8 edycja- pytania 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Re: 8 edycja- pytania 2

Post autor: Aron_Banalny »

czy dopisek w magii life o tym że kawaleria liczy się za dwa modele znaczy że muszę wygenerowac dwie rany by wstał jeden kawalerzysta?
Obrazek

zielik
Pseudoklimaciarz

Post autor: zielik »

Pytania po wczorajszej grze:
1) Punkty zwycięstwa za sztandar otrzymujemy, gdy zginie sztandarowy wg zasady Ostatni Bastion. Nie znalazłem zapisku z poprzedniej edycji o tym, że gdy jednostka, która przechwyciła sztandar zginie punktów zza sztandar nie ma. Mam rację?

2)W którą stronę ucieka zbrejkowany oddział 10 Łuczników gdy z przodu ma Vargulfa, a z boku 3 bazy duchów? W podręczniku na str. 60 jest najpierw, że najpierw od liczniejszego oddziału, a akapit dalej, że od tego, który ma więcej szeregów. Jak to jest ostatecznie?

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

zielik pisze:Pytania po wczorajszej grze:
1) Punkty zwycięstwa za sztandar otrzymujemy, gdy zginie sztandarowy wg zasady Ostatni Bastion. Nie znalazłem zapisku z poprzedniej edycji o tym, że gdy jednostka, która przechwyciła sztandar zginie punktów zza sztandar nie ma. Mam rację?

2)W którą stronę ucieka zbrejkowany oddział 10 Łuczników gdy z przodu ma Vargulfa, a z boku 3 bazy duchów? W podręczniku na str. 60 jest najpierw, że najpierw od liczniejszego oddziału, a akapit dalej, że od tego, który ma więcej szeregów. Jak to jest ostatecznie?
1. Nie znalazłeś bo go nie ma.
2. Od duchów, 3 duchy to jeden szereg.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

kudłaty pisze: 1. Nie znalazłeś bo go nie ma.
2. Od duchów, 3 duchy to jeden szereg.
Duchy to swarm, skirmish, a więc nigdy nie ma szeregów.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Mój błąd, nie wiem czemu rozkminiłem że to MI. W takim razie jest randomizacja jak jest równa ilość szeregów. Najpierw ustalenie kierunku ucieczki potem kto goni a kto się powstrzymuje.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

jak z Wind Blast'a przesune maszyne przeciwnika to czy ona bedzie mogla strzelac w swojej turze?
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

A dlaczego miałaby nie móc strzelać?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Będzie mogła.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Ushi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ushi »

Jednostka typu 'Potwór i poganiacze'. Załóżmy, że ten potwór to 'Zwierze bojowe' czyli podlega zasadzie specjalnej 'Szybki krok'.
Czy to oznacza, że taka jednostka może gonić, szarżować i uciekać używając trzech kości pomimo tego że poganiacze nie są w stanie tak szybko biegać ?

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Tak.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Jeśli nie masz opcji żeby zaszarżować deklarowany cel, palisz szarżę. Jeśli miałbyś wjechać w tego co blokuje, stajesz cal od niego.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

i tak, jesli nie chcesz spalic szarzy to musisz zdac Ld by zrobic redirect na inny cel.
trzeba tez wspomniec o tym, ze zmieniac cel po zdaniu liderki mozna zrobic tylko raz.

czyli w tym momencie m jesli :twisted: zda Ld to moze przekierowac szarze na :arrow: . to sprawi, ze ci znowu uciekna i schowaja sie za :mrgreen: a ty w najlepszej sytuacji zatrzymasz sie cal przed tym oddzialem.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Czy gdzieś w rulebooku/erracie jest napisane, że warhoundy (które nie wliczają się w limit ILOŚCI jednostek core) nie wliczają się w minimalny procent punktów przeznaczony na te jednostki?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Andrzej pisze:Jest
Na 148 str. RB.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Post autor: Mr.Jack »

Czy jeżeli np . bohater na pegazie ma miecz magiczny +1 atak to rani eteryków ?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Mr.Jack pisze:Czy jeżeli np . bohater na pegazie ma miecz magiczny +1 atak to rani eteryków ?
Tak.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Każda broń magiczna rani eteryków
edit. Grolshek był szybszy
edit 2. a Arbiter udzielił bardziej kompleksowej odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, o 20:20 przez Lazur, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Bohater tak, pegaz nie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Post autor: Mr.Jack »

A jest takie coś , że bohater ma 2 W pegaz jeden i razem mają 3 ^^ ?

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Mr.Jack pisze:A jest takie coś , że bohater ma 2 W pegaz jeden i razem mają 3 ^^ ?
Nie, ale jest takie coś, że bohater ma 2, pegaz 3, więc bierzesz najwyższą wartość ^^
Obrazek

Zablokowany