Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Re: Ogrowe rozpiski
Pomimo, że te rozpiski zostały już przebudowane ( bardzo mocno), to i tak uważam, że pojedynczy rinox to moc. Z działa masz lepsze cele. Łucznikami nie zabijesz, a jak olejesz te 100 kilkanaście ptk to ci zrobi pasztet z prawie każdego czarodzieja, lub przejedzie ci po maszynkach jak wałek po cieście
. Dla przykładu w jednej z testowych bitew wciągnął klocek 10 COK z ASFi hydra bannerem( miał na sobie +1 do tafa), bo okazało się, że ci nie umieją mu zadać rany, a on ich gniótł tylko 2 tury CC, potem nie było co zbierać, bo bsb się sam powiesił zamiast uciekać 
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
2 fire bally ? save na 1+ 
Jeśli nie widziałeś nowych zasad rinoxów to odsyłam cię do :http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... Rhinox.pdf
Jeśli nie widziałeś nowych zasad rinoxów to odsyłam cię do :http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... Rhinox.pdf
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
eeee tak statystycznie.
6d6( 2 największe kulki) to statystycznie 21 trafień. Z tego rani 1/3 czyli dokładniutko 7. na 7 kościach musiałbym mieć "statystycznego pecha" by rzucić 2 pałki. Nawet gdyby to mam 2 woundy w rezerwie. W dodatku przeciwnik musiał te 2 największe fireballe rzucić, a to jest czar na 18+( o ile mnie pamięć nie myli a booka pod ręką nie mam) więc zużyje co najmniej 4 kości na każdy czyli łącznie 8 PD. Aby takiego rinoxa zabić musiałby tura w turę naparzać we mnie największym fireballem zakładając że zawsze mu wychodzi, że ma 4 PD( wiatry magii też płatają figle). I w tym momencie się rinosik spłaca jeśli przeciwnik zużywa na niego 16 PD
. Za tyle kości ma 3 słonka które chętnie zamienie na fireballe w mojego rinoxa 
6d6( 2 największe kulki) to statystycznie 21 trafień. Z tego rani 1/3 czyli dokładniutko 7. na 7 kościach musiałbym mieć "statystycznego pecha" by rzucić 2 pałki. Nawet gdyby to mam 2 woundy w rezerwie. W dodatku przeciwnik musiał te 2 największe fireballe rzucić, a to jest czar na 18+( o ile mnie pamięć nie myli a booka pod ręką nie mam) więc zużyje co najmniej 4 kości na każdy czyli łącznie 8 PD. Aby takiego rinoxa zabić musiałby tura w turę naparzać we mnie największym fireballem zakładając że zawsze mu wychodzi, że ma 4 PD( wiatry magii też płatają figle). I w tym momencie się rinosik spłaca jeśli przeciwnik zużywa na niego 16 PD
Coś na mastera w Poznaniu.
1 * Slaughtermaster @ 388.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4; Iron Fist
Sword of Might [20.0]
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 203.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 159.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
10 Ironguts @ 450.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
3 Ogres @ 90.0 Pts
Light Armour
5 Maneaters @ 370.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Look-Out Gnoblar; Brace of Ogre Pistols (x5);
Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
2 x 1 Ironblaster @ 2 x 170.0 Pts
Models in Army: 23
Total Army Cost: 2000.0
Póki co przetestowane z powodzeniem na DE, teraz wypróbuję u nas w niedzielę na turnieju. Ale może ma ktoś jakieś uwagi, podpowiedzi?
1 * Slaughtermaster @ 388.0 Pts
General; Lore of Heaven; Magic Level 4; Iron Fist
Sword of Might [20.0]
Armour of Destiny [50.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 203.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
1 Butcher @ 159.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
10 Ironguts @ 450.0 Pts
3 Ogres @ 90.0 Pts
Light Armour
5 Maneaters @ 370.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Look-Out Gnoblar; Brace of Ogre Pistols (x5);
Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
2 x 1 Ironblaster @ 2 x 170.0 Pts
Models in Army: 23
Total Army Cost: 2000.0
Póki co przetestowane z powodzeniem na DE, teraz wypróbuję u nas w niedzielę na turnieju. Ale może ma ktoś jakieś uwagi, podpowiedzi?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Dziwi mnie brak kotków i 2 ironblastery na tak stosunkowo małe ptk
Reszta wydaje się mocna
chyba jednak nie o to chodzi... Sam się łudziłem, że o to, ale jednak raczej nie... Bo w FAQ masz napisane kiedyś przedstawiasz co wybrałeś, a nie że wybierasz w momencie wystawienia.Afro pisze:No i pamiętaj, że nie musisz już na poziomie rozpiski wybierać zdolności maneaterów
co do braku kotków - mają za niskie Ld żeby odgiąć to co mnie najbardziej boli - ST, Hyder etc... uciekają z samego terroru... a na inne armie i na ten format odginaczek nie potrzebuję.
Dlaczego dwa ironblastery? Sprawdzają mi się, nawet jak nie muszą strzelać, to świetnie walczą. Robią swoje
Pająku, błagam Cię. Ogarnij się, bo jeszcze jakiś mało ograny gracz uwierzy w to co piszesz i będzie klops. Od kiedy koty uciekają od terroru?
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Witam,
Nowa rozpiska na 1500p na parówke z HE. Ogólnie jest mnie mało bo gracz HE zajmuje się smieciami itp. - z mojej strony sam konkret. Duży kucharz siedzi w dużym i złym klocku ironów razem z bsb a butcher szuka chwalebnej śmierci w odziale snajperskich menaterów ( kiedy oni strzelają na około 24" on odpala hellhearta ).
