Pierwsze HE w górach -Silver Helms
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Hmm szczerze powiedziawszy to niebyt mi się widzi ( no dobra, te skałki trzymają poziom;]) Metalici są bardzo niestaranne - poczytaj o drybrushu i pocwicz sobie na jakiś bitsach. Można było się pokusić o jakiś ładniejszy i bardziej szlachetny metal. Łączenie głowy konia jest baaardzo srednie (; i może ciut inaczej rozjaśnić konika? Jakiś wash na łapkach?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Szrederator
- Chuck Norris
hey czytałes jakie one mają być??? poniszczone przez wojne nie są se szlachetnego metalu jakiegoś tylko wyblakłe ponisz czone zardzewiałe.Jagal pisze:Hmm szczerze powiedziawszy to niebyt mi się widzi ( no dobra, te skałki trzymają poziom;]) Metalici są bardzo niestaranne - poczytaj o drybrushu i pocwicz sobie na jakiś bitsach. Można było się pokusić o jakiś ładniejszy i bardziej szlachetny metal. Łączenie głowy konia jest baaardzo srednie (; i może ciut inaczej rozjaśnić konika? Jakiś wash na łapkach?
- Tiger Brown
- Kradziej
Niewątpliwy plus to schemat kolorystyczny bardziej oryginalny niż oklepany biało-błekitny. Zdynamizowanie sylwetki jako grupa wsparcia GOPR, też plus; skoro nasza husaria mogła szarżować przez wiejskie opłotki (Kłuszyn), to elficka jazda mogła jakieś skałki zaliczyć.
Minusy to: słabe zdjęcia, nieusunięty szew po formie na hełmie, jakieś takie niedopracowane detale, sprawiające wrażenie chaosu - ja człek prosty, lubię widzieć co jest co w kształcie i kolorze.
Zawodowiec nie będzie biegał na wojnie w niesprawnym sprzęcie, a zardzewiała zbroja IMO do takiego się zalicza.
Co do fotek to proponuję albo stabilnie ustawić aparat i użyć samowyzwalacza, albo fundnąć sobie statyw - maluszek do dostania już za kilkanaście złociszy.
Minusy to: słabe zdjęcia, nieusunięty szew po formie na hełmie, jakieś takie niedopracowane detale, sprawiające wrażenie chaosu - ja człek prosty, lubię widzieć co jest co w kształcie i kolorze.
Zawodowiec nie będzie biegał na wojnie w niesprawnym sprzęcie, a zardzewiała zbroja IMO do takiego się zalicza.
Co do fotek to proponuję albo stabilnie ustawić aparat i użyć samowyzwalacza, albo fundnąć sobie statyw - maluszek do dostania już za kilkanaście złociszy.
- Szrederator
- Chuck Norris
wielkie sorry możesz przeczytać ich mioniaturkową historię plizz. a potem się wypowiedz ok??
-
- Chuck Norris
Ave
Ale jeżeli nie mogą wytwarzać sobie nowej broni, to na pewno będą dbali o tą co mają, więc tutaj Twoje argumenty nie wytrzymują krytyki
Ale jeżeli nie mogą wytwarzać sobie nowej broni, to na pewno będą dbali o tą co mają, więc tutaj Twoje argumenty nie wytrzymują krytyki
- Tiger Brown
- Kradziej
Przeczytałem i podtrzymuję to co napisałem. Zawodowiec tułający się w tych górach wie, że od jego ekwipunku i sprawności zależy jego życie, on nie może sobie posłać gońca po posiłki. Więc może być obdarty, brudny, ale sprzęt będzie miał utrzymany na top.
Nie wiem czy wiesz, ale przed wojną w naszym wojsku żołnierzy kawalerii uczono, że choćbyś padał na pysk ze zmęczenia, to najpierw zajmiesz się koniem, potem bronią, a dopiero na końcu sobą.
Nie wiem czy wiesz, ale przed wojną w naszym wojsku żołnierzy kawalerii uczono, że choćbyś padał na pysk ze zmęczenia, to najpierw zajmiesz się koniem, potem bronią, a dopiero na końcu sobą.
- Szrederator
- Chuck Norris
moji silverzy zajmują się wojną a nie bronią za dużo czsu poświęcają koniom które strasznie się trudzą w górach i żeby se radziły musza się nimi zajmować :P
- Tiger Brown
- Kradziej
moji silverzy zajmują się wojną a nie bronią
To się długo nie pozajmują.
-
- Chuck Norris
Ave
Jak chcesz to maluj tak, ale pamiętaj: My Cię ostrzegaliśmy
Jak chcesz to maluj tak, ale pamiętaj: My Cię ostrzegaliśmy
- Szrederator
- Chuck Norris
ujżelibyście na własne oczy to by było inaczej szkoda że niemożecie :(
-
- Chuck Norris
Ave
Nie martw się naszymi komentami tylko maluj i maluj, to będzie dobrze
Nie martw się naszymi komentami tylko maluj i maluj, to będzie dobrze
- Szrederator
- Chuck Norris
Chyna będzie spoko jak wystawie cały oddział.
No jasne że on top.. ale myśle że tułając się w górach przez wiele czasu (miesięcy?) nie da się utrzymać wspaniałego połysku na swym lśniącym, zdobionym mieczu.Tiger Brown pisze:Zawodowiec tułający się w tych górach wie, że od jego ekwipunku i sprawności zależy jego życie, on nie może sobie posłać gońca po posiłki. Więc może być obdarty, brudny, ale sprzęt będzie miał utrzymany na top.
Jak tak się patrzy na twarze elfów (no może akurat nie tych) to się wydaje że u nich jest innaczejchoćbyś padał na pysk ze zmęczenia, to najpierw zajmiesz się koniem, potem bronią, a dopiero na końcu sobą
A te metaliki na żywo to wyglądają dobrze, według mnie -widać że pościerane przez wojne, tułaczke i złe warunki pogodowe (śnieg, mróz, deszcz itp itd) ale nie są połamane, wyszczerbione ani nic w tym stylu.
Zdaje się poprostu jakby bronie były gotowe do walki i w dobrym stanie (nie tak łatwo zniszczyć zbroje elfickiej roboty) ale zniknął z nich ten high elficki blask.
Zdjęcia bardzo kiepskie. No ale...
Maluj...
Maluj...
-
- Chuck Norris
Ave
Właśnie bardziej bym widział jakieś szczerbienia, wgniecenia zbroi i jakieś cięcia na hełmach, byłyby imho usprawiedliowione no bo czegoś takiego nie da się naprawić. Ale to tylko moje skromne zdanie
Właśnie bardziej bym widział jakieś szczerbienia, wgniecenia zbroi i jakieś cięcia na hełmach, byłyby imho usprawiedliowione no bo czegoś takiego nie da się naprawić. Ale to tylko moje skromne zdanie
Te zbroje nie wyglądają na poniszczone, tylko na niechlujnie pomalowane Obojętnie co by było, dziurki w kolczudze są ciemniejsze etc. I popieram lorda Andre, że gdyby born byla wyszczerbiona (ale bez przesady) ale jednak w miare czysta efekt bylby zdecydowanie lepszy ;]
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Jeszeli w swoim aparacie mozesz ustawic migake ustaw ja na pol sekudy lub cos w tych oklicach zalezy od pogody jaka masz. Nie masz statywu postaw aparacik na ksiazkach czymkowliek zebvy nie zamamazac zdjecia .Wylacz lampe a z tylu poloz bial kartke to powinno pomoc.
A oglnie to troche taki inny elfik gorlaz ale na stolik spoko.
A oglnie to troche taki inny elfik gorlaz ale na stolik spoko.