Nagrody na turniejach i sposób pozyskiwania na nie kasy

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek ;)
Warzywo

Post autor: Wojtek ;) »

thurion pisze:
Wojtek pisze: Chcesz hazardu? Pograj sobie w Magica turniejowo...
dla mnie karcianki sa smieszne.. a WFB jest tak samo wymagajace jak kazda karcianka.. niby dalczego nie mozna by ligi wfb sformalizowac wlasnie na ksztalt magica czy komputerowek... faktem ejst ze jest to wbrew polityce GW ktora napewno do tego reki nie przylozy, tyle ze nikt nie potrzebuje GW.. jak to Trojek kiedys ujal sformalizowana lige mozna nazwac Polska Ligą Gier Strategicznych (etc.) i wtedy GW nie bedzie moglo sie wogle do takowych poczynan wtracac
bo misiu pomimo ze nie raz na podium jestem to mi na nagrodach nie zalezy... ;) to jest dla zabawy. Tam w gre wchodzi juz kasa...duza kasa wiec nie ma juz tutaj mowy o hobby w znaczeniu takim jak ja gram w batla. Jak tak bardzo ci zależy to weś zrób poprostu sam tura, na świerzym powietrzu i z kasy za tura ufunduj te 50zł na statuetke...nie? Mysle ze sporo ludzi by wpadlo i dalo kase na tak szczytny cel ;)
it's OK to be gay
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Wojtek pisze:
thurion pisze:
Wojtek pisze: Chcesz hazardu? Pograj sobie w Magica turniejowo...
dla mnie karcianki sa smieszne.. a WFB jest tak samo wymagajace jak kazda karcianka.. niby dalczego nie mozna by ligi wfb sformalizowac wlasnie na ksztalt magica czy komputerowek... faktem ejst ze jest to wbrew polityce GW ktora napewno do tego reki nie przylozy, tyle ze nikt nie potrzebuje GW.. jak to Trojek kiedys ujal sformalizowana lige mozna nazwac Polska Ligą Gier Strategicznych (etc.) i wtedy GW nie bedzie moglo sie wogle do takowych poczynan wtracac
bo misiu pomimo ze nie raz na podium jestem to mi na nagrodach nie zalezy... ;) to jest dla zabawy. Tam w gre wchodzi juz kasa...duza kasa wiec nie ma juz tutaj mowy o hobby w znaczeniu takim jak ja gram w batla. Jak tak bardzo ci zależy to weś zrób poprostu sam tura, na świerzym powietrzu i z kasy za tura ufunduj te 50zł na statuetke...nie? Mysle ze sporo ludzi by wpadlo i dalo kase na tak szczytny cel ;)
u nas akuratn nigdy problemu z nagrodami nie bylo :) co mozna widziec po draconach... chcialem podciagnac pewien poziom organizacji pod cala polskie, ale widze ze nic z tego nie bedzie, wypowiedzi niektorych sa po prostu zenujaco dobijajace... nie wiem w zasadzie czy sie smiac czy plakac.. ty myslisz ze ja chce na battlu zarabiac? nie po to studiuje na jednej z ciezszych uczelni w tym kraju zeby utrzymywac sie z przesuwania figurek... mi po prostu chodzi o to zeby taki Mlody wygrywajac lige dostal za nia cos, pucharek, dyplomik, walizke czy batalion.. a nie zeby jedyna gratyfikacja bylo bycie w teamie na euro, za ktore tez prawd nic nie bedzie :) IMO troche zenada zeby najwazniejsze rzeczy w polskim battlu do zdobycia byly tak nisko cenione...

p.s.
nie jestem twoim misiem, sadzac po fotkach z tropiku znasz wiele innych osob ktore moglbys tak nazywac :twisted:

pzdr :wink:

Awatar użytkownika
Wojtek ;)
Warzywo

thurion pisze:
Wojtek pisze:
thurion pisze: dla mnie karcianki sa smieszne.. a WFB jest tak samo wymagajace jak kazda karcianka.. niby dalczego nie mozna by ligi wfb sformalizowac wlasnie na ksztalt magica czy komputerowek... faktem ejst ze jest to wbrew polityce GW ktora napewno do tego reki nie przylozy, tyle ze nikt nie potrzebuje GW.. jak to Trojek kiedys ujal sformalizowana lige mozna nazwac Polska Ligą Gier Strategicznych (etc.) i wtedy GW nie bedzie moglo sie wogle do takowych poczynan wtracac
u nas akuratn nigdy problemu z nagrodami nie bylo :) co mozna widziec po draconach... chcialem podciagnac pewien poziom organizacji pod cala polskie, ale widze ze nic z tego nie bedzie, wypowiedzi niektorych sa po prostu zenujaco dobijajace... nie wiem w zasadzie czy sie smiac czy plakac.. ty myslisz ze ja chce na battlu zarabiac? nie po to studiuje na jednej z ciezszych uczelni w tym kraju zeby utrzymywac sie z przesuwania figurek... mi po prostu chodzi o to zeby taki Mlody wygrywajac lige dostal za nia cos, pucharek, dyplomik, walizke czy batalion.. a nie zeby jedyna gratyfikacja bylo bycie w teamie na euro, za ktore tez prawd nic nie bedzie :) IMO troche zenada zeby najwazniejsze rzeczy w polskim battlu do zdobycia byly tak nisko cenione...

