Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Re: Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Twój post Quaki prezentuje właśnie poziom polskiego Battla - Bez sprawdzonych rozpisek nie ma co wychodzić z domu
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, o 18:18 przez Slayer Zabójców, łącznie zmieniany 1 raz.
Morsereg pisze:wlasnie nie. bo sam lord kosztuje 291 + 100 za generala. czyli wychodzi prawie 400.puma1944 pisze:nie 400pkt tylko 291pktIrek_Dwarf pisze: lord jest za drogi jak ci zginie to oddajesz prawie 400pts
inna sprawa, ze moj lord tarczownik tez kosztuje prawie 300 pkt (dokladnie to 286)
Dziwne założenie, odrazu na straty lorda dajesz??
to może z takiego podejścia brać ciecia za min. pkt??
chyba nie o to chodzi!
ja gram na kowadełku które kosztuje 400pkt i daje rade
a zresztą na generała można mianować np. runesmitha i jest ok
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Apropo Lordów, wystawiłem ostatnio Króla z S5/might/smiting, wraz z oddziałem 30 ibków zarobił 1000 punktów
Edit: Oczywiście przeżył bitwę z obstawą 20 ibków.
Edit: Oczywiście przeżył bitwę z obstawą 20 ibków.
no ja czasem robiłem go z ASF i kilkoma bajerami co było bardzo przyjemne ale traci sie warda
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
- Slayer Zabójców
- Masakrator
No niestety, mój nawet przerzutu na save'a nie posiadał xP
dokładnie albo robisz gościa do combatu albo puszke do przetrwania
Tomb Kings
Tomb Kings
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Tak, kombatanci są ryzykowni, ale mina moich przeciwników, kiedy Steam Tank w 1 ture spadł z 10 ran do 0? O tak, opłacało się
@puma: Lord, który nie jest generałem nie może brać tarczowników. Poza tym Runesmith generał byłby pewnie jeszcze mniej przeżywalny...
@Slayer: Nie każdy gra tylko jedną, sprawdzoną rozpą. Ja przykładowo ostatnio grywam na ME (całkiem nieźle się spisuje), wrzucałem do rozpy bolca (nie spisał się zupełnie w 4 bitwach i więcej tego błędu nie popełnię ), właśnie maluję klocek Ironów (z zamiarem grania nimi oczywiście) a czasem zdarza mi się grać bez kowadła (kiedyś 2 miejsce na lokalu - na razie najlepszy wynik solo).
Po prostu poziom gry jaki chłopaki na turniejach prezentują nie jest za wysoki i właśnie o to mi chodziło. Furgil przykładowo twierdzi że kowadło to marnotrastwo punktów i nie uważa odginania śmieciami za celową ani skuteczną taktykę - u nas zostałby raczej wyśmiany.
A tak już bardziej w temacie, na parówkę do sprawdzenia ostatnio wzięliśmy rozpę Dwarfs+Lizie:
ME z RoShielding
3x10 Thunderers
2 klopy
cannon
organki
2 skink priestów
morze skinków, morze kameleonków
2x2 salki
2x3terradony
Rozpa bez absolutnie czegokolwiek do walki, z tak (podobno) nieużytecznymi rzeczami jak Thundzi - maska w plecy i dwie maski w przód, czyli da się i eksperymentować skutecznie
@Slayer: Nie każdy gra tylko jedną, sprawdzoną rozpą. Ja przykładowo ostatnio grywam na ME (całkiem nieźle się spisuje), wrzucałem do rozpy bolca (nie spisał się zupełnie w 4 bitwach i więcej tego błędu nie popełnię ), właśnie maluję klocek Ironów (z zamiarem grania nimi oczywiście) a czasem zdarza mi się grać bez kowadła (kiedyś 2 miejsce na lokalu - na razie najlepszy wynik solo).
Po prostu poziom gry jaki chłopaki na turniejach prezentują nie jest za wysoki i właśnie o to mi chodziło. Furgil przykładowo twierdzi że kowadło to marnotrastwo punktów i nie uważa odginania śmieciami za celową ani skuteczną taktykę - u nas zostałby raczej wyśmiany.
