Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Macki Wojny 2011, 17-18.12.2011 Łódź Wyniki strona 21

Post autor: swieta_barbara »

Cauliflower pisze:Jak pisałem wcześniej, nam z Dukiem trafił się najgorszy możliwy paring właśnie w ME, ale oboje uważamy, że była to najlepiej pograna przez nas bitwa mimo, że był po prostu remis.
A co wlasciwie bylo takiego genialnego w Waszej grze, oprocz tego ze zastawiliscie nam chamcami vanguarda i przegraliscie rzut na wystawianie calej armii?

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Zazdrosnik :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Rince pisze:Zazdrosnik :)
Sama prawda :wink:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Taka prawda - w bitwach parowych z kompletem maszyn strona, ktory najpierw wystawia wszystko naraz, ma w dupe i tyle.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

niekoniecznie, zależy czy są jeszcze na stole rzeczy które nie wymuszą ściągnięcia na siebie ognia...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

swieta_barbara pisze:
Cauliflower pisze:Jak pisałem wcześniej, nam z Dukiem trafił się najgorszy możliwy paring właśnie w ME, ale oboje uważamy, że była to najlepiej pograna przez nas bitwa mimo, że był po prostu remis.
A co wlasciwie bylo takiego genialnego w Waszej grze, oprocz tego ze zastawiliscie nam chamcami vanguarda i przegraliscie rzut na wystawianie calej armii?

Genialnego nic, ale dobrze się wystawiliśmy, gdyby chociaż jedna z 4 odginaczek nie uciekła na flance to byśmy Was ładnie zastawili, daliście się wciągnąć w pułapkę na debila jazdą z BSB i w zasadzie combat był tam gdzie my chcieliśmy, o ile w ogóle. Ogólnie to nie to, ze coś genialnego, ale wyszedł remis i to z naszą przewagą, mimo że mieliśmy z Waszą armią najbardziej przejebane na całym turnieju i graliśmy najgorszy scenariusz. Mogliście nam wtubić solidne 15:5 z palcem w tyłku.
Po prostu argumentuję to, że da się grać nawet jak na poziomie rozpisek, terenu i scenariusza ma się w plecy. Tyle.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

flame on

Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Cauliflower pisze:
swieta_barbara pisze:

Genialnego nic, ale dobrze się wystawiliśmy, gdyby chociaż jedna z 4 odginaczek nie uciekła na flance to byśmy Was ładnie zastawili, daliście się wciągnąć w pułapkę na debila jazdą z BSB i w zasadzie combat był tam gdzie my chcieliśmy, o ile w ogóle. Ogólnie to nie to, ze coś genialnego, ale wyszedł remis i to z naszą przewagą, mimo że mieliśmy z Waszą armią najbardziej przejebane na całym turnieju i graliśmy najgorszy scenariusz. Mogliście nam wtubić solidne 15:5 z palcem w tyłku.
Po prostu argumentuję to, że da się grać nawet jak na poziomie rozpisek, terenu i scenariusza ma się w plecy. Tyle.
Odginaczek ucieklo Wam 3 i nie jest trudno sie wystawic, jak cala armia przeciwnika jest na stole. Mogliscie nam znacznie mocniej wjebac, gdybyscie odwazniej pograli slanem, a tak to przez cala gre nie wbil ani jednej rany. Tak naprawde z mojej perspektywy, to mieliscie na poziomie rozpiski sporo do przodu - nie moglismy na Was napierac, bo slann pozabijalby nam bohaterow, a nie moglismy wyciagnac z oddzialow bohaterow, bo wystawialiscie sie jako drudzy i mieliscie 3 cannony. Skonczylo sie remisem, bo zadna ze stron nie chciala nic przyryzykowac i dlatego tez skonczylismy gre wczesniej.
IMO scenariusze sa do dupy, wprowadzaja do losowej gry jeszcze mocniejszy element losowy. B&G jeszcze lubie, ale te pozostale to jakas porazka.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

swieta_barbara pisze: IMO scenariusze sa do dupy, wprowadzaja do losowej gry jeszcze mocniejszy element losowy. B&G jeszcze lubie, ale te pozostale to jakas porazka.
plus miliart

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dzieki za fajny turniej i dopuszczenie przegiętych WE na 3kafle ; ). Grało sie bardzi fajnie i przyjemnie, bezcisnieniowo i normalnymi przeciwnikami, noooo... może poza zielonym ;D.

