Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
CAR2N
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: CAR2N »

Wiadomo ,ze wild lepszy od death .
Mamy devolve , ktore jest odpowiednikiem specjal umiejetnosci jabera . Pociski niby slabe ,ale przy dobrych rzutach tez mozna cos zdzialac . Zioniecie czy dopakowanie D6S/A tez daje rade. Na specyficzne armie traitor-kin miazdzy. Tak wiec mamy 3-5 dobrych czarow do wykorzystania chociazby z wczesniej wspomnianym scoutem shamiego ;)
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

wild at Khuman:

0 - nigdy nie użyłem, tym ruchem można wiele spierdolić a nie śpieszy się aż tak naszym oddziałom by były w CC, pierw ładnie trzeba poustawiać odginaczki, i szkoda że nie ma dużej wersji że można z niej szarżować na te d6+1 by obciążyć i jebnąć porządnie

1 - fajne pociski którymi, maszyna w turę, z fetyczem jeszcze bardziej czy z -d3 T ( shadow )

2 - jak by nie można było przerzucać LD do tego czaru z BSB był by świetny, a tak jest mierny

3 - genialny czar

4 - dość taktyczna na bretke czy WoCh konicy, salamandry czy stedzia, bo mało smoków lata tak do 2600

5 - bardzo świetnym czarem był by jak by nie było że na maksa rośnie do 10, bo przy doombullach za mało dodaje szczególnie rozpędzonych po 2 CC, fajne na wargory i lordbeastów, choć brakuje dużej wersji jak w beastcie w 12" wszyscy

6 - fajne na małym na dużym szkoda jego potencjału

defakto dość ciekawy lor ale szkoda bo brak klika zmian zmian i był naprawdę syty

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Mega gównianie jest że pocisk nie jest 0 a popychaczka 1 :] Ten lor dyskwalifikują zasięgi czarów o czym nie raz już pisaliśmy wszyscy chyba :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

death słabszy od wilda? No wai

Każda snajperka wyciaga kości - nikt nie będzie ryzykował magów czy pancerniaków, że źle rzuci na liderkę czy my za dużo na ilośc hitów w S czy w T
Słonko - wiadomo, po prostu lepsza pitka 9wieksze szanse dojścia, a już co dopiero duże, +o wiele wieksze straty potencjalnie
-3LD - samo świetne - pogromca WLeków i innych dziwnych stubbroniarzy
-1S/T niby nic a niejednokrotnie zmienia wynik starć
Fear/terorr - nawet ten czar przy naszym szalonym LD czasem sie przydaje. Poza tym przy 5 czarach i świetnej zeróce, na 100% go nie mamy

Ergo: z deatha imo wszystkie czary sa ok (czasem mniej lub bardziej przydatne) a i najsłabszy jeden można zmienić na zerówke. Ja mam problemy czy wybierac death czy shadow, ale wild - never never, pocisk i zionięcie sa fajne, reszta przykra wręcz ; / jakby pocisk był zerówką to spoko a tak to po prostu zbyt słaby lore. Albo jakby z zerówki szarża była

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Moja pierwsza rozpiska, na 1666 + 200pkt.

1 Bray Shaman @ 160.0 Pts
General; Lore of Shadow; Magic Level 2; Braystaff
Herdstone Shard [50.0]

1 Bray Shaman @ 140.0 Pts
Lore of Shadow; Magic Level 2; Braystaff
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Wargor @ 166.0 Pts
Heavy Armour; Shield; Battle Standard
Gnarled Hide [15.0]
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]

30 Bestigor Herd @ 405.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; FCG
Standard of Discipline [15.0]

29 Gor Herd @ 257.0 Pts
2ndWeapon; FCG

29 Gor Herd @ 257.0 Pts
2ndWeapon; FCG

1 Tuskgor Chariot @ 80.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts

1 Razorgors @ 55.0 Pts

5 Ungor Raiders @ 33.0 Pts
Short Bow; Musician

5 Ungor Raiders @ 33.0 Pts
Short Bow; Musician

6 Harpies @ 84.0 Pts
Scout

6 Harpies @ 84.0 Pts
Scout

Models in Army: 111

Total Army Cost: 1864.0

Może być?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Tak se bo niby wszystko w standardzie ale ... mam wątpliwość co do sposobu gry tą rozpiską - masz herdstona czyli trzymasz przy nich magów ale z rozpiski wygląda jakbyś do każdej 29 chciał wrzucić 1 shamana i tu nie konsekwencja bo albo idziesz klepać tymi klockami i wtedy OK ... albo stoisz przy kamyku a przy tak złożonej rozpisce to nie OK bo oddajesz inicjatywne przeciwnikowi i tracisz potencjał klocków
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Shamanów myślałem żeby do ungorów wsadzić. :)
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Pięć ungorów to żadna ochrona dla maga.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