Unnamed1500 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Slaughtermaster @ 375.0 Pts
General; Lore of Death; Magic Level 4
Armour of Silvered Steel [45.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 Butcher @ 150.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1
Hellheart [50.0]
1 Bruiser @ 198.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Battle Standard
Rune Maw [60.0]
8 Ironguts @ 472.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Dragonhide Banner [50.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
4 Maneaters @ 294.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Brace of Ogre Pistols (x4); Heavy Armour;
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
Models in Army: 16
Total Army Cost: 1489.0
Btw co myślicie o lordzie? Tym razem spróbuje zamiast armour of destiny - magiczną zbroje na 2+ i ward 4+.
Czcibor
Nowa rozpiska na 1500p na parówke z HE. Ogólnie jest mnie mało bo gracz HE zajmuje się smieciami itp. - z mojej strony sam konkret. Duży kucharz siedzi w dużym i złym klocku ironów razem z bsb a butcher szuka chwalebnej śmierci w odziale snajperskich menaterów ( kiedy oni strzelają na około 24" on odpala hellhearta ).
General; Lore of Death; Magic Level 4
1 Butcher @ 150.0 Pts
Lore of Great Maw; Magic Level 1
Hellheart [50.0]
1 Bruiser @ 198.0 Pts
Rune Maw [60.0]
8 Ironguts @ 472.0 Pts
Dragonhide Banner [50.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
4 Maneaters @ 294.0 Pts
Poisoned Attacks; Sniper; Brace of Ogre Pistols (x4); Heavy Armour;
Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
Models in Army: 16
Total Army Cost: 1489.0
Btw co myślicie o lordzie? Tym razem spróbuje zamiast armour of destiny - magiczną zbroje na 2+ i ward 4+.
Czcibor
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
widze sprawę tak. Brakuje ci chociaż jednej magicznej broni. Dojdzie ci jeden klocek wrightów do kloca ironsów i co ? game over ?
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Sniper + Poison na woch + krasie? Z tego co kojarzę to 2 najbardziej zapuszkowane jeśli chodzi o bohaterów armie 
Maneaterów zmieniłbym na Scaut&Stubborn. Rozumiem, że potrzebna jest antymagia na woch, ale jak dla mnie wystarczy sam sztandar lub szmata- oba na raz to przerost formy nad treścią.
Maneaterów zmieniłbym na Scaut&Stubborn. Rozumiem, że potrzebna jest antymagia na woch, ale jak dla mnie wystarczy sam sztandar lub szmata- oba na raz to przerost formy nad treścią.
- Król Goblinów
- Wodzirej
masz bardzo przeinwestowaną magie,i imho w ogóle za dużo punktów w herosach.
-masz za mało maneaerów na snipowanie
- wywal ten BoeF z maneaterów- często spotyka się ze herosi mają warda 2+ na ogień, słabo to działa ze sniperem
-dawanie do nich butchera z hellhartem - chyba powinno być na odwrót? tzn. przeciwnik będzie trzymał magów jak najdalej od tego oddziału (sniper) wiec hellhart powinien być w ironach, yes?
jezeli mówimy o rozpie na woch+df = imho oczywiście- hellhart jest raczej słaby. przy Defie to lepiej chyba Grut sikla na dużym kucharzu mieć. na dwarfy i helene jest cie zdecydowanie za mało. jak nie zaczniesz to możesz mieć ciepło (chyba ze to 3k na stronę i masz sidekicka) .
-masz za mało maneaerów na snipowanie
- wywal ten BoeF z maneaterów- często spotyka się ze herosi mają warda 2+ na ogień, słabo to działa ze sniperem
-dawanie do nich butchera z hellhartem - chyba powinno być na odwrót? tzn. przeciwnik będzie trzymał magów jak najdalej od tego oddziału (sniper) wiec hellhart powinien być w ironach, yes?
jezeli mówimy o rozpie na woch+df = imho oczywiście- hellhart jest raczej słaby. przy Defie to lepiej chyba Grut sikla na dużym kucharzu mieć. na dwarfy i helene jest cie zdecydowanie za mało. jak nie zaczniesz to możesz mieć ciepło (chyba ze to 3k na stronę i masz sidekicka) .
Porawiona wedle waszych rad
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4
1 Bruiser @ 198.0 Pts
Rune Maw [60.0]
9 Ironguts @ 515.0 Pts
Dragonhide Banner [50.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
7 Maneaters @ 412.0 Pts
Scouts; Stubborn; Additional Hand Weapon (x7); Heavy Armour; Standard;
Musician
Models in Army: 19
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4
1 Bruiser @ 198.0 Pts
Rune Maw [60.0]
9 Ironguts @ 515.0 Pts
Dragonhide Banner [50.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
7 Maneaters @ 412.0 Pts
Scouts; Stubborn; Additional Hand Weapon (x7); Heavy Armour; Standard;
Musician
Models in Army: 19
- Król Goblinów
- Wodzirej
nom, i jest nice. osobiście zrzuciłbym ten armor na generale i dałbym korone, a za te extra 10p. wrzuciłbym champa na manów.
Brakuje mi trochę jeszcze psów.. nie wiem czy nie dobrze by było wywalić jednego ludojada i wpakować 2 sabertuski. btw, w takiej konfiguracji, daj im banner rerolla ld.
Brakuje mi trochę jeszcze psów.. nie wiem czy nie dobrze by było wywalić jednego ludojada i wpakować 2 sabertuski. btw, w takiej konfiguracji, daj im banner rerolla ld.
gra towarzyska na 1000 pkt
5 Ogres @ 222.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Standard; Musician
1 Crusher @ [10.0] Pts
6 Ironguts @ 293.0 Pts
Banner of Swiftness [15.0]
1 Bruiser @ 180.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
War Banner [35.0]
1 Butcher @ 155.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 2