A tak już bardziej w temacie, na parówkę do sprawdzenia ostatnio wzięliśmy rozpę Dwarfs+Lizie:
ME z RoShielding
3x10 Thunderers
2 klopy
cannon
organki
2 skink priestów
2x2 salki
2x3terradony
Rozpa bez absolutnie czegokolwiek do walki, z tak (podobno) nieużytecznymi rzeczami jak Thundzi - maska w plecy i dwie maski w przód, czyli da się i eksperymentować skutecznie
w PL panuje inny klimat gry... 'score over fun' niestety rządzi w większości przypadkówQuaki pisze: Po prostu poziom gry jaki chłopaki na turniejach prezentują nie jest za wysoki i właśnie o to mi chodziło. Furgil przykładowo twierdzi że kowadło to marnotrastwo punktów i nie uważa odginania śmieciami za celową ani skuteczną taktykę - u nas zostałby raczej wyśmiany.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Z klimatem, niestety nie sposób się nie zgodzić.
Ale nie do końca to miałem na myśli. Od paru lat spędzam sporą część wakacji w Holandii, kiedyś całe lato siedziałem w Anglii a w USA mieszkałem w sumie 16 miesięcy. W każdym z tych krajów grałem bitwy towarzyskie i oglądałem turniejowe i mogę stwierdzić że poziom gry turniejowej raczej odbiega od Polski. O ile z reguły (nie zawsze) rozpiski nie są wymaksowane, to sam poziom kminienia i taktyki jest niższy niż u nas. Poczytajcie sobie na Bugmanie opisy bitew z Grand Tournamentów, to zobaczycie o co mi chodzi - większość gości uplasowałbym w okolicach 2/3 do końca listy na polskim Masterze (czyli gdzieś razem ze mną )
Ale nie do końca to miałem na myśli. Od paru lat spędzam sporą część wakacji w Holandii, kiedyś całe lato siedziałem w Anglii a w USA mieszkałem w sumie 16 miesięcy. W każdym z tych krajów grałem bitwy towarzyskie i oglądałem turniejowe i mogę stwierdzić że poziom gry turniejowej raczej odbiega od Polski. O ile z reguły (nie zawsze) rozpiski nie są wymaksowane, to sam poziom kminienia i taktyki jest niższy niż u nas. Poczytajcie sobie na Bugmanie opisy bitew z Grand Tournamentów, to zobaczycie o co mi chodzi - większość gości uplasowałbym w okolicach 2/3 do końca listy na polskim Masterze (czyli gdzieś razem ze mną )
wiem, ale to jest powiązane z klimatem i ich podejściem do gry... chociaż pojechać na mastera w USA i go wygrać - bezcenne ;PQuaki pisze:Z klimatem, niestety nie sposób się nie zgodzić.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
I tak ma byćQuaki pisze:A tak już bardziej w temacie, na parówkę do sprawdzenia ostatnio wzięliśmy rozpę Dwarfs+Lizie:
ME z RoShielding
3x10 Thunderers
2 klopy
cannon
organki
2 skink priestów
2x2 salki
2x3terradony
trzeba kombinować, eksperymentować a zawcze coś się wykombinuje ciekawego
dzięki temu oponent bedzie się głowił gdzie jest haczyk
ostatnio gram na kowadełku(400pkt) i do tego 20 minerów z f.c.g. i daje rade.
mimo że się twierdzi ze minersi są słabi
Tomb Kings
Tomb Kings
O! widzę że nie jestem sam w tej kwesti
30-minerów to sporo, jakoś nie zdecydowałem się jeszcze na taką ilość
zazwyczaj przeciwnik stara się nieźle utrudnić nam sensowne wyjście minerami
a do tego trzeba mieć zaplecze na stole
i jeszcze koszt takiego regimentu też jest spory
30-minerów to sporo, jakoś nie zdecydowałem się jeszcze na taką ilość
zazwyczaj przeciwnik stara się nieźle utrudnić nam sensowne wyjście minerami
a do tego trzeba mieć zaplecze na stole
i jeszcze koszt takiego regimentu też jest spory
Tomb Kings
Tomb Kings
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no mam coś podobnego tylko 2x5 i do tego 20stka z drillem i f.c.g.
tylko zastanawiam się czy da rade minerami na turniejach pograć??
tylko zastanawiam się czy da rade minerami na turniejach pograć??
