Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Jeszcze jedno pytanie odnośnie czarów: Czar który chce rzucic wybieram sam czy musze go wylosowac rzucajac kostkami ?
,,Język ojczysty i obyczaje, granica, flaga, polski honor, zawsze będziemy bić się do końca, tego nie damy sobie odebrać!"
o qrde kolego, widzę jesteś taki początkujący, bardzo początkujący
czary losujesz przed gra rzucając kostkami, rzucasz juz z wcześniej wylosowanych.
i zajrzyj do podręcznika, warto
czary losujesz przed gra rzucając kostkami, rzucasz juz z wcześniej wylosowanych.
i zajrzyj do podręcznika, warto
podpis był nieregulaminowy
oddajcie podpis łobuzy
oddajcie podpis łobuzy
jak jest z tym atakiem pająka. wybieram jeden, który powoduje k3 woundy. wybieram przed czy po trafieniu? bo również pisze, że owy atak jest poisonem więc po co mi poison skoro wybieram go po trafieniu?
Leszczu - Wybierasz jeden przed rzutem. Rzucasz go osobno od reszty i jak się uda to robi Multiple Wounds (D6).
Moje pytanie - Czy to nie jest jakiś błąd że jak sadzamy NG herosa na Great Squigu to kosztuje nas to 50 pkt, a jak lorda to 40? Wydaje mi się to dziwne bo zazwyczaj mounty dla lordów są droższe, a tu proszę - tańszy.
PS Mam angielski podręcznik, więc to nie błąd w tłumaczeniu.
Moje pytanie - Czy to nie jest jakiś błąd że jak sadzamy NG herosa na Great Squigu to kosztuje nas to 50 pkt, a jak lorda to 40? Wydaje mi się to dziwne bo zazwyczaj mounty dla lordów są droższe, a tu proszę - tańszy.
PS Mam angielski podręcznik, więc to nie błąd w tłumaczeniu.
Posiada ktoś może w pliku szablon stopy do wydrukowania? chciałbym sobie wydrukować i zalaminować na szybko w pracy
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
mozesz mi jpg wyslac na maila? mam poblokowane strony i games workshop mi nie chodzi... :/ leszcz128@gmail.com byłbym bardzo wdzięczny.
Taki mount jest jak koń kawalerii nieodłączny od swego jeźdzca, nie można w niego bić tak jak nie można w konika. A że model ma tyle W ile największa jego część - herosowi na great cave squigu przybywa W (ma W3 jak GCS), lordowi nie przybywa, ma W3 sam z siebie. Stąd wydaje się logiczne że ten sam mount dla herosa jest droższy niż dla lorda.
Takiw głupie pytanie, ujawniając Nasty Skulkersów dostawiam je do oddziału, czy mianuję nimi jakies już gobliny, które mam w oddziele?
A jeżeli dostawiam, to rozumiem, że unit np 30 gobbo w momencie ujawnienia się będzie miał liczebność 33, dobrze to rozumiem?
A jeżeli dostawiam, to rozumiem, że unit np 30 gobbo w momencie ujawnienia się będzie miał liczebność 33, dobrze to rozumiem?
panowie wiadomo już jak z tymi zasadami euro? cieszymy sie czy nie?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- Infernal Puppet
- Masakrator
Ad 1 - nie, krzyk kończy walkę ustawiając ją wygraną o dwa dla strony giganta. Niewykonane jeszcze ataki, o ile nie mają równej co giguś inicjatywy ( bo te są równoczesne z krzykiem ), po prostu przepadają.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
ciekawe to drugie pytanie. coś mi mówi, że chyba nie tracą