07.01.2012 Płomienie FENIXA XII 3x2000pts EURO [Włocławek]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Re: 07.01.2012 Płomienie FENIXA XII 3x2000pts EURO [Włocławe

Post autor: muchozol »

Shinue pisze: a wracając do przygotowań: wszystko jest już przygotowane na tip-top.
prawda, prawda
jeszcze w trakcie
Obrazek
już po
Obrazek
Rince pisze:
Shinue pisze:napiszę z własnego doświadczenia: ja swoim małym samochodzikiem jadę do warszawy 3 godziny.
zatem jadąc moim tempem przyjechalibyście na styk.
Jedziesz 70km? :)
nie, ale często na siusiu staje :lol2:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Btw, ustawiacie mapki z euro?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Dyplomy w trakcie druku :)

Rozpiski jeszcze niektóre sprawdzam i jak ktoś wyłapie błędy w trakcie turnieju to spokojnie proszę zgłosić i się dogadać :twisted: Chyba trzeba jeszcze jeden dzień by wszystko sprawdzić tip-top.

Ogłoszenia organizacyjne:

Jak dojedziecie i wejdziecie do WCK to kierować się schodami na górę i potem do końca w prawo.

Na turnieju będzie woda, kawa i herbata za darmochę więc nie będziecie spragnieni.

Przy WCK jest Imbis oraz Kebab więc na szybko jest co chapnąć. Po drugiej stronie ulicy bar "Guliwer" - jedzonko i jakieś szybkie piwo. No i oczywiście nieoceniona BIEDRONKA tuż, tuż.

Na terenie WCK - ZAKAZ SPOŻYWANIA ALKOHOLU !!!

Oczywiście będzie możliwość zamówienia pizzy.

Palacze wychodzą na zewnątrz !

Jakby jeszcze jakieś pytania ...... pisać 8)

Zapisy od 9.00 - kapitanowie zbierają wpisowe i płacą za całą drużynę. Dostają kartę drużyny oraz kartki z armiami do losowania par. START TURNIEJU o godz. 09.30.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2012, o 19:51 przez Heptun, łącznie zmieniany 1 raz.
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Rince pisze:Btw, ustawiacie mapki z euro?
mapki mamy swoje robione pod kątem naszej bazy terenowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Zaraz, zaraz, jest jakas zmiana w harmonogramie? W 1wszym poscie zapisy sa 9:00-9:30 (1wsza bitwa).

Hmm?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Heptun
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Heptun »

Rince pisze:Zaraz, zaraz, jest jakas zmiana w harmonogramie? W 1wszym poscie zapisy sa 9:00-9:30 (1wsza bitwa).

Hmm?
@Rince - masz rację. Mój błąd - faktycznie zapisy od 9 rano !!!
:twisted: Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek :twisted:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wyniki?

eddie
Chuck Norris

Post autor: eddie »

1. kohorta
2 dobry zły i młody
3 nemezis

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

nice.

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Nemezisy sobie na nas 3 maski zdobyli ;D
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

OMG. Ja przegrałem tylko 19:1 :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Mishu pisze:Nemezisy sobie na nas 3 maski zdobyli ;D
Na nas tez... :wink:

Na mnie w 15 min... rekord swiata 8)
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

DaBoss
Chuck Norris

Post autor: DaBoss »

Filup pisze:

Czyli tylko myśmy z nimi wygrali ;)

Dzięki za turniej fajnie się grało :)

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

Filup pisze:

i to pewnie razem z roztawieniem :lol2:

dzięki dla wszystkich gości i mam nadzieję, że wracaliśta zadowoleni :wink:

Gratki dla Kohorty =D> u nas we Włocku cytując klasyka: wszyscy grają, a i tak XIII wygrywa :lol2:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Co powiecie na garstkę raportów? Wiem, że je uwielbiacie xD

Bitka 1 JWWR + GS vs. Łódź I
Dostałem Miśka, Woch.
Rozpiska taka dziwna, ni tu warshrina, żadnych chosenów czy kawy, 2x oddziały wojaków nurgla, 20 maruderów, 3 charioty dysk i bsb nurgla.
Moje słowa przed bitką "Mam jakieś szanse" były kłamstwem :D
W turze 1 trochę tam do przodu każdy, magie słabe, kameleony tylko bodajże 2 Wo na chariot wbiły. W 2 turze dostałem na templi Wojaków z BSB i chariot, a obok drugie wojaki w kowboja. Skinki jakoś do przodu, salki się czaiły, ale nic nie postrzeliły, magie w tej grze ogółem były plewne, więc nie będę się rozpisywał na ten temat :P. Warriorzy z chariotem powoli ale skutecznie kroili templi, w 5 turze bodajże rozkręcili (razem ze skinkami pomagającymi od flanki), chariot jeden dostał od skinek w koło i się rozpadł, salki dostawały rydwan, ucieczka, zbiórka, walka, ucieczka itd. za każdym razem 1 mniej. Warriorzy z kowboja dogonili go na 11 cali, wpadli w saurusy, dogonili ich na 11 cali i wpadli w coś tam dalej :P. W ostatniej turze kameleony heroicznie trafiły dyskowca w oko i dostał 2 Wo.
Dostałem łady wper**l, 20:0 do tyłu.

