Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Re: Skaveńskie Q&A

Post autor: Necromanter »

IMO nie powinni mieć bo look out działa tylko na charakterów, a championi nimi nie są.

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Nawet jeśli go ma (czego do końca pewien nie jestem), to jeśli rzuca go, to znaczy, że rzuciłeś wystarczająco hitów na 13, żeby zjeść cały oddział. Champion umiera ostatni, więc i tak czar go zgarnie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Myth pisze:Nawet jeśli go ma (czego do końca pewien nie jestem), to jeśli rzuca go, to znaczy, że rzuciłeś wystarczająco hitów na 13, żeby zjeść cały oddział. Champion umiera ostatni, więc i tak czar go zgarnie.
Chyba chodziło o to że jeśli champion ma look outa i go zda to wtedy nie ginie nawet jeśli z liczby hitów to by wynikało.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

tylko herosą przysługuje ten look out, tak samo jest od innych czarów objętych tą zasadą euro compu
Obrazek

AstralnyPodróżnik
Pseudoklimaciarz

Post autor: AstralnyPodróżnik »

Czy Szybki skok z domeny Zniszczenia działa także na oddziały czy tylko na postać?

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Przeczytaj opis, to będziesz wiedział :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Post autor: Mr.Jack »

Jeśli jest CC z dzwonkiem , to mogę atakować po dzwonku albo po GS , czy jak to jest ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Wybierasz
AnalnyPodróżnik pisze:Czy Szybki skok z domeny Zniszczenia działa także na oddziały czy tylko na postać?
:D :D :D

Nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Tnx .

Tyle ataków idzie w niego ile podstawek maksymalnie może styknąć się z podstawką dzwonu ? .

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Plus supporty.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Jasna sprawa . ;)

Tnx .

Zajebiśćie się bell prezentuje , zwariowałem jak go zobaczyłem . Ale i tak go nienawidze . ^^

AstralnyPodróżnik
Pseudoklimaciarz

Infernal Puppet pisze:Przeczytaj opis, to będziesz wiedział :P .
Czytałem dlatego się zdziwiłem że w tym filmiku (link poniżej do tematu z linkiem do filmu ;p) przesunęli cały oddział. Wolałem się upewnić ;]

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 09#p870109

W każdym bądź razie dziękuję wam za odpowiedź ;]

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Weź nawet na to nie patrz. Nie wiem na jakie zasady grają, ale na pewno nie na zasady bookowe. Osobiście nie potrafię wstawić dzwonka na 1500 pts. Nie mówiąc o dołączeniu 2 weapon teamów do 1 oddziału...

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Siemanko , mam pare pytań .

Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .

Jak dokładnie lata kółko u skavenów .

Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .

AstralnyPodróżnik
Pseudoklimaciarz

Zrozumiałem Necromanter ;]

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mr.Jack pisze:Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Tak
Mr.Jack pisze:Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Jak aboma: wskazujesz kierunek i rzucasz kostkami na odleglość.
Mr.Jack pisze:Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .
Chodzi o to że domek zaslania część flanki wrogiego oddzialu więc nie jesteś w stanie dostawić się do wszystkich modeli wroga? W takim przypadku możesz tak zaszarżować że stykasz się niepełnym frontem.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

tnx Arbiter . !

HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB

Srodkowy żołnież tego B na dole ma byc na lini rozdzielającej jakby te dwa oddziały o góry , haha , sam sie smieje jak ja to wogóle tłumacze , pijany chyba jestem . Tak że są jakby troche tu i troche tam . Rozumiesz Andrzej ?

C tym domkiem to wygląda tak CC jak u góry . Można się tak dostawić ?
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, o 20:42 przez Mr.Jack, łącznie zmieniany 1 raz.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Opisz może, co to jest B, a co H
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Mr.Jack
Wałkarz

Edit up .

Tam o góry coś mi sie pomyliło z capslockiem i miało wyglądać tak jak napisałem a wyszło tak ...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Srodkowy żołnież tego B na dole ma byc na lini rozdzielającej jakby te dwa oddziały o góry
Bo z lewej strony oddzialu "B" na dole jest domek?
tak możesz się tak dostawić.

Edit: o taką sytuację ci chodzi?:
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
........AAAAAAA
DDDDDAAAAAAA
DDDDDAAAAAAA

H-wróg
B- twój oddzial
D-Domek
A-twój szarżujący oddzial
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

ODPOWIEDZ