p.s.
nie jestem twoim misiem, sadzac po fotkach z tropiku znasz wiele innych osob ktore moglbys tak nazywac :twisted:

pzdr :wink:
ale wyglądasz jak Miś ;)

a Młodemu to sam zrobie dyplom i wydrukuje jak to taki wielki problem ;)
wreczy sie mu na...dmp? albo na euro...co ty na to? Ty zakupisz stautetke z kasy turniejowej ;) i tyle ;) Batalion jest niepotrzebny....ale dyplom masz racje powinien być

a to ze sie kurde ztobą nie zgadzam misiu nie znaczy ze jestem zenujący ;) poprostu wiem, ze jak sie na jedno pozwoli to mozna w koncu zajsc za daleko i zrobic burdel...
it's OK to be gay
Obrazek

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Myślę, że odprowadzanie kasy z turniejów to jedno wyjście. Inne to wydawanie licencji na grę na masterach na przykład która by kosztowała powiedzmy rocznie około 15 złotych. Bez takiej licencji nie można by grać na masterach. A kasa z tego by szła na konto Ligi WHB za co byłyby sponsorowane jakieś nagrody itp itd. Łatwe? Jeżeli naprawdę ktoś chce sformalizować ligę WHB to nie byłby to taki wielki problem, tylko musiałby się tym na poważnie zająć i mieć dobre i dużo kontaktów.

Pomysł z licencjami jest wzięty z zawodów szermierczych na których staruję, więc licencję zawodnika trzeba mieć.

Awatar użytkownika
Wojtek ;)
Warzywo

oo to jest juz rozwiązanie ktore moge poprzeć!
it's OK to be gay
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Wojtek pisze:
a to ze sie kurde ztobą nie zgadzam misiu nie znaczy ze jestem zenujący ;)
zmien pedalskiego avatara i podpis to pogadamy

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

thurion pisze: zmien pedalskiego avatara i podpis to pogadamy
wow jak Ci sie nie spodoba moja gęba to tez bede mial zmienic zeby prowadzic rozmowe... czizus chill out :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

IMO odprowadzanie kasy z turniejow nie byloby zlym pomyslem. Ale wykupowanie licencji to juz bardzo zlym...

I tak na niektorych turniejach jest problem z frekwencja. A takie wykupowanie licencji byloby duuuzym zniecheceniem dla niektorych graczy, ktorzy i tak juz teraz kreca nosem jesli trzeba wydac na mastera u siebie w miescie 20-30 zl. Takie wykupowanie licencji spowodowaloby ze na mastery jezdzilaby waska grupka osob, ktora w danym sezonie jest nimi bardzo zainteresowana. Reszta by po prostu je olala.

Ale odprowadzenie kasy o wysokosci jednej wejsciowki na turniej bym zaakceptowal.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

karlee pisze: Ale odprowadzenie kasy o wysokosci jednej wejsciowki na turniej bym zaakceptowal.
chociaz ktos zrozumial idee :)
Bania pisze:
thurion pisze: zmien pedalskiego avatara i podpis to pogadamy
wow jak Ci sie nie spodoba moja gęba to tez bede mial zmienic zeby prowadzic rozmowe... czizus chill out :roll:
rozmowy prowadzi sie dwustronnie, jak nie spodoba mi sie twoja gęba to bedzie to tylko monolog ;)

a tak na powaznie, mnie podpis dudiego bulwersuje, nie dosc ze gejowskiej, to jeszcze czarne... :roll: zreszta dudi zachowuje sie jak dzieciak, pyskuje, dostaje ostrzezenia, pyskuje, dostaje bana, teraz znowu kozaczy przez klawiature na dodatek wrzocajac takie syfy w podpis.. feee... Dudi, jak chcesz to se pogadamy na DMP, nie musisz sie wysilac tutaj, chyba ze ci sie nudzi, wtedy to zrozumiale :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

thurion pisze:
Wojtek pisze:
a to ze sie kurde ztobą nie zgadzam misiu nie znaczy ze jestem zenujący ;)
zmien pedalskiego avatara i podpis to pogadamy

hyhyyhyhy pozdro (;

a licencje to jeszcze gorszy pomysl niz haracze na organizatorow lokali.
no sorry - czesc graczy jedyny master jaki zalicza, to ten ktory odbywa sie u nich w miescie. koniecznosc placenia 45pln a nie30pln za turniej ich zniecheci tylko

broda
Pseudoklimaciarz

Post autor: broda »

