisz miec najpierw na sobie Throne of Vines.Wstanie ci wtedy 1 cały i jeden na 2W, mozesz uzyc atrybutu do uleczenia ostaniej rany.
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Soulferin pisze:jesli postawisz 5 woundów to musisz miec najpierw na sobie Throne of Vines
...naturalnie :twisted:
Ktoś ci powiedział wała.
Tak obstawiałem.
Nie miałem okazji "stopować" rydwanów więc ja nikogo na całe szczęście nie zwałowałem ;) (D6 woundów przy nie zdanym teście to wiem)
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Czy jeśli maszyna chce strzelać w oddział z Pha's protection to po nieudanym rzucie 4+ nie strzela wcale czy musi po prostu wybrać inny cel?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Wrzuć wording
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Rzucaom Flamng Sword (+1 do ranienia, flaming) na Kawę Chaosu z Ensorcelled Weapons.
1. Rozumiem, że na chabety czar działa normalnie ?
2. Którego efektu nie dostają rycerzyki ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

1-tak
2-wszystkie efekty działają normalnie ( noo, może poza tym, że magiczne ataki mają już z broni )
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Tzn Ensorcelled Weapon staje się flamingiem z potencjalnym ranieniem T3 na 1+ ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Ano :mrgreen: .
Mad Mike pisze:
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara

Awatar użytkownika
Olos
Wałkarz

Post autor: Olos »

Jak działaja Bound Spelle?

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Jak magowie 0 poziomu nie chanelujący kości, zresztą paragraf bound spells w RB dobrze to opisuje.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Infernal Puppet pisze:Ano :mrgreen: .
jestem nawet pewny, że cała Polska gra inaczej:) albo ta częśc którą znam
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Że część graczy nie podchwytuje co głupszych pomysłów GW, to im się chwali, ale patent jest całkowicie Ok od strony zasad. Czar ognistych mieczy daje +1 do rzutów na zranienie, a FAQ GW pozwala ranić na 1+. Więc jeśli coś byś ranił normalnie na 2+ , to z sword of rhuin ranisz na 1+ . Nie ma też żadnego przeciwwskazania do tego by czar działał na magiczne bronie, ani do tego by nie działał na chabety.
Mad Mike pisze:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zaite prawdę rzeczesz :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

To żeś się merytorycznie dorzucił ; p

Mieczyk daje autowoundy jak masz woundowanie na 2+ przynajmniej wedle tego co lecialo jeszcze na DMP

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Daje ranienie na 1+, możesz sobie ciągle np. kulać Killing Blowy jeśli masz.

Awatar użytkownika
X.Maciek
Falubaz

Post autor: X.Maciek »

Najpierw działa czar czy atrybut domeny magii? Czy jednocześnie? Chodzi mi tu głównie o wskrzeszanie i leczenie oddziałów wielowoundowych.
"Armia baranów dowodzona przez lwa jest silniejsza niż armia lwów dowodzona przez barana"

Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Atrybut jest niejako częścią efektu czaru, lecz, na moje, występuje po nim (o ile mowa o jakimś dodatkowym efekcie, a nie jak w Lore of Fire, czy Metal i Light). Posłużę się przykładem Lore of Death, gdzie atrybut zależy stricte od zadanych czarem ran. Wchodzi czar, zadaje rany i dopiero potem może wejść atrybut. Podobnie myślę jest z Life.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Zablokowany