nowe Vampire Counts 8ed [update w pierwszym poście]

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Re: nowe Vampire Counts 8ed [update w pierwszym poście]

Post autor: Drwal »

No a gdzie jest krzyk w opisie blade of agony?

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Czekajcie na booka, a nie w te ploty sie ładujecie.

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Obrazek

Awatar użytkownika
Rogal
Mudżahedin

Post autor: Rogal »

hah , jaki filmik dali :)
u varga dalej albo nie poprawili albo wtf z jego vampirycznością ;)
i numer roku baty 30 funtów , drozsze niz nowe crypt horrory xD

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

knighty naładniejsze,z resztą lalek szału nie ma...tak patrzę na ten coven to przedtem mi się bardziej podobał,ceny batów to chyba mistake?albo może z kokainy je zrobili,teraz zastanawiam się w którym sklepie kupić.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Szkoda, że nie zmieniono modeli Nekromantów...

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Wrzucili też statystyki, macie eterycznego fasta :cry:
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

Świetnie że wróciły Coffin Lid Shields ,i nie ma 2 takich samych, będzie można znowu upiększyć sobie szklielety :D
Najlepsze nowości w stosunku cena-jakość to finecasty i Wight King ,black knight też są spoko ,cena nietoperków to jakiś żart chyba :?
Coven Throne troche mnie zawiódł z powodu duchów, większości to istniejące już modele (szkielety,basia,upiory) ale całość
prezentuje się nieźle.
Fajnie że wróciły Spirit Hosty w finecascie ,szkoda że na zamówienie :| ,przywrócenie starych nekromantów nie ma chyba sęsu bo ten z SoM jest tańszy ,lepszy i dostępny w sklepach.
Podsumowując , duży plus dla GW ,szkoda tylko że poszli na łatwiznę z duchami i dali taką cene nietoperkom :|

Edit:
Cy ja dobrze widze,poduszki w Coven Throne są wypchane jelitami :shock:
Ostatnio zmieniony 9 sty 2012, o 10:45 przez Haemonculus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Statystyki Vargheistów wyglądają naprawdę spoko - 3W, 4A z siłą 5, zawsze mogą marszować (latać) dzięki Vampiric robi wrażenie. Z LD 7 i frenzy trzeba będzie mocno na nie uważać, żeby nie wjeżdżały w jakieś śmieci i wystawiały się na szarże. Brak save, regeneracji i T4 sprawia, że są trochę miękkie ale nadrabiają mobilnością :) Crypt Horrory trzymające się mortis engine, z regenką na 4+, 3A z siłą 4 i T5 jest w stanie brać na klatę praktycznie większość kloców :) Hexwraithy jak podejrzewaliśmy mają po 1 ataku, czyli tak naprawdę jedyną misją dla nich będzie przejeżdżanie przez jednostki a nie pakowanie się do CC. Teraz tylko czekać na booka i kminić rozpy VC od nowa ;)

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

jakieś znane wam polskie sklepy też mają advenced-orders? zamówiłbym już booka i karty z chęcią
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Haemonculus
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Haemonculus »

W bardzie już mają modele ,armybooka jeszcze nie

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Chyba pegazy będą musiały ustąpić hexwrightom palmę pierwszeństwa najlepszego fasta w grze...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Eee tam, jak się zaczną masowo pojawiać, to się pojawi i kontra za 25 pts. Ruby ring of ruin w co drugiej rozpie :P Przy okazji sie przyda na mortisa i te wszystkie ghulostwory.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

A jak widzicie jednostkę Black Knightów w 8 edycji ? Mają KB, I3, 1A z siłą 4 (szarża 6) za 26 pkt / model (z bardingiem). Bez hełmu i regenki zastanawiam się nad sensem wystawiania tej jednostki i przede wszystkim co ona miałaby na stole robić. Chyba jednak będą ciekawsze opcje do wystawienia w specjalach (hexwraithy, Crypthorrory, Vargheisty i Fell Baty).

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kołata pisze:Eee tam, jak się zaczną masowo pojawiać, to się pojawi i kontra za 25 pts. Ruby ring of ruin w co drugiej rozpie :P Przy okazji sie przyda na mortisa i te wszystkie ghulostwory.
Ale Crypt Horrory i Engine mają T5. Zwykłe d6S4 nie wystarczą.
Ale na Hexy - owszem.

Azgaroth pisze:A jak widzicie jednostkę Black Knightów w 8 edycji ? Mają KB, I3, 1A z siłą 4 (szarża 6) za 26 pkt / model (z bardingiem). Bez hełmu i regenki zastanawiam się nad sensem wystawiania tej jednostki i przede wszystkim co ona miałaby na stole robić. Chyba jednak będą ciekawsze opcje do wystawienia w specjalach (hexwraithy, Crypthorrory, Vargheisty i Fell Baty).
Ja nie widzę. Na szczęście moje BK są konwersjami z TK - w niebieskiej kolorystyce. Parę ruchów (głównie zmiana rączek) i mam Hexy jak się patrzy.

Varheisty - super. Nawet LD7 jest niezłe - jak na VC.
Trzeba będzie czasem dupą latać, ale chyba jednak dadzą radę.
Crypt Horrory - nowa Gwardia.

Generalnie wszystkich czekają jednak spore zakupy.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja bym powiedział, że użyteczność Black Knightów zależy od zasad wskrzeszania. Jeśli odzyskują jeden wound na casting, to nie mają sensu. Jeśli po kilka woundów, to może to być dobry unit w wersji maksymalna liczba modeli + heros.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

ja mam nadzieję, że będzie można złożyć kilka sensownych rozpisek, jedne na gwardii, inne na hororach inne na kawalerii - Bloodzi, Blacki i hexy

co do hexow to musimy wiedziec jeszcze na jakiej zasadzie dziala przelatywanie innych oddziałów. To pewne, że schodzą od jednej Kuli Ognia, ale to nie jest tak, że jak ma się maga z Fire albo z boundem to już po hexach - to jest magia, a ta podlega losowości, polu widzenia i zasięgowi. Ja postaram się mieć Vampira z Lord of Death co by ładnie obniżać LD no i utrudnić życie czychającym na moje eteryki za pomoca snajperki.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Fajnie, że można wystawić oddziały Fell Batów liczące po dwa modele (32pkt) lub pojedynczą bazę duszków (45pkt) :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Voodoo pisze:Fajnie, że można wystawić oddziały Fell Batów liczące po dwa modele (32pkt) lub pojedynczą bazę duszków (45pkt) :P
O :) A to pewna informacja ?

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

na GW, unit size 2+

staty bat swarm maja 5 atakow i 5 W :shock:
Ostatnio zmieniony 7 sty 2012, o 12:10 przez Marks, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany