![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mam tylko pytanie czemu ci za granatowym nie mogą bić po championie skoro ci za lordem mogą?
Dębek pisze:W kwestii rysunku. Wszystkie ataki "zielonych" i ich koni w szarży idą w oddział. To z czym w styku jest model przed nimi nie ma znaczenia i nie przekłada się na to w co mogą lub nie mogą atakować skrajni rycerze w kolejnych szeregach.
cytat z booka.Note that any Knight that is a position to fight, but is not actually in base contact with an enemy, cannon target specific models to attack
Uwzględniłem ten zapis. Wyjasnia kto bije na zasadzie supporting ataków, czyli bez konia, a kto bije tak jakby stał w pierwszym szeregu, czyli z koniem.Marcin z Bretonnii pisze:Update 1.4 do bretońskiego Army Booka -
Page 40 – Diagram
Change the second paragraph to “As a result, the knights
shaded darker grey can attack as if they were in base contact
with the enemy (all of their attacks, including mounts). The
light grey knight in the second rank can make a supporting
attack. The light grey knight in the third rank (and fourth and
so on…) cannot attack at all.”
W sumie do klimatycznego oddania przeciwnikowi punktów. Ew ustawić w kresce i trzymać na stubbornie by rycerze od boku wpadli. Z ta swoją siłą 3 i WSem 2 nie powalczą z niczym w tej edycji.vfn pisze:Tak się zastanawiam nad przydatnością relikwiarza w tej edycji. Generalnie nie widać w żadnej rozpisce a szkoda bo modele są super i bardzo klimatyczne tylko ta cena.... Większy klocek to już grube pieniądzeSprawdzał ktoś fanatyków w 8 edycji? do czego się nadają najlepiej?
Ja sprawdzałem, generalnie opłaca się wystawić w kolumnie z minimalną ilością pielgrzymów max do 10ciu. Spokojnie ze stubornem przytrzymają wszystko na minimum 1 turę. Rzadko co wbija 10 ran (przy wystawieniu relikwi + 6 ludków) w pierwszej turze. Szczególnie stykając się tylko z relikwią.vfn pisze:(...) Sprawdzał ktoś fanatyków w 8 edycji? do czego się nadają najlepiej?
W to akurat nie wątpięOlej to staryWstaw za te pkt jakas lance/pegazy/grali/kowboja splaci sie pierdyliard razy lepiej
![]()
Z włóczniami byli by faktycznie lepsi... stuborn, hate i bless tylko, że czym by się różnili od takich chłopów?Poza tym brak włóczni i ich cena...