Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Siła bohatera także wzrasta. Jednakże z łuku strzelasz nadal z S3, bo to już jest zasada specjalna broni. Łuki zawsze walą z S3, a nie z siłą strzelającego.
![Obrazek](http://bykom-stop.avx.pl/img/logo.jpg)
Kurde ta 5 z beast totalnie zmienia moje podejście do tematu Altera z Bow of Loren
Ja zawsze bawiłem się z 5 strzałami .... 8 to spora różnica....czasami może być znacząca!
Siła łuku S3 tak myślałem, że aż takie przegięcie by nie pasowało.
W sumie to teraz wiem jak wykorzystać JESZCZE lepiej lore of beast![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Raczej skupiałem się na klątwie, zerówce i włóczni.... czasami kadon...teraz wiem, że 5 jest równie warta co inne.
Dzięki za odpowiedź.
Ja zawsze bawiłem się z 5 strzałami .... 8 to spora różnica....czasami może być znacząca!
Siła łuku S3 tak myślałem, że aż takie przegięcie by nie pasowało.
W sumie to teraz wiem jak wykorzystać JESZCZE lepiej lore of beast
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Raczej skupiałem się na klątwie, zerówce i włóczni.... czasami kadon...teraz wiem, że 5 jest równie warta co inne.
Dzięki za odpowiedź.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=851317#p851317
Kontynuacja:
Czyli takim biegaczem z Helm of the hunt i GW będziemy mieć 7/8 ataków z S9
Do strzelania nie działa - ja to tak interpretowałem dotychczas.
Kontynuacja:
Mnie się zawsze wydawało, że to działa do CCGremlin pisze:w taki wypadku jak działa ów czar? Jeżeli nie na czasowym modyfikowaniu profilu bohatera?
Czyli takim biegaczem z Helm of the hunt i GW będziemy mieć 7/8 ataków z S9
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Do strzelania nie działa - ja to tak interpretowałem dotychczas.
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
Mimo wszystko nie rozumiem, gdyż czar ten modyfikuje bazowe charakterystyki bohatera. Ja to tak interpretowałem odkąd gram w 8ed., czyli rozpatrywałem to analogicznie jak bonifikata z Alter Kindred, gdyż niestety nie widzę tutaj żądnej różnicy. Gość dostaje boosta rosną mu mięśnie, a i "łapkami" szybciej obraca.
xYz
Też szukałem kiedyś na stronie GW bo też chciałem wysłać zapytanie do nich.Lenart pisze:Ktoś już pisał od nas, graczy we do GW tylko nie pamiętam kto ale ten ktos na email.bo ja na stronie gw nie moge niestety znalesc.
Mam nadzieję, że ktoś sobie przypomni.
Nie bo WE są topową armią, Laik i BigPasiak zawyżają moc tej armii i niestety inni nie mają z nami wyrównanych szans na taki format punktówLenart pisze:Niedługo i tak czy tak temat sie zacznie to porusze go juz teraz, czy WE nie powinny dostac dodatkowych 200 pts na turnieju w poznaniu?
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
--> Tutaj masz początek dyskusji <--
Tak więc nie ma opcji.
Dla mnie to bez różnicy... z bonusem czy bez i tak jest ciężko punktować
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Jacek_Azael
- Masakrator
Nie, nikt nie powinien. Żadne bestie, czy inne WE.Lenart pisze:Niedługo i tak czy tak temat sie zacznie to porusze go juz teraz, czy WE nie powinny dostac dodatkowych 200 pts na turnieju w poznaniu?
Takie jest moje zdanie.
Jasnezawisza pisze:Panowie,
czy mógłby mi ktoś podać link do Waszego Armybook'a?
Pozdrawiam gorąco!
Proszę bardzo
Wood Elves
zielik pisze:Dwa pytania:
1) Czy Leśne Licho Oślepiające Świetliki daje magiczne strzały Łucznikom, w którym stoi bohater z tą zdolnością?
2) Czy Tree-singing wersja zadająca obrażenia można rzucać do walki?
1 ) - Tak (nawet w opisie jest) "All attacks made by a character with a Respledence of Luminescents are magical, as are those of any unit that they join"
2 ) - Nie wiem (99%, że nie)
Czy Tree-Singing można rzucać Z walki ? (np. Treeman związany jest walką i czy może rzucić do innego oddziału i mu przywalić jeśli oddział stoi w lesie mimo, że Treeman jest w CC ?)
W opisie czaru nie ma nic o tym.
BajeczkaLaik pisze:@Luc
Nie jest to magic missle więc jak najbardziej.
Jak mi to wyegzekwujesz na jakimś uściśleniu/erracie to Cię ozłocęLenart pisze:Mam na to prostą odpowiedź: do testów charakterystyk używa się:Bow of Loren odnosi się do profilu, w profilu masz wartość bazową bez modyfikatorów, dodatkowy atak z altera się liczy tylko dlatego że jest FAQ na to pozwalający.
pozdrawiam
Kudłatydokłanie to samo pogrubione sformułowanie pada w opisie BoL."To make a characteristic test, roll D6 and compare the score to the relevant characteristic in the model`s profile"
To dlaczego niby na testy charakterystyk( Mam na myśli obniżanie/podwyższanie T, S, I?) mają działać czary a na BoL nie?
Proste racja w końcu jest po stronie WE!!!!!
Jak mi to wyegzekwujesz na jakimś uściśleniu/erracie to Cię ozłocęHeptun pisze:OKej- w takim razie warto chyba powalczyć o te 8 ataków dla Altera z magii Beast
8A z S3 No ASv mi wystarczy....naprawdęHeptun pisze: No tak, ale teraz trzeba to tak udokumentować by się znalazło w uściśleniach oraz legalnie moglibyśmy grać w ten sposób. Dla przeciwników to będzie duża różnica gdy alter przywali 8 strzał bez ASv i to nawet z siłą 3. Gdyby jeszcze dołożyć faktycznie się 7 wynikającą z boostu profilu to już jest niezłe przegięcie
Tak serio jak sobie ostatnio patrzyłem, to mamy ledwie ver 1.2 naszej erraty
Aż tak mało spraw jest niedopowiedzianych ?
Ja gram w ten sposób dalej, gdyż to jest zgodne z zasadami, i zdrowym rozsądkiem.
xYz