Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jasko297
Pseudoklimaciarz

Re: Zapytania o zielone zasady

Post autor: jasko297 »

Jeszcze jedno pytanie odnośnie czarów: Czar który chce rzucic wybieram sam czy musze go wylosowac rzucajac kostkami ?
,,Język ojczysty i obyczaje, granica, flaga, polski honor, zawsze będziemy bić się do końca, tego nie damy sobie odebrać!"

Awatar użytkownika
muchozol
Falubaz

Post autor: muchozol »

o qrde kolego, widzę jesteś taki początkujący, bardzo początkujący :roll:
czary losujesz przed gra rzucając kostkami, rzucasz juz z wcześniej wylosowanych.
i zajrzyj do podręcznika, warto :wink:
podpis był nieregulaminowy

oddajcie podpis łobuzy

Awatar użytkownika
jasko297
Pseudoklimaciarz

Post autor: jasko297 »

No właśnie mam podręcznik z battle of skullpass ale tam nic na ten temat nie ma
,,Język ojczysty i obyczaje, granica, flaga, polski honor, zawsze będziemy bić się do końca, tego nie damy sobie odebrać!"

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

On jest do 7ed teraz gra się w 8ed. Podręcznik ze startera The Island of Blood możesz kupić na allegro.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Może już było ale nie moge znaleźć;
Czy hity zadawane przez Black orka w wyniku tłumienia animozji można savować?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Można.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

jak jest z tym atakiem pająka. wybieram jeden, który powoduje k3 woundy. wybieram przed czy po trafieniu? bo również pisze, że owy atak jest poisonem więc po co mi poison skoro wybieram go po trafieniu?

Awatar użytkownika
Raqq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Raqq »

Leszczu - Wybierasz jeden przed rzutem. Rzucasz go osobno od reszty i jak się uda to robi Multiple Wounds (D6).

Moje pytanie - Czy to nie jest jakiś błąd że jak sadzamy NG herosa na Great Squigu to kosztuje nas to 50 pkt, a jak lorda to 40? Wydaje mi się to dziwne bo zazwyczaj mounty dla lordów są droższe, a tu proszę - tańszy.

PS Mam angielski podręcznik, więc to nie błąd w tłumaczeniu.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Posiada ktoś może w pliku szablon stopy do wydrukowania? chciałbym sobie wydrukować i zalaminować na szybko w pracy ;)

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

mozesz mi jpg wyslac na maila? mam poblokowane strony i games workshop mi nie chodzi... :/ leszcz128@gmail.com byłbym bardzo wdzięczny.

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

Taki mount jest jak koń kawalerii nieodłączny od swego jeźdzca, nie można w niego bić tak jak nie można w konika. A że model ma tyle W ile największa jego część - herosowi na great cave squigu przybywa W (ma W3 jak GCS), lordowi nie przybywa, ma W3 sam z siebie. Stąd wydaje się logiczne że ten sam mount dla herosa jest droższy niż dla lorda.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Gigantic Spider działa tak samo (3W), a dla hero jest o 10 pkt. tańszy. Logika i GW czasem nie idą w parze :)

cinne
Pseudoklimaciarz

Post autor: cinne »

Takiw głupie pytanie, ujawniając Nasty Skulkersów dostawiam je do oddziału, czy mianuję nimi jakies już gobliny, które mam w oddziele?
A jeżeli dostawiam, to rozumiem, że unit np 30 gobbo w momencie ujawnienia się będzie miał liczebność 33, dobrze to rozumiem?

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dobrze.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

panowie wiadomo już jak z tymi zasadami euro? cieszymy sie czy nie?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Pytania na temat giganta:
-czy gigant po krzyku ma jeszcze thunderstompa? Czy thunderstomp jest atakiem.
- jak atakuje np hydre i po atakach handlersów on ogłuszy hydrę- tzn że hydra (o ile straci tą ranę) traci ataki w tej turze a handlersi w nastepnej?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Ad 1 - nie, krzyk kończy walkę ustawiając ją wygraną o dwa dla strony giganta. Niewykonane jeszcze ataki, o ile nie mają równej co giguś inicjatywy ( bo te są równoczesne z krzykiem ), po prostu przepadają.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

ciekawe to drugie pytanie. coś mi mówi, że chyba nie tracą

Awatar użytkownika
Bielik
Wałkarz

Post autor: Bielik »

witam

mam problem w zrozumieniu jak działa spider banner

dobrze rozumiem ze jak ten baner jest oddziale to oddział dostaje poisony ktore aktywuja sie przy trafieniach na 5+

z gory dziekuje za wyjasnienie i sprostowanie mego myslenia:)

pozdro:)

ODPOWIEDZ