Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
Każdy sfinx ma załoge? Myslalem ze test I robi sie na monsterka statach a przy brass orbie tez robimy test załogi?
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Testujesz najwyższe I w modelu niestety... więc najlepszą odpowiedzią na świnkę są chyba guterzy z poisonami
Lazur mówi batalion mysli IoB ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Niekoniecznie, co do IoBa jak najbardziej w tym że trzeba mieć wspólnika który łyknie HE. Ale batalion jest super uzupełnieniem do niego. IoB daje clanraty a z batalionu mamy slajwy, dodatkowo są też Plague Monki, które są grywalne i gratisowo odginaczkę giant ratów plus Rat ogry z których można zrobić fillery
Island of Blood i batalion to około tysiąca punktów przy w miarę optymalnym złożeniu i wykorzystaniu wszystkich figurek. Jasna sprawa, że będziesz musiał dokupić do tego sporo rzeczy jak np. Grey Seera, warplightning cannon, Abominacja i guttersi ale to dość solidny zestaw na początek.
heja, mam dwa pytanka,
1. czy Zabójca który dostanie z śmierć-arsenału zatrute ataki ma je na 5+?
2. przesuwając templatkę z miotacza spacz-ognia przykładam ją do końca miarki jej górną szerszą częścią czy dolną? Ostatnio jakoś tak wyszło, że przeciwnik miał wątpliwości co do tego.
1. czy Zabójca który dostanie z śmierć-arsenału zatrute ataki ma je na 5+?
2. przesuwając templatkę z miotacza spacz-ognia przykładam ją do końca miarki jej górną szerszą częścią czy dolną? Ostatnio jakoś tak wyszło, że przeciwnik miał wątpliwości co do tego.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
1. nie
2. węższa część ma być od strony lufy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
co do 1 to dzięki, co do 2 to może niejasno się wyraziłem chodzi o to, że np wypada przesunięcie płomienia o 6 cali, przykładam miarkę z odmierzonymi 6 calami i teraz czy do końca miarki przykładam węższą cześć czy szerszą, tzn czy płomień kończy się na tych 6 calach czy zaczyna?Arbiter Elegancji pisze:1. nie
-
- Warzywo
Mógłby ktoś mi krótko scharakteryzować styl gry skavenów ?
Generał 4 lvl mag, kosi magią a ty robisz wszystko, żeby przeciwnik nie dostał się do combatu z nim. Front to spam slavów i ewentualnie clantatów. Flanki omiatasz za pomocą abomki/kółka a latarą wyciągasz co smaczniejsze kąski z armii wroga. Slavy to mega pocieszna jednostka, jak są w combacie to możesz pruc ze wszystkiego do ich przeciwników.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, o 18:39 przez grom88, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
puszczasz gryząca masę na przód i modlisz sie żeby żaden missfire na latarce nie zmiótł ci gienia
-
- Warzywo
Czym, poza abominacją można w szczurkach kontrować ?
Plague Censer Bearers w 6-7 osobowych oddziałach ?
Jakiś średni oddział monków ?
A może wogóle nie kontrujemy ? Zanim oddziały dojdą+przebiją się przez miliony niewolników to my je wystrzelamy i wymagujemy ?
Plague Censer Bearers w 6-7 osobowych oddziałach ?
Jakiś średni oddział monków ?
A może wogóle nie kontrujemy ? Zanim oddziały dojdą+przebiją się przez miliony niewolników to my je wystrzelamy i wymagujemy ?