Początkujący generał

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Re: Początkujący generał

Post autor: minosso »

Każdy sfinx ma załoge? Myslalem ze test I robi sie na monsterka statach a przy brass orbie tez robimy test załogi?

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Testujesz najwyższe I w modelu niestety... więc najlepszą odpowiedzią na świnkę są chyba guterzy z poisonami :wink:

superkacek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: superkacek »

CZYM zacząć

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

armybook i może batalion albo kilka pudełek clanratów/slavów
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Lazur mówi batalion mysli IoB ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Niekoniecznie, co do IoBa jak najbardziej w tym że trzeba mieć wspólnika który łyknie HE. Ale batalion jest super uzupełnieniem do niego. IoB daje clanraty a z batalionu mamy slajwy, dodatkowo są też Plague Monki, które są grywalne i gratisowo odginaczkę giant ratów plus Rat ogry z których można zrobić fillery
Obrazek

superkacek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: superkacek »

Ile to będzie w punktach.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Island of Blood i batalion to około tysiąca punktów przy w miarę optymalnym złożeniu i wykorzystaniu wszystkich figurek. Jasna sprawa, że będziesz musiał dokupić do tego sporo rzeczy jak np. Grey Seera, warplightning cannon, Abominacja i guttersi ale to dość solidny zestaw na początek.
Obrazek

szeszej
Falubaz

Post autor: szeszej »

Duży batalion (jesli ciągle jest dostępny) też jest niezgorszy na początek.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Army Deal jak najbardziej fajna sprawa, nawet bardzo ale te 600 zł trzeba na raz wyłożyć
Obrazek

Avallar
Warzywo

Post autor: Avallar »

heja, mam dwa pytanka,
1. czy Zabójca który dostanie z śmierć-arsenału zatrute ataki ma je na 5+?
2. przesuwając templatkę z miotacza spacz-ognia przykładam ją do końca miarki jej górną szerszą częścią czy dolną? Ostatnio jakoś tak wyszło, że przeciwnik miał wątpliwości co do tego.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

1. nie
2. węższa część ma być od strony lufy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Avallar
Warzywo

Post autor: Avallar »

Arbiter Elegancji pisze:1. nie
2. węższa część ma być od strony lufy
co do 1 to dzięki, co do 2 to może niejasno się wyraziłem :) chodzi o to, że np wypada przesunięcie płomienia o 6 cali, przykładam miarkę z odmierzonymi 6 calami i teraz czy do końca miarki przykładam węższą cześć czy szerszą, tzn czy płomień kończy się na tych 6 calach czy zaczyna?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

zaczyna
Obrazek

deathstar massacre
Warzywo

Post autor: deathstar massacre »

Mógłby ktoś mi krótko scharakteryzować styl gry skavenów ?

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

tysiace szczurkow za 0.001pkt :twisted:
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
grom88
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: grom88 »

Generał 4 lvl mag, kosi magią a ty robisz wszystko, żeby przeciwnik nie dostał się do combatu z nim. Front to spam slavów i ewentualnie clantatów. Flanki omiatasz za pomocą abomki/kółka a latarą wyciągasz co smaczniejsze kąski z armii wroga. Slavy to mega pocieszna jednostka, jak są w combacie to możesz pruc ze wszystkiego do ich przeciwników.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, o 18:39 przez grom88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

puszczasz gryząca masę na przód i modlisz sie żeby żaden missfire na latarce nie zmiótł ci gienia :wink:

deathstar massacre
Warzywo

Post autor: deathstar massacre »

Czym, poza abominacją można w szczurkach kontrować ?
Plague Censer Bearers w 6-7 osobowych oddziałach ?
Jakiś średni oddział monków ?
A może wogóle nie kontrujemy ? Zanim oddziały dojdą+przebiją się przez miliony niewolników to my je wystrzelamy i wymagujemy ?

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

40 Plague Monków z Plague bannerem jest dość spoko ale trzeba uważać żeby jakiś cowboy tego nie zblokował
Obrazek

ODPOWIEDZ