8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
na Arenie było edziowane że może sie popchnąć z tego co pamiętam
- Irek_Dwarf
- Chuck Norris
Liderka na reform po przegranej walce nie jest brej testem więc imo nie

Nie, gdyby opis był unit is stubborn untill the end of turn czy cos w tym guście, to jak najbardziej.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- SaperHeart
- Piłkarz
Mam dwa pytania:
1. Co się dzieje po walce:
sytuacja przed walką: W mojej turze szarżuje (H) i (S) na oddział (X)
--H
-XXXXX
-XXXXX
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
GGGGG
GGGGG
GGGGG
GGGGG
H-bohater na Abyssal Terrorze
X-Phoenixs Guards
G-Grave Guards
S-Szkielety
Po walce: Zabijam 7 (X), a przeciwnik mi 5 (G) i 3 (S). Walkę wygrywam ale przeciwnik ma stubborna wynikającego z większej ilości szeregów (chyba się nie pomyliłem) i zdaje go.
A) co się dzieje w tej sytuacji z (H) ? nadal jest w CC ? mam go dostawić ? czy jest wolny w tej turze ?
B) czy do stubborna liczą się wszystkie szeregi oddziałów [(G) + (S) vs (x)] czy tylko tego który ma najwięcej [np. (S) vs (X) lub (G) vs (x)] ? W pierwszym przypadku przeciwnik by nie miał stubborna...
2. Co się dzieje w trakcie walki:
mój oddział został zaszarżowany przez (G) i (P) w turze przeciwnika. Najpierw szarżuje (P), a potem (G). Po stronie (G) jest mój bohater (H).
---C----GGGG
PCCCCHGGGG
--XXX---GGGG
--XXX
--XXX
H-bohater na Cold One
X-Rycerze (jazda)
G-Graile (jazda)
P- bohater na pegazie
C- Cold One Knights
A) W którym kierunku mam dostawić ostatniego (C) z drugiego szeregu ? W stronę (P) czy (G) ? O ile to Ja decyduje...
B) Krzycze Challange (H), który jest przyjęty przez mojego przeciwnika ^^. Co się dzieje w takiej sytuacji ? Czy oddział (G) uderzał w mój oddział (C) czy nie będzie miał w co uderzyć ?
1. Co się dzieje po walce:
sytuacja przed walką: W mojej turze szarżuje (H) i (S) na oddział (X)
--H
-XXXXX
-XXXXX
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
-XXXXXSSSS
GGGGG
GGGGG
GGGGG
GGGGG
H-bohater na Abyssal Terrorze
X-Phoenixs Guards
G-Grave Guards
S-Szkielety
Po walce: Zabijam 7 (X), a przeciwnik mi 5 (G) i 3 (S). Walkę wygrywam ale przeciwnik ma stubborna wynikającego z większej ilości szeregów (chyba się nie pomyliłem) i zdaje go.
A) co się dzieje w tej sytuacji z (H) ? nadal jest w CC ? mam go dostawić ? czy jest wolny w tej turze ?
B) czy do stubborna liczą się wszystkie szeregi oddziałów [(G) + (S) vs (x)] czy tylko tego który ma najwięcej [np. (S) vs (X) lub (G) vs (x)] ? W pierwszym przypadku przeciwnik by nie miał stubborna...
2. Co się dzieje w trakcie walki:
mój oddział został zaszarżowany przez (G) i (P) w turze przeciwnika. Najpierw szarżuje (P), a potem (G). Po stronie (G) jest mój bohater (H).
---C----GGGG
PCCCCHGGGG
--XXX---GGGG
--XXX
--XXX
H-bohater na Cold One
X-Rycerze (jazda)
G-Graile (jazda)
P- bohater na pegazie
C- Cold One Knights
A) W którym kierunku mam dostawić ostatniego (C) z drugiego szeregu ? W stronę (P) czy (G) ? O ile to Ja decyduje...
B) Krzycze Challange (H), który jest przyjęty przez mojego przeciwnika ^^. Co się dzieje w takiej sytuacji ? Czy oddział (G) uderzał w mój oddział (C) czy nie będzie miał w co uderzyć ?
DostawiaszMalak pisze:A) co się dzieje w tej sytuacji z (H) ? nadal jest w CC ? mam go dostawić ? czy jest wolny w tej turze ?
tylko tego który ma najwięcejMalak pisze:B) czy do stubborna liczą się wszystkie szeregi oddziałów [(G) + (S) vs (x)] czy tylko tego który ma najwięcej [np. (S) vs (X) lub (G) vs (x)] ? W pierwszym przypadku przeciwnik by nie miał stubborna...
W żadną, styka się wirtualnieA) W którym kierunku mam dostawić ostatniego (C) z drugiego szeregu ? W stronę (P) czy (G) ? O ile to Ja decyduje...
Będą mogli uderzyć Ci którzy stykają się z nie walczącymi w challengu modelamiB) Krzycze Challange (H), który jest przyjęty przez mojego przeciwnika ^^. Co się dzieje w takiej sytuacji ? Czy oddział (G) uderzał w mój oddział (C) czy nie będzie miał w co uderzyć ?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Witam
Koles ma postać z as-em i wardem i dosiada smoka, smok ma tylko sava:
1.czy smok dostaje warda od postaci w strzelaniu i combacie??
2.i jesli dostaje to gdzie jest taki zapis w podreczniku??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
- SaperHeart
- Piłkarz
1. Smok nie dostaje nic. Wyjątkiem może być magiczny przedmiot lub specjalna zasada, która mówi o tym, że jeździec i cały jego model/oddział dostają Ward Save'a. (tak jak jest to w przypadku IRONCURSE ICON)puma1944 pisze:Witam
Pozdrawiam
2. Nie ma takiego

- SaperHeart
- Piłkarz
Trzeba zadeklarować wcześniej.mlepkows pisze:Hej,
jak to jest z zianiem w walce - mogę zadeklarować po tym, jak zobaczę jak mi poszły zwykłe ataki czy muszę wcześniej (bo to ta sama inicjatywa)?
Maciek
2. Impacty są tylko wypłacane jeśli rydwan w coś zaszarżuje, a nie jak coś wpadnie w rydwan.Malak pisze:Co się dzieje w przypadku szarży na rydwan ?
1. Czy rydwan wypłaca impakty w ten oddział, który zaszarżował w rydwan ? (Jeżeli tak to prosiłbym o podanie strony w RB lub FAQ-u gdzie jest to wymienione i objaśnione)
2. Nic się nie dzieje

- SaperHeart
- Piłkarz
No tak, tylko ostatnio przeczytałem uściślenia sędziowskie i się troszkę zdziwiłem (chyba, że źle zrozumiałem zapis: "Jednostka mająca zasadę impact hits korzysta z niej w każdej szarży, nawet jak jest jednocześniej szarżowana"). Szukałem wzmianki w RB i FAQ-u ale nic nie znalazłem na ten temat...czyli jednym słowem Impakty działają tylko w mojej turze szarży ?Dulltran pisze:2. Impacty są tylko wypłacane jeśli rydwan w coś zaszarżuje, a nie jak coś wpadnie w rydwan.
Tu chyba bardziej chodzi o overruna, jak Ty kogoś najeżdżasz, a następnie ktoś szarżuje na Ciebie to i tak Twoje Impacty się licząMalak pisze:No tak, tylko ostatnio przeczytałem uściślenia sędziowskie i się troszkę zdziwiłem (chyba, że źle zrozumiałem zapis: "Jednostka mająca zasadę impact hits korzysta z niej w każdej szarży, nawet jak jest jednocześniej szarżowana"). Szukałem wzmianki w RB i FAQ-u ale nic nie znalazłem na ten temat...czyli jednym słowem Impakty działają tylko w mojej turze szarży ?Dulltran pisze:2. Impacty są tylko wypłacane jeśli rydwan w coś zaszarżuje, a nie jak coś wpadnie w rydwan.

Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- SaperHeart
- Piłkarz
blad.Andrzej pisze:W żadną, styka się wirtualnieA) W którym kierunku mam dostawić ostatniego (C) z drugiego szeregu ? W stronę (P) czy (G) ? O ile to Ja decyduje...
RB s.49 Incomplete Ranks.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- SaperHeart
- Piłkarz
hm...czyli dostawiam go do (P), ponieważ pierwszy szarżował...co się wtedy dzieje z oddziałem (G) ? może atakować w oddział (C) czy w bohatera ? jak ta sytuacja wygląda ?Morsereg pisze:blad.Andrzej pisze:W żadną, styka się wirtualnieA) W którym kierunku mam dostawić ostatniego (C) z drugiego szeregu ? W stronę (P) czy (G) ? O ile to Ja decyduje...
RB s.49 Incomplete Ranks.