nowe Vampire Counts 8ed [update w pierwszym poście]

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: nowe Vampire Counts 8ed

Post autor: Marks »

@Kołata, ciężko powiedziec bo tłumaczyliśmy to "na jana" więc pewnie cos nam umknęło, możesz zajrzeć do mojego wcześniejszego posta gdzie podałem oryginał niemiecki. Mógłbyś natomiast zajrzec na to niemieckie forum http://www.tabletopwelt.de/forum/showth ... 96&page=46 Don_Vito, zamiescił to info na stronie 40 - i poszukać czy coś nie zostało sprostowane w poźniejszych postach.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Markuene pisze:post Don_Vito, TŁUMACZCIE reszte:
Dunkler Akolyth 25 Pkt
wie schon bekannt, addiert der Vampir w3 auf Anrufung von Nehek.

Dark Acolite
+d3 do Neheka dla Vamira

Rasendes Blut 30Pkt
ASF

Quick Blood
ASF

Fluch der Widergängers 55pkt
+1 Lp
Curse of Undead(?)
+1W

Rote Wut 50Pkt
Kann jetzt auch mit Zweihändern kombiniert werden, ansonten wie gehabt, außer wenn eine Attacke einen Feindmodell automatisch ausschaltet, bekommt man soviele Boniattacken, wie das Modell noch hatte.

Red Fury
2h allowed, bonusowe ataki, limit w ilości własnych ataków

Meisterschlag (oder so ähnlich) 15pkt
alle Attacken können durch eine einzelne ersetzt werden, die Heldenhaften Todesstoß verursacht.

Expert Hit
zamienia wszystkie ataki na 1 z HKB

Ritter der Nacht 10 Pkt
+2 KG, sofern Krell oder ein Vamp mit höherem MW-Wert nicht in der selben Einheit stehen, wie der Vamp mit Ritter der Nacht, muss er Herausforderungen annehmen und aussprechen.

Dread Knight
+2WS, o ile Krell albo inny wampir z wyższym Ld nie są w tej samej jednostce - musi rzucać/przyjmować wyzwania

Kreaturen der Nacht herbeirufen 10Pkt
Fläuse, Flausschwärme und Todeswölfe können über das Anfangslimit beschworen werden.

Creatures of the Night
Tak jak do tej pory... Może leczyć ponad ilość początkową...

Verbotenes Wissen 25Pkt
Zugriffauf eine Lehre aus dem Regelbuch.

Forbidden Knowledge 25pts
Zna jednego lora z Rulebooka.

Sind noch ein paar mehr Fähigkeiten, viele auch die jetzt noch aktuell sind. wie Fliegen (30Pkt) Verzaubertes Wesen und .......
pozostało kilka umiejętności z dotychczasowych jak Flying Horror (30Pkt) czy Supernatural Horror oraz:

Magische Gegenstände:
Magiczne przedmioty

Klinge der Todesqualen 75 Pkt
Träger erhält vernichtender Angriff und Raserei und alle Attacken sind flammend.
Zusätzlich erhält das Modell Tödliches Kreischen (Bansheeschrei?????)
Wenn man mit der Waffe keine Verwundung erzielt ist man automatisch ausgeschaltet.

Blade of Agony
Posiadacz dostaje Atak i Frenzy, wszystkie ataki są płonące.
Dodatkowo posiadacz otrzymuje Krzyk Banshee (Poważnie????????)
Jeśli nie zada się żadnej rany - otrzymuje się automatycznie ranę

Leichentuch 40Pkt
Träger bekommt +1 auf Rüstung, alle Modelle in Basekontakt verlieren sämtliche Stärkeboni durch weltliche und magischen Waffen und sie bekommen asl.

Nightshroud
+1 AS, wszystkie modele w kontakcie tracą bonus do siły z broni zwykłych i magicznych i dostają ASL

Banner der Hügelgräber 50 Pkt
Wie bisher auch gehabt und Krell bekommt natürlich auch +1 aufs Treffen und Reitiere bekommen nach wie vor nicht den Bonus.

