Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
-
- Mudżahedin
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Co do Ogrów to imo najtrudniejszy paring dla lizaków oczywiście głownie przez GW.
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
- Infernal Puppet
- Masakrator
IMHO nie. Uziemiacz pozwala ci przerzucać miscasty, o ile ty na nie rzucasz. Opis łapek sugeruje że najpierw to ty rzucasz na tablekę i dopiero potem decydujesz czy zaaplikować miscasta wrogowi.Czy efekt miscastu który przekazujemy z rąk przedwiecznych przeciwnik może przerzucić za pomocą Earthing Rod ?
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Earthing rod :
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Cupped Hands of the Old Ones :One use only. If the wizard rolls on the miscast table he can re-roll the result.
To tak dla podsumowaniaOne use only. If the bearer miscasts, roll D6. On a roll of 1 the bearer suffers the results of the miscast as normal. On 2+ the miscast is ignored and if there is a enemy Wizard within line of sight he will suffer its effects.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Podpinając się pod zagadnienie przerzutu miscasta: jak wygląda sprawa z puppetem? Slann ma miscasta, WoCh modyfikuje wynik->slann przerzuca na maga przeciwnika->WoCh znów modyfikuje wynik?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Tak, ale czy grach chaosu nie może zadeklarować, ze wstrzymuje się z rzucaniem modyfikacji puppeta do momentu gdy wie czy miscast jest jego czy nie
?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Nie może. Czytaj powyżej. Slann dostaje Miscasta, rzuca na tabelę, gracz wochu modyfikuje(albo nie), a potem na 2 + mag przeciwnika "suffers the effects".
- ŁukaszŻelazek
- Mudżahedin
Na przedmiocie jest wyraźnie napisane:
Więc w tym przypadku dublowanie ran dotyczy herosa, inne przedmioty mają napisane "model", "unit", a Bane head ma sprecyzowane.Nominate enemy character (...)
Galeria http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... k#p1256100
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
Moja strona z większą ilością zdjęć: http://lukaszzelazek.com
Maluję zamówienia.
W którym miejscu przykłada się koniec szablonu zionięcia gdy salamandra strzela ?
Jeśli traktujemy to strzelanie jak zionięcie to należałoby przyłożyć go do jej pyska. (tak jest w RB)
Spotkałem się natomiast z tym, że gracz lizaków dostawiał ten koniec do dowolnego, wybranego przez siebie miejsca frontowej krawędzi podstawki.
Jeśli do drugie zachowanie jest poprawne to gdzie mogę znaleźć zapis tego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
Ushi
Jeśli traktujemy to strzelanie jak zionięcie to należałoby przyłożyć go do jej pyska. (tak jest w RB)
Spotkałem się natomiast z tym, że gracz lizaków dostawiał ten koniec do dowolnego, wybranego przez siebie miejsca frontowej krawędzi podstawki.
Jeśli do drugie zachowanie jest poprawne to gdzie mogę znaleźć zapis tego ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
Ushi
Strzał Salamandry nie jest zionięciem.Ushi pisze:Jeśli traktujemy to strzelanie jak zionięcie to należałoby przyłożyć go do jej pyska. (tak jest w RB)
W armybooku lizaków.Ushi pisze:Jeśli do drugie zachowanie jest poprawne to gdzie mogę znaleźć zapis tego ?
Odpowie mi ktoś dokładnie jak działa:
Trafienia pocisków i z uderzenia rozdzielane są w następujący sposób: rzuć K6, 1-4 trafienie w
Salamandrę, 5-6 trafienie w poganiacza.
Działa to tez w CC?
Ktoś nas trafia, rzucamy w kogo trafił, ktoś rani, ewentualne save?
Czy
Ktoś nas trafia, rani na T4, save Salki, niezdane na 5+ zabijają poganiacza
Działa to tez w CC?
Ktoś nas trafia, rzucamy w kogo trafił, ktoś rani, ewentualne save?
Czy
Ktoś nas trafia, rani na T4, save Salki, niezdane na 5+ zabijają poganiacza
To jest jakoś uściślone w FAQ? czy poprostu sobie tak ktoś wymyślił? jak się gra na masterach itp?
Trochę dla mnie jest dziwna twoja interpreatacja...
Sry za brak konkretów ale nie mam AB i RB przy sobie.
Ale czemu tak?
Jest napisane trafienie a trafienie, to tak samo jak masz ta tarcze za 5pkt. co na 2+ odbija trafienie. I to rzucamy odrazu po hicie.Lizak pisze: Trafienia pocisków i z uderzenia rozdzielane są w następujący sposób: rzuć K6, 1-4 trafienie w
Salamandrę, 5-6 trafienie w poganiacza.
To jest jakoś uściślone w FAQ? czy poprostu sobie tak ktoś wymyślił? jak się gra na masterach itp?
Trochę dla mnie jest dziwna twoja interpreatacja...
Sry za brak konkretów ale nie mam AB i RB przy sobie.
Dobra sorry moja wina, mówiłem ze nie mam RB przy sobie a to jest tam tak ładnie napisane ;D
Wielkie dzięki !, to zdecydowani zwiększy przeżywalność moich salek!
A jeszcze jedno pytanie dotyczące salek War beasty nie wyplacaja stompow?
Nie wypłacają stompów, za to są na nie podatneLizak pisze:Dobra sorry moja wina, mówiłem ze nie mam RB przy sobie a to jest tam tak ładnie napisane ;D
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Obrazek](https://dl.dropboxusercontent.com/u/130850524/sweetreform/dulltran.jpg)