Jak już jest flame na ME, to sie dołączę. 2hydry + 2 praktycznie niezabijalnych lordów DE na steedach + BsB na skrzydlatym kucyku równie wykowsowany co jego dostojniejsi dowódcy 6 cali od środku, nie jest tym co WE lubią najbardziej, tym bardziej gdy jeszcze ów gracze DE zaginaja czasoprzestrzeń i naginają rzuty kostek do wręcz absurdalnych.

P.S. Dzięki Dymitr na nocne harce, ja zamknałem oczy zaraz po tym jak kopnąłeś czyjś plecak.
xYz

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Nie jestem graczem turniejowym, ale poza piczką jedyny naprawdę zmuszający do fajnego myślenia scenariusz z RB to B&G. Pozostałe w swojej obecnej postaci dodają do tej gry masę syfu i mnie osobiście psuje to przyjemność z rozgrywki. Ale Duńczycy wymyślili przecież bardzo fajne scenariusze pod GF. Może warto by je kiedyś przetestować w realiach polskiego młotka? Co prawda ostatni z nich może być lekko trudny do realizacji, ale nawet on sprawia wrażenie zajebistego.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Sprawa dużych obelisków jest do załatwienia, to samo kombo ME+DA. wiemy co zmienić za rok. Pewnie za DA wskoczy B&G/picza.

Skoro już rozmawiamy o stolach, to nie widziałem nic o terenach magicznych, były one w ogóle odczuwalne? Na + czy - raczej? Pisać pisać

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

W tamtym roku fajny był pierwszy scenariusz (ten z wchodzeniem na połowę przeciwnika) szkoda, że go nie było w tym roku
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Urban pisze:Skoro już rozmawiamy o stolach, to nie widziałem nic o terenach magicznych, były one w ogóle odczuwalne? Na + czy - raczej? Pisać pisać
Pewnie nikt na nie nie grał :wink:
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Urban pisze:Skoro już rozmawiamy o stolach, to nie widziałem nic o terenach magicznych, były one w ogóle odczuwalne? Na + czy - raczej? Pisać pisać
można było je fajnie wykorzystać, lub utrudniały sprawę, ja z Lazurem miałem tak w 3 i 4 bitwie odpowiednio tereny:
- -1 do LD, powodowało, że trzymaliśmy się w miarę z dala od tego, chociaż nie ustrzegliśmy się strat z powodu paniki (Kotr-y po całej armii w 1 turze za stół, na szczęście reszta pozdawała), reszta przy tym była unbreak, lub w zasięgu Gienia i BSB jednocześnie;
- Obelisk z Frenzy dość mocno wykorzystaliśmy dla własnych celów; najpierw Pegaz zjadł VC-towskie psy, bo był zboostowany dodatkowymi atakami i nie musieliśmy testować fear, potem zaś KotR-y przedefilowały po jakiejś 15-tce ghuli, wisienką na tort byli GS-y doklejający się do combatu furmanki z Marauderami (flaile) z efektem rozsmarowania przeciwników;
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

po pierwsze nie plecak, tylko krzesło, po drugie wpadlem nań... za pierwszym razem
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

nie byłem nigdy na turnieju i wiem że to nie temat do takiego pytania ale czy stoły turniejowe mają z góry określone rozmiary?
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

48''x72'' Lepiej byłoby zapytać w dyskusji ogólnej.
Obrazek

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

http://www.youtube.com/watch?v=4tbGNAtiKog

Dzięki za Trolową akcje wszystkich którzy nas wspierali.

Dzięki za grę na kutasich bezpiecznych lasach.

Dziękuje dla organizatorów, przeciwników, w szczególności Karlee'go.

Dzięki za pijackie ekscesy i dla Fish'y za pokerową kasę.

Dymitr kiedy masz urodziny, na sen kupię Tobie:
http://nokautimg2.pl/p-18-96-18968637c6 ... ll-gag.jpg

P.s. Zagraliśmy tylko raz całe 6 tur. We wszystkich bitwach by zmieniło to sporo. Trzeba wstawać wczesniej i przeznaczać więcej czasu na Bitwe.

ODPOWIEDZ