W 1 bitwie z nami też ten numer odpaliłeś. Przyszedł sędzia i się z Marysiem ZGODZIL (ani wtedy ani potem nie nazwałem tego wałem, ale żartowałem z chłopaków, że dałem im worsta). Miało to wpływ na przebieg bitwy. Z szarży, atakow, ziania i stompów zabiłeś chyba z 25/41 duzych savage'y, w 2 turze combatu (mojej) miałeś duże szanse zagonic, ale zianie na pewno Ci pomogło bo straciem zasieg do BSB i generala a wy zyskałiscie pełną własną turę tym oddziałem. Ogólnie slabo pogralismy, ale 2-3 punkty byly do uratowania.Marys pisze:Chwila! W którym momencie sędzia zabronił tego robić? Pierwsze słyszę. Nie mam w zwyczaju olewać decyzji sędziego, co więcej nigdy tego nie zrobiłem.
Żaden sędzie nie podszedł i nie powiedział, że nie wolno, co więcej pytałem się paru osób w tym sędziów i żadna nie była zdania, że to wałek. Całą akcję wykorzystałem na turnieju raz, mój przeciwnik zaczął we mnie ciskać kobietami lekkich obyczajów. Zaproponowałem mu konsultację ze specjalistą (czyli sędzią). W sumie zabiłem może z 3 krasnalki więcej.
Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- Kretozord
Re: Sędziowski Rynsztok
No Pulinka jak mogłem o Tobie zapomnieć i o tym jak mnie z tym worstem wkręciłeś w bufecie minę musiałem mieć niezłą skoro wszyscy się ze mnie śmiali wtedy
Co do zasad:
Sprawdziłem w Army Booku wojowników chałasu i nie ma minimalnej wartości WS w opisie the mark of Nurgle.
Jankielu jesteś mistrzem ogaru. Patrzysz i bez najmniejszych wątpliwości wiesz gdzie się zaczyna fluffowe pierdzenie a gdzie zasady.
Czapki z głów. Jak dorosnę też chcę taki być.
Co do zasad:
Sprawdziłem w Army Booku wojowników chałasu i nie ma minimalnej wartości WS w opisie the mark of Nurgle.
Jankielu jesteś mistrzem ogaru. Patrzysz i bez najmniejszych wątpliwości wiesz gdzie się zaczyna fluffowe pierdzenie a gdzie zasady.
Czapki z głów. Jak dorosnę też chcę taki być.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Maryś, ale co tam jest napisane? Generalnie taka historyjka - nawet jak sztandarowy zginie, to przyjmujemy że inny model podnosi sztandar. Nawet jak zginie z dangerous terrain czy snajperki, przyjmujemy że inny model podnosi sztandar. W efekcie sztandar nigdy nie ginie i się go nie ściąga, chyba, że jest przedostatnim modelem w oddziale lub oddział się złamał. Czemu ma niby służyć rzucanie i podnoszenie sztandaru przez inny model, jak nie jedynie różnym naciąganym zagraniom?
To taka sama zagrywka jak z herdstonem Klopsa. Niby zgodnie z zasadami, ale bez jaj.
To taka sama zagrywka jak z herdstonem Klopsa. Niby zgodnie z zasadami, ale bez jaj.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Nie twierdzę, że to zagranie musi w 100% przejść przez uściślenia. Sytuacja wymaga uściślenia i jakie by ono nie było, to się z nim zgodzę. Twierdzę jedynie, że miałem podstawy, żeby tak zagrać i nazywanie tego wałem to przegięcie.
Tak jak nigdy w życiu nie nazwałbym wałem nieszarżowalnych jednostek. Ktoś wykminił zgodnie z zasadami i chwała mu za to. LS uściśliła to i chwała jej za to. Ale wał to nie był.
Tak jak nigdy w życiu nie nazwałbym wałem nieszarżowalnych jednostek. Ktoś wykminił zgodnie z zasadami i chwała mu za to. LS uściśliła to i chwała jej za to. Ale wał to nie był.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Czy ja rozumiem dobrze? Koleś ma pistolet z jednym nabojem. Wystrzeli go. Umrze. Pistolet podniesie inny koleś i nagle w komorze jest nowy nabój? Świąteczny cud?
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Nie, ale breath weapon działa inaczej. Tu każdy ma nabój, ale jest tylko jeden pistoletByro pisze:Czy ja rozumiem dobrze? Koleś ma pistolet z jednym nabojem. Wystrzeli go. Umrze. Pistolet podniesie inny koleś i nagle w komorze jest nowy nabój? Świąteczny cud?
Nie, augmenty nie dają magicznych ataków, chyba, że jest to wyraźnie zaznaczone/zFAQowanelohost pisze:a ja mam pytanie odnosnie tego glosowania na LS apropo magicznosci poisonow i Kb jako efektow czaru, czy to bedzie powodowalo ze dodatkowy atak z birony lub z z domeny khemri takze bedzie powodowal magiczne ataki? oczywiscie tylko te dodane :>
imo nie. Nie lapie sie to pod magicny efekt a pod zwiekszanie statystyklohost pisze:a ja mam pytanie odnosnie tego glosowania na LS apropo magicznosci poisonow i Kb jako efektow czaru, czy to bedzie powodowalo ze dodatkowy atak z birony lub z z domeny khemri takze bedzie powodowal magiczne ataki? oczywiscie tylko te dodane :>
Bo bylem najebany jak czytalem RB
Nie wiem gdzie to pytanie zadać... walę tutaj.
Jak się ma sprawa z +100 dla WE ?
Czy to był zapis dotyczący mastera ?
Czy trwały zapis coś jak u Beastmanów i starych ogrów ?
Czy dla formatu 2400 te +100 zostaje ? Czy tylko przy 2000 ?
Jak sprawa przy większych formatach (np. 2600, 2800 czy inne większe kombosy ?)
Czy te +100 wchodzi na stałe ? Czy wracamy do poprzednich "ustawień" czyli bez boosta ?
Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi tego "zjawiska" i jeśli pytanie zadanie w nieodpowiednim temacie to przesunięcie/przekierowanie w odpowiednie miejsce
Z góry dzięki
Jak się ma sprawa z +100 dla WE ?
Czy to był zapis dotyczący mastera ?
Czy trwały zapis coś jak u Beastmanów i starych ogrów ?
Czy dla formatu 2400 te +100 zostaje ? Czy tylko przy 2000 ?
Jak sprawa przy większych formatach (np. 2600, 2800 czy inne większe kombosy ?)
Czy te +100 wchodzi na stałe ? Czy wracamy do poprzednich "ustawień" czyli bez boosta ?
Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi tego "zjawiska" i jeśli pytanie zadanie w nieodpowiednim temacie to przesunięcie/przekierowanie w odpowiednie miejsce
Z góry dzięki
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.