To co proponujecie?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

CAR2N
Chuck Norris

Kamyk na rydwan i jedzie w odleglosci takiej by boostowac shamich ;) hehe , ogolnie rozpiska taka se , wg mnie kamyk oplaca sie dla 3+ shamich :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

wertyg pisze:To co proponujecie?
Polecam albo 10 raidersów, albo jakieś 20+ zwykłych ungorów.
CAR2N pisze:wg mnie kamyk oplaca sie dla 3+ shamich :roll:
Imo na dwóch też.
Wieszkto pisze:
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

+3 kostki rzadko sie dopuszcza max 2 wiec przy kamieniu nie ma co stawiać więcej ... chociaż Crus wsadza tam chyba z 5 :D
Czcij Koze !!

CAR2N
Chuck Norris

Dibo pisze:+3 kostki rzadko sie dopuszcza max 2 wiec przy kamieniu nie ma co stawiać więcej ... chociaż Crus wsadza tam chyba z 5 :D
Wie co robi :mrgreen: Po za tym kto zabroni :P
Jako ze juz powiedzmy okres swiateczny to moze jakis konkurs na rozpiske bestii na 3000pkt ? Kto zrobi najbardziej klimatyczna , najbardziej "mocarna" , i najslabsza #-o :roll: :D :lol2: :oops:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

CAR2N pisze:Jako ze juz powiedzmy okres swiateczny to moze jakis konkurs na rozpiske bestii na 3000pkt ? Kto zrobi najbardziej klimatyczna , najbardziej "mocarna" , i najslabsza #-o :roll: :D :lol2: :oops:
Mnie podoba się pomysł, a akurat niedawno skleciłem na 3k rozpę.
Jak znajdę zamieszczę.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
SGR1
Pseudoklimaciarz

Post autor: SGR1 »

Czy branie herdstona ma sens w rozpie na ok. 2000? Pytam bo widziałem wiele rozpisek z nim a jakoś go nie czuję bo trzeba przy nim stać, a przy zasięgu czarów z deatha i wilda to raczej słaby pomysł.
Obrazek

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Dlatego relatywnie mało ludzi bierze do rozpy death czy wild

Imo herdstone jest obowiazkowy na takie punkty! Daje mocnego boosta do magii, a żeby jaki oreł nie ubił szamanów do stawiasz tam 16 gorów i ahw i git :)
Poza tym nie musisz tam wszystkich szamanów stawiać, wystarczy 2-3 lv1 z szadołem i git (jak dla mnie).

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

kamyk stada jest dobry na każde pkt., o ile lubi się magie :P

Awatar użytkownika
SGR1
Pseudoklimaciarz

Post autor: SGR1 »

200 pkt za dwie dodatkowe kostki to dla mnie sporo za dużo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

200 punktów? To razem z dwoma magami tak? Imo się opłaca. Dorzuciłbym do tego jeszcze trochę i miałbym dodatkowo scroll, albo fetish. To jest nawet bardzo opłacalne.
Wieszkto pisze:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

SGR1 pisze:200 pkt za dwie dodatkowe kostki to dla mnie sporo za dużo.
Jezus Maria !! (to tak świątecznie) :shock: Zaskoczyłaś mnie tak że mało "Kozła" nie wywinąłem, To jak to powinno wyglądać żeby było OK ? Jak mamy słaby podręcznik tak mamy coś czego mogą nam autentycznie zazdrościć a tu sie dowiaduje że to lipa. Nie no, jasne że jakby herdstone był jak las u WE czyli wychodził automatycznie z podręcznika i za darmo to zawsze lepiej ale nie przesadzajmy.
Czcij Koze !!

ODPOWIEDZ