Banner of Barrows 50 pkt
Tak jak w przeszłości, a ponadto Krell dostaje +1 do trafienia. Mounty - bez bonusu.

Kreischendes Banner 25 Pkt
Feindliche Einheiten die einen Angsttest machen müssen, machen das mit einem W6 mehr und der niedrigste wird abgelegt.

Screeming Banner
Tak jak dotychczas - przy teście fear'a dodatkowa d6 i najniższy wynik - out...

Schwarzer Periapt 55Pkt (Arkanes Artefakt)
Es können nun bis zu Zwei E- und B-Würfel gespeichert werden

Black Periapt
Taraz może przechowywać do 2 PD i DD (!!!)

Stab des Flammentodes 40 Pkt (verzauberter Gegenstand)
Gebunden 3, Geschosszauber; Zieleinheit in 18 Zoll erleidet W6 S4 Treffer mit Flammenattacken. Jede Einheit welches min. einen Lp-Verlust erleidet, muss einen Paniktest ablegen. Sollte sich die Einheit im nächsten Spielzug bewegen, erleider JEDES Modell einen treffer S4. Wenn sie sich nicht bewegt, endet der Zauber.

Rod of Flaming Death
Bound 3, magic missile, w 18" d6 z siłą 4. Jeśli zostanie zadany min. 1 wound - test paniki.
Jeśli jednostka się ruszy KAŻDY model dostaje hit z S4. Jeśli się nie ruszy - zaklęcie się kończy.

Buch der Arkahn 25Pkt (Arkanes Artefakt)
Gebunden 3 wirkt Vanhells, kein Ausbrennen mehr.

Book of Arkhan
Bound 3, Vanhels. Nie kończy się!

Das Verfluchte Buch 35 Pkt Arkanes Artefakt
Zu Beginn der Magiephase opfert man w3 E-Würfel, danach wirft man einen W6 auf einer Tabelle die beim Spruch selber aufgelistet ist (Miasma, Withering, Seelenfäule, Nagender Zweifel, irgend ein Himmelsspruch und ncoh was anderes, kann mich nicht mehr entsinnen). Sofern ein legales Ziel vorhanden ist, wir d der Spruch mit der mindeskompli gesprochen, welcher gebannt werden kann.

Cursed Book
Na początku fazy Magii można poświęcić d3 kości. W efekcie rzucamy d6 i odczytujemy wynik z tabeli jaki czar został rzucony (jest tam Miasma, Withering, Soulblight i jakieś jeszcze). Jeśli nie da się zastosować czaru (brak legalnego celu) wybiera się mniejszy wynik, dla którego można znaleźć cel. Można rozpraszać.

Stab der Verdammnis 40Pkt (Arkanes Artefakt)
Gebunden 4. Unterstützungszauber.
Wenn erfolgreich gewirkt, erhalten alle befreundeten Einheiten mit ihren Reittieren in 6 Zoll die Sonderregel Zusatzattacke. Hält bis zum Beginn der nächsten Magiephase.

Staff of Damnation
Bound 4, Augment
Wszystkie sojusznicze jednostki w 6" (mounty też) dostają +1 atak, trwa do następnej fazy magii.

Hoffe der eine oder andere freut sich, entschuldigt das ich die Quelle nicht angebe, aber steinigt mich ruhig, wenn diese Infos nicht stimmen sollten ;-)
Ostatnio zmieniony 1 sty 2012, o 21:23 przez Bastor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

dzięki wielkie, na podstawie Twojego tłumaczenia poprawię moje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Malak pisze:Nie mam pytań ^^ Wampir z Red Fury, WW 9 i ALF...Jeszcze ta zbroja...Wpadam w White Lionów i robie sobie naleśniki ^^
Ale wtedy wyciągniesz max save na 3+ (heavy armor, +1 z pancerza i tarcza) i ewentualnie ward na 4.... trochę to wiatrem podszyte jednak jak za model za tyle pkt
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Uh, slabe te zabawki, Vaul's Unmaking traci na wartosci vs VC. GW FTW! ;]