Tak czytam i widze ze pomysl jakis jest. Tylko ze:
-gdzie miala by isc kasa
-kto by sie mial tym zajmowac
-jakie sa regulacje prawne i ksiegowe
-co by bylo gdyby klub nie chcial zaplacic ( tur nie liczy sie do ligi?? mysle ze dla wiekszosci osob ktorym na lidze nie zalezy/nie majacym szans na jej wygranie to i tak nie robi)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

broda pisze: -gdzie miala by isc kasa
na niezalezny rachunek ligowy
broda pisze: -kto by sie mial tym zajmowac
zaufana osoba wybrana przez LL
broda pisze: -jakie sa regulacje prawne i ksiegowe
to akurat ty mi powiedz ;)
broda pisze: -co by bylo gdyby klub nie chcial zaplacic ( tur nie liczy sie do ligi?? mysle ze dla wiekszosci osob ktorym na lidze nie zalezy/nie majacym szans na jej wygranie to i tak nie robi)
jezeli ktos bedzie regularnie zlewal... to niezaliczamy jego turniejow do ligi, jesli ktos natomiast nie zaplaci raz czy dwa, z jakichs tam powodow (w stylu nie bral wejsciowek na turniej itp) to nie ma problemu, mysle ze kase mozna by egzekwowac raz do roku, zeby nie bawic sie w 5zl wplaty.. np osrodek X zrobil 10 lokali i mastera, to na koniec sezonu wplaca na konto ligowe 80zl, czyli jakies 3%... ze wszystkich zebranych na swoich turniejach wejsciowek

p.s.
chcialem przeprosic dudiego, troche za ostro chyba pojechalem jak tak czytam swoje posty jeszcze raz ;) mam nadzieje ze se sprawe na DMP wyjasnimy

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Mi wisi czy zrobicie jakiś pomysł z licencjami, czy będziecie ściągać od organizatorów turniejów, bo ja i tak na razie nie uczestniczę w turniejach :wink: Jednak domyślam się, że jeżeli organizatorzy turniejów będą musieli odprowadzać część kwoty, to podniosą ( np o złotówkę ) wejściówkę

broda
Pseudoklimaciarz

Zeby zalozyc rachunek w banku to musi byc osoba fizyczna lub prawna. Wiec albo musialoby to pojsc na czyjes konto, albo ktos by musial otworzyc dzialalnosc gosp a to wiaze sie z kosztami (ok 300 pln). Dodatkowo firma taka podlega normalnemu opodatkowaniu i jest wymog prowadzenia ksiegowosci. Wiec pozostaje opcja pierwsza- ktos otwiera konto. Przy otwarciu konta w banku w wiekszosci nie ma kosztow poczatkowych, ale dochodzi koszt utrzymania karty dorzuconej do tego konta ( nie jestem pewny ale chyba mozna z karty zrezygnowac) i zapewne jakies dodatkowe pierdoly. Chyba ze ktos poda swoje konto i ominie sie proces otwierania nowego. Wszystko da sie wykombinowac tylko trzeba ustalic ostateczna wersje planu:)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

a nie mozna zalozyc fundacji na LL poprostu?

broda
Pseudoklimaciarz

Zeby zalozyc fundacje tez trzeba ja zarejestrowac, pozalatwiac formalnosci oraz fundusz zalozycielski fundacji nieprowadzacej dzial gosp wynosi 500-1000 pln :) I wydaje mi sie, ze tu takze trzeba prowadzic ksiegowosc:)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

hmmm
a stowarzyszenie?:>

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Lord Andre pisze: Jednak domyślam się, że jeżeli organizatorzy turniejów będą musieli odprowadzać część kwoty, to podniosą ( np o złotówkę ) wejściówkę
gest musi isc z obu stron.. zarowno od uczestnikow, jak i organizatorow.. ja licze na to ze kazdy jest w stanie odprowadzic jedna wejsciowke do centrali bez zalamania klubowego budzetu.. ;)

broda
Pseudoklimaciarz

Wpisanie do KRS kosztuje bodajze 1000 pln ( z tego co pamietam mozna ubiegac sie o zwolnienie tej oplaty) i 500 pln za wpis w Monitorze (to chyba trzeba juz zaplacic) no i oczywiscie wszelkie formalnosci( konto w banku i inne duperele) co wiaze sie znowu z wyrobieniem chocby glupiej pieczatki:) i znowu zabawa w ksiegowosc. Najlatwiejsza IMO bedzie wplata na konto osoby bardzo zaufanej zajmujacej sie liga. Poza tym wiekszosc klubow dziala raczej jako jakies jednostki domow kultury czy na zasadzie grupki kolegow. W zwiazku z tym nie jestem pewiem czy mozna pieniadze od takich klubow przelewac na jakies konta stowazyszen czy fundacji.Musialby wtedy jakis czlonek klubu jako on sam przelac :)

Pozdrawiam

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Tak jak Broda pisze: zrobienie czegokolwiek na full legalu wymaga sporo pracy, kasy na wejściu i zaangażowania w utrzymywanie tego (księgowość itd.). Moim zdaniem nabiera toto sensu dopiero jak znajdzie się jakiś konkretny i chętny sponsor.

Pomysły na wyciągnięcie kasy od graczy albo organizatorów są co najmniej słabe. No dobra, parę złotych od mastera/lokala jeszcze mogłoby dać radę.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