Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
40 jest oki ale na stare oiro max był 35, nie najgorzej, ale plus jakaś magiczna szmata, to max było 33, z maksymalnym bustem ( dwie miazmy na WS ) z magii tak robią siekę nawet WL ale paskudny roll na wiatry i plan siada, szczególnie że często się widziało dwa scrolle czy jakieś - PD / + DD czy kończenie MP
No, to prawda. Fajnie by było, gdyby nowe ojro zrobili tak ze 2600 i jakiś bonus dla bestii, albo 2800, bo na 2800 już mi na luzie wchodzi 2x39 ze szmatkami, FCG, do tego 40 gorów +1S, jakaś magia, ze 3 paczki harpii i można grać.
A tak swoją drogą, co się wam lepiej spisuje 5 harpii czy pumbagor?
A tak swoją drogą, co się wam lepiej spisuje 5 harpii czy pumbagor?
Harpie w scoucie? Jak dla mnie marnowanie ptk.
A na nowym ojro niech nam oddadza normalnego ambusha ( bo jeden idzial gorów nie spisuje sie jak trzeba )
A na nowym ojro niech nam oddadza normalnego ambusha ( bo jeden idzial gorów nie spisuje sie jak trzeba )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Czy ja wiem, czy normalny ambush coś zmieni, może tylko tyle, że więcej raiderów wepcham :/ Gorów masz ograniczoną ilość, więc zamiast pchać jeden duży klocek do ambusha wepchasz 2-3 małe (cóż, zawsze jakiś +). Ja osobiście miast amush-gorów wolę rydwany, mimo, że są mało mobilne, to przydają się do trzymania ze 2-3 tury kombatu jakiegoś plewnego klocka, a szarże kombinowane na tył/bok to samo zło
- Khuman
- Ciśnieniowiec
czasem tak ale częściej na + wychodzi ten scout na harpiach
nie wiem czy Ambushowe taktyki są dość pewne, taktycznie, fajnie pojawić się w pierwszej turze na tyłach przeciwnika, ale nie w 3 czy 4 jak mogli sami dam dojść, duże ryzyko, albo w 3 u siebie w deplojmencie
po za tym myślę że na oiro dalej będzie ograniczenie 0-3 corów, bo nie chciał bym widzieć 5x 40x slavów
małe rydwany sama słodycz choć z ghulami średnio sobie radzą ten ogranicznik 0-3 oiro blokuje w bestiach jedyną z fajniejszych taktyk na masie chariotów, 6 z cora + 3 specjalowe + 2 z bochaterów i jazda
nie wiem czy Ambushowe taktyki są dość pewne, taktycznie, fajnie pojawić się w pierwszej turze na tyłach przeciwnika, ale nie w 3 czy 4 jak mogli sami dam dojść, duże ryzyko, albo w 3 u siebie w deplojmencie
po za tym myślę że na oiro dalej będzie ograniczenie 0-3 corów, bo nie chciał bym widzieć 5x 40x slavów
małe rydwany sama słodycz choć z ghulami średnio sobie radzą ten ogranicznik 0-3 oiro blokuje w bestiach jedyną z fajniejszych taktyk na masie chariotów, 6 z cora + 3 specjalowe + 2 z bochaterów i jazda
Ja się slavów nie boję, gory w wagon(5 w szeregu) i mogą mi nakoczyć
Mi te ograniczenia 0-3 cory też nie odpowiadają. Przed modą na euro grałem na 10+ unitach raidersów. Spisywały się, nawet klocek w porywach pogonią.
Mi te ograniczenia 0-3 cory też nie odpowiadają. Przed modą na euro grałem na 10+ unitach raidersów. Spisywały się, nawet klocek w porywach pogonią.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Ja zaczynam od 40 gorów i potem 3 TC i jak się zmieści to skirmisze.... swoją droga, na 2800, do takiego zacnego formatu się przymierzam, w corach mieści mi się:
40 gor, 3xTC, 10gor sztandar, 1 skirmisz. Te małe gory do trzymania szmich przy herdstołnie. Czy to się w ogóle opłaca, taki klocek, gdzie można by schronić szamich ew. ich zasłonić, czy lepiej zamienić na dodatkowe 3 skirmisze? Sztandar tam jest na wypadek blood and glory...
40 gor, 3xTC, 10gor sztandar, 1 skirmisz. Te małe gory do trzymania szmich przy herdstołnie. Czy to się w ogóle opłaca, taki klocek, gdzie można by schronić szamich ew. ich zasłonić, czy lepiej zamienić na dodatkowe 3 skirmisze? Sztandar tam jest na wypadek blood and glory...
- Khuman
- Ciśnieniowiec
za szybko do spanikowania jest taka 10 a w skirmishu masz to samo, bo trafiają o jeden gorzej ale o jeden lepiej ranią, ale masz za to mobilność przy herdstonie o wiele lepszą niż w gorach, osobiście tak grałem albo szamanów pasłem samodzielnie koło kamyka
- Khuman
- Ciśnieniowiec
herdstone = 3shamanów z shadow = trzy sygnaturki = - d3 x 3 BS = shadzi i runnersi mogą nie postrzelać
pedant myślę że będzie miał inne ważne cele, o ile będzie mógł być na pegazie, jak będzie na koniku można go zablokować skirmiszem, niech nie daj bóg będzie gdzieś las obok ma przechlapane chłopak
pedant myślę że będzie miał inne ważne cele, o ile będzie mógł być na pegazie, jak będzie na koniku można go zablokować skirmiszem, niech nie daj bóg będzie gdzieś las obok ma przechlapane chłopak