Mi sie ksiazka podoba, ciekaw jestem czy te latajace ogrogule beda mialy skirmish i vanguarda. Eteryczne fasty urywaja dojpe.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

brakiem korony bym się szczególnie nie przejmował, pewnie będzie jakaś pasywna zdolność przekazywania WW jak u Tombów.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Malak pisze:Nie mam pytań ^^ Wampir z Red Fury, WW 9 i ALF...Jeszcze ta zbroja...Wpadam w White Lionów i robie sobie naleśniki ^^
Wiesz jak to jest z lordem VC do walki, gra się nim fajnie, ale to proszenie się o kłopoty. Cytując jednego z lepszych generałów VC w Polsce: Jeśli Twój lord VC jest w CC, to znaczy, że coś zjebałeś" :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Najwieksza wada WoCh - obowiazek rzucania challenge. Dread Knight bedzie niewystawialny.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Markuene pisze:brakiem korony bym się szczególnie nie przejmował, pewnie będzie jakaś pasywna zdolność przekazywania WW jak u Tombów.
Jak dla mnie raczej bezpowrotnie skończy się era 2+/2+ :)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Przeczytałem wszystko na tym forum niemieckim i nic konkretnego tam nie ma. Dyskusja w 90% dotyczy gdybania na temat czy itemy i bloodliny będą w jednej puli punktowej czy w dwóch. Faktycznie, to dość kluczowe :mrgreen: A odpowiedzi póki co brak.

Niewiadomo też, czy można się pchać z vanhela do kombatu. No i chyba nie ma bannera z wardem na strzelanie.

Awatar użytkownika
Podwys
Oszukista

Post autor: Podwys »

No to troche lipa :) przydałby się szczerze mowiac

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Kołata pisze:
Niewiadomo też, czy można się pchać z vanhela do kombatu. No i chyba nie ma bannera z wardem na strzelanie.
Rzeczywiście na powyższej liście tego banera nie ma. Z racji tego, że w WD ten baner był w przykładowej rozpisce VC-8ed może też być taka możliwość, że sztandar mogą brać tylko Blood Knights.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

@Kołata - wielkie dzięki. Ten baner pojawił się w innych plotkach więc to dość dziwne. Możliwe, że niektóre z tych plotek okażą się tylko plotkami.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No skoro twierdzili ludzie, że taki banner był w rozpisce w WD to myślę że będzie. Może jedynie być ograniczony np. do "Wights only" albo kosztować tyle, że w praktyce wezmą go GG, BK, Bloodki albo BSB, co i tak problemu nie stanowi.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

ten staff z flaming cage'm dość niezły.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Klinge der Todesqualen 75 Pkt
Träger erhält vernichtender Angriff und Raserei und alle Attacken sind flammend.
Zusätzlich erhält das Modell Tödliches Kreischen (Bansheeschrei?????)
Wenn man mit der Waffe keine Verwundung erzielt ist man automatisch ausgeschaltet.

Blade of Agony
Posiadacz dostaje Atak i Frenzy, wszystkie ataki są płonące.
Dodatkowo posiadacz otrzymuje Krzyk Banshee (Poważnie????????)
Jeśli nie zada się żadnej rany - otrzymuje się automatycznie ranę
Z tego co ja rozumiem i czego potwierdzenie znalazłem w innym tłumaczeniu, to jeśli wampir tym mieczem nie zada rany, to ginie z automatu :lol2:

Bastor
Chuck Norris

Też miałem wątpliwość - ale ponieważ wydaje mi się to mało prawdopodobne (jak ma niby w pierwszej turze dopaść wroga?) wybrałem taką wersję...

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

pewnie chodzi o CC, więc ten dylemat by odpadł

Bastor
Chuck Norris

myślę że to po prostu działa co turę - więc jest i tak wystarczająco przesrane... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Andrzej pisze:Dread knight jest do dupy, wyobrażasz sobie lorda VC muszącego zawsze rzucać challange?

.
Tak, grałem na takim w 6 ed. - Blood dragon :lol2:

Zablokowany