Bitwa 2, Nemezisy, przeciwnik swieta_barbara Woch (znowu -.-)
Najci, 2 shriny, wojaki nurgla, dyskowce (mag i wojak) i jakieś fasty.
1 tura, pod nos dostaje najtów i lorda klepacza na dysku, reszta się tam jakoś pokręciła po polu. W magii dostałem kradziez Dwellersów i wciągnąłem sobie 6 templi. Shriny dały Rycerzom +1At i MR(3). Ja się templami przygotowałem na przyjęcie Dyskowca, reszta jakoś naprzód. Magia zupełnie nie ciekawa. Skinki jakoś bezskutecznie zaczeły pluć. Tura 2, zaczęło się :P, dysk w Templi, Rycerze w skinki (stand&shoot, 2 dostało w oko, do piachu) i Wojaki w moje saurusy, magii jakoś nie pamiętam, ale to pewnie dlatego, że tradycyjnie nieciekawa ;P. W mojej turze spadło 6 Rycerzy od kochanej 6 z Domeny Życia, kowboj poleciał w Shrine, gdzie sobie został do końca, skinki gdzieś tam umierały, salki czaiły na wojaków. Rycerze Chaosu wlecieli w templi, jeden padł od niebezpiecznego terenu (bagienko), posiedzieli chwile razem z lordem, wyszli drugą stroną, Wojaki to samo z Saurusami, po czym wybiegli centralnie na salki. Coś tam postrzelałem, ale dużo to nie dało.
20:0 w dupe, ale miałem 100 małych wiecej niż ostatnio :P

Bitwa 3, Witch Hunters, Muchozol OnG

Bitwa, poprostu super, uwielbiam grać z orkami :D
25 (albo 30 ) Big Uns, 40 NajtGoblinów, 20 Najtgoblinów z łukami, 2 manglery, 2 orkowe charioty, gobliński chariot, 2 doomdivery, 3 trolle, 1 troll, Duży Shaman Dużego WAAAGH!!!, 2 małych małego waaagh, bsb chyba jakiś, Ork Big Boss i goblin na pająku.
Tradycyjnie nie zaczynam. Mucha coś tam się pokręcił do przodu, wysadził doomdiver. Ja w odpowiedzi skinki na maxa do przodu, reszta taktycznie się skrada :P, w magii jakieś tam tafnesy weszły chyba. Skinki odstzeliły manglera. Rydwan orkowy i gobliński wpadł w skinki, overrun w salki, które zjadły rydwany pobiegły do przodu, zgarnąłem je przed jego krańcem stołu, odwrociłem i coś tam jeszcze poskubałem. Dwellersy w Gobaski, z 40 umiera 18, wcześniej z tych gobasków poszedł fanol w skinki i zjadł. Potem dostałem w kowboja rydwan, który zjadłem, pobiegłem, tak ładnie, że nadziałem się na przód goby i bok trolla samotnika, przez co uciekłem, ale nie umarłem. W między czasie, gdzieś na drugiej flance, skinki ganiały się z pająkiem, który potem próbując wyminąć saurusy dostał Stopę Gorka na maskę i padł :P. Drugi DoomDiver odstrzelił kowboja. Wyjąłem kameleony z jeziorka pobiegłem w strone łuczników, których fanole nie doleciały, a potem zabjały swoich :P, kameleony do 6 tury bawiły się w pluton egzekucyjny i zabiły aż 7 gobasów łuczników, spadły od Doomdivera. Dwellersy poszły w orkasy, padło 8. potem zaczęła się kanapka, w templi wpadły gobasy od przodu, Orki z boku, turę później 3 Trolle. Stałem tam na tafnesie, regenie i innych syfach, a on powoli padał, champion templi heroicznie pokroił herosa orków z savem 2+, a Slann wział na klate w pojedynku orkowego shamana z buffem +3at +3siły, przez co orkowie mogli bić tylko w championa, którego wskrzesiłem, jak padł :P. Fanol pobiegł pięknie i zjadł 1,5 trola. W turze 6 temple w końcu odbiły (z pomocą saurusów, a właściwie ich resztek, które wpadły orkom na flankę) wszystkich, goby uciekły, pozostały jeden troll wpadł w swojego kumpla Fanatyka Ferdynanda i umarł dostając 10 hitów, a Orkowie ustali na Stubbornie.
Przepraszam, za chaos w raporcie, nie mogę sobie dokładnie przypomnieć wszystkiego, bo podczas gry był chaos totalny i już powoli "fazowaliśmy" z niewyspania :D
Końcowy wynik to 12:8 dla mnie.

Dzięki wszystkim za super turniej :).
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Brawo nasi ;) Nie zawiedli!!!

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Tak wam powiem, że Piotr to wchodzi na forum, patrzy, że Włocławek robi turniej i mówi "O, nie mam co robić w weekend, pojadę sobie po puchar" :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Ziemko pisze:Brawo nasi ;) Nie zawiedli!!!
Ty grać zacznij bo jeszcze Bretką do 1 składu trafię na DMP :D

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Robicie chlopaki najlepsze lokale w kraju. Nie zaluje, ze przyjechalismy, chociaz po wpadce Barbary w pierwszej bitwie o zwyciestwie moglismy zapomniec. Szkoda, bo pozniej gralismy raczej latwe pojedynki i zarowno jak Mlody, jestesmy lekko z tego powodu nie pocieszeni. Gratki dla Piotrusia dozywotniego abstynenta i jego sidekickow :) Chociaz paringi to mieli, hmm... :evil:

Shinue, wodzu, robcie turnieje nieco czesciej. Naprawde milo sie u was gra. Jest jakos tak klimatycznie i z pompa. Nie to co u nas. Banda cisnieniowcow :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Gokish pisze:
Ziemko pisze:Brawo nasi ;) Nie zawiedli!!!
Ty grać zacznij bo jeszcze Bretką do 1 składu trafię na DMP :D

Zycze Ci tego z calego serca ;)

ODPOWIEDZ