8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Aron_Banalny
- Masakrator
Re: 8 edycja- pytania 2
czy dopisek w magii life o tym że kawaleria liczy się za dwa modele znaczy że muszę wygenerowac dwie rany by wstał jeden kawalerzysta?
Pytania po wczorajszej grze:
1) Punkty zwycięstwa za sztandar otrzymujemy, gdy zginie sztandarowy wg zasady Ostatni Bastion. Nie znalazłem zapisku z poprzedniej edycji o tym, że gdy jednostka, która przechwyciła sztandar zginie punktów zza sztandar nie ma. Mam rację?
2)W którą stronę ucieka zbrejkowany oddział 10 Łuczników gdy z przodu ma Vargulfa, a z boku 3 bazy duchów? W podręczniku na str. 60 jest najpierw, że najpierw od liczniejszego oddziału, a akapit dalej, że od tego, który ma więcej szeregów. Jak to jest ostatecznie?
1) Punkty zwycięstwa za sztandar otrzymujemy, gdy zginie sztandarowy wg zasady Ostatni Bastion. Nie znalazłem zapisku z poprzedniej edycji o tym, że gdy jednostka, która przechwyciła sztandar zginie punktów zza sztandar nie ma. Mam rację?
2)W którą stronę ucieka zbrejkowany oddział 10 Łuczników gdy z przodu ma Vargulfa, a z boku 3 bazy duchów? W podręczniku na str. 60 jest najpierw, że najpierw od liczniejszego oddziału, a akapit dalej, że od tego, który ma więcej szeregów. Jak to jest ostatecznie?
1. Nie znalazłeś bo go nie ma.zielik pisze:Pytania po wczorajszej grze:
2. Od duchów, 3 duchy to jeden szereg.
Jednostka typu 'Potwór i poganiacze'. Załóżmy, że ten potwór to 'Zwierze bojowe' czyli podlega zasadzie specjalnej 'Szybki krok'.
Czy to oznacza, że taka jednostka może gonić, szarżować i uciekać używając trzech kości pomimo tego że poganiacze nie są w stanie tak szybko biegać ?
Czy to oznacza, że taka jednostka może gonić, szarżować i uciekać używając trzech kości pomimo tego że poganiacze nie są w stanie tak szybko biegać ?
i tak, jesli nie chcesz spalic szarzy to musisz zdac Ld by zrobic redirect na inny cel.
trzeba tez wspomniec o tym, ze zmieniac cel po zdaniu liderki mozna zrobic tylko raz.
czyli w tym momencie m jesli zda Ld to moze przekierowac szarze na . to sprawi, ze ci znowu uciekna i schowaja sie za a ty w najlepszej sytuacji zatrzymasz sie cal przed tym oddzialem.
trzeba tez wspomniec o tym, ze zmieniac cel po zdaniu liderki mozna zrobic tylko raz.
czyli w tym momencie m jesli zda Ld to moze przekierowac szarze na . to sprawi, ze ci znowu uciekna i schowaja sie za a ty w najlepszej sytuacji zatrzymasz sie cal przed tym oddzialem.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bohater tak, pegaz nie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Nie, ale jest takie coś, że bohater ma 2, pegaz 3, więc bierzesz najwyższą wartość ^^Mr.Jack pisze:A jest takie coś , że bohater ma 2 W pegaz jeden i razem mają 3 ^^ ?