Tomb Kings
Tomb Kings
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Taka rozpa na 800 punktów do Zabrza na Burdel Patrol. Jak nie pojadę na macki to tam będę na pewno
800 Pts - Dwarfs Army
1 Thane @ 139.0 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour
Runic Armour [65.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Runic Talisman [5.0]
Rune of the Furnace
25 Rangers @ 300.0 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Standard; Musician; Veteran
10 Thunderers @ 140.0 Pts
Dwarf Handgun; Light Armour
5 Hammerers @ 78.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Models in Army: 51
Total Army Cost: 797.0
800 Pts - Dwarfs Army
1 Thane @ 139.0 Pts
General; Great Weapon; Gromril Armour
Runic Armour [65.0]
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance
Runic Talisman [5.0]
Rune of the Furnace
25 Rangers @ 300.0 Pts
Great Weapon; Rangers; Heavy Armour; Standard; Musician; Veteran
5 Hammerers @ 78.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Models in Army: 51
Total Army Cost: 797.0
Ja bym na Twoim miejscu zabrał kowala, nie boisz się magii ?
I Thundów zamienił na kuszników z GW i jakąś maszynę np armatę a co jak ktoś na takie punkty wystawi Ci hydrę?
edit:
O własnie znalazłem coś takiego chyba na Twój turniej się gość szykuje
Pierwsza rozpa DE mam nadzieje ze dobra:
magiczka 2lvl lore of dark magick 135pts
20kusz tarcze FCG 240pts
20korsarzy fcg frenzy 250pts (oni beda chyba z jedna kusza)
wydra 175pts
Total 800 Rozpa polega na tym ze mag puszcza pierwszy czar i wrogie jednostki nie szczelaja w tym czsie podchodze wydrą i korsarzami wpadam i miel a bije mnie tylko magia przeciwnika
2opcja nastawiona na OFF to tak:
pedant na koniu sea dragon cloack heavy armour shield GW 141pts
20 korsarzy FCG frenzy 250 tutaj maja po 3ataki 250 pts
19 korsarzy sztandar muzyk baner z armour piercingiem 230 ci strzelaja
wydra 175pts
TOTAL 796 Rozpa polega na tym ze podchodze wszystkim i kroje w kombacie
I Thundów zamienił na kuszników z GW i jakąś maszynę np armatę a co jak ktoś na takie punkty wystawi Ci hydrę?
edit:
O własnie znalazłem coś takiego chyba na Twój turniej się gość szykuje
Pierwsza rozpa DE mam nadzieje ze dobra:
magiczka 2lvl lore of dark magick 135pts
20kusz tarcze FCG 240pts
20korsarzy fcg frenzy 250pts (oni beda chyba z jedna kusza)
wydra 175pts
Total 800 Rozpa polega na tym ze mag puszcza pierwszy czar i wrogie jednostki nie szczelaja w tym czsie podchodze wydrą i korsarzami wpadam i miel a bije mnie tylko magia przeciwnika
2opcja nastawiona na OFF to tak:
pedant na koniu sea dragon cloack heavy armour shield GW 141pts
20 korsarzy FCG frenzy 250 tutaj maja po 3ataki 250 pts
19 korsarzy sztandar muzyk baner z armour piercingiem 230 ci strzelaja
wydra 175pts
TOTAL 796 Rozpa polega na tym ze podchodze wszystkim i kroje w kombacie
Dwarfs - 3/0/2