Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Re: Skaveńskie Q&A
IMO nie powinni mieć bo look out działa tylko na charakterów, a championi nimi nie są.
Nawet jeśli go ma (czego do końca pewien nie jestem), to jeśli rzuca go, to znaczy, że rzuciłeś wystarczająco hitów na 13, żeby zjeść cały oddział. Champion umiera ostatni, więc i tak czar go zgarnie.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Chyba chodziło o to że jeśli champion ma look outa i go zda to wtedy nie ginie nawet jeśli z liczby hitów to by wynikało.Myth pisze:Nawet jeśli go ma (czego do końca pewien nie jestem), to jeśli rzuca go, to znaczy, że rzuciłeś wystarczająco hitów na 13, żeby zjeść cały oddział. Champion umiera ostatni, więc i tak czar go zgarnie.
-
- Pseudoklimaciarz
Czy Szybki skok z domeny Zniszczenia działa także na oddziały czy tylko na postać?
- Infernal Puppet
- Masakrator
Przeczytaj opis, to będziesz wiedział .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Wybierasz
Nie
AnalnyPodróżnik pisze:Czy Szybki skok z domeny Zniszczenia działa także na oddziały czy tylko na postać?
Nie
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Infernal Puppet
- Masakrator
Plus supporty.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Pseudoklimaciarz
Czytałem dlatego się zdziwiłem że w tym filmiku (link poniżej do tematu z linkiem do filmu ;p) przesunęli cały oddział. Wolałem się upewnić ;]Infernal Puppet pisze:Przeczytaj opis, to będziesz wiedział .
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 09#p870109
W każdym bądź razie dziękuję wam za odpowiedź ;]
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Weź nawet na to nie patrz. Nie wiem na jakie zasady grają, ale na pewno nie na zasady bookowe. Osobiście nie potrafię wstawić dzwonka na 1500 pts. Nie mówiąc o dołączeniu 2 weapon teamów do 1 oddziału...
Siemanko , mam pare pytań .
Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .
Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
TakMr.Jack pisze:Czy jezzaiile mogą strzelać z 2 szeregów .
Jak aboma: wskazujesz kierunek i rzucasz kostkami na odleglość.Mr.Jack pisze:Jak dokładnie lata kółko u skavenów .
Chodzi o to że domek zaslania część flanki wrogiego oddzialu więc nie jesteś w stanie dostawić się do wszystkich modeli wroga? W takim przypadku możesz tak zaszarżować że stykasz się niepełnym frontem.Mr.Jack pisze:Nie chce mi się rysować ale może uda się komuś zrozumieć , jeżeli 2 kloce są w CC , trzeci kloc chce dojść do tego CC z boku i jest tak że częściowo na drodze stoi mu domek , to czy pozadeklarowaniu szarży możę się dostawić tak , że połowa jednostek z pierwszego szeregu jest w styku z moimi a połowa ze swoimi jednostami . W sensie że gdyby musiał się styknąć tylko z moimi to nie bardzo mugłby wykręcic przy domku i kiszka .
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
tnx Arbiter . !
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
Srodkowy żołnież tego B na dole ma byc na lini rozdzielającej jakby te dwa oddziały o góry , haha , sam sie smieje jak ja to wogóle tłumacze , pijany chyba jestem . Tak że są jakby troche tu i troche tam . Rozumiesz Andrzej ?
C tym domkiem to wygląda tak CC jak u góry . Można się tak dostawić ?
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
BBBBBBBB
Srodkowy żołnież tego B na dole ma byc na lini rozdzielającej jakby te dwa oddziały o góry , haha , sam sie smieje jak ja to wogóle tłumacze , pijany chyba jestem . Tak że są jakby troche tu i troche tam . Rozumiesz Andrzej ?
C tym domkiem to wygląda tak CC jak u góry . Można się tak dostawić ?
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, o 20:42 przez Mr.Jack, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Bo z lewej strony oddzialu "B" na dole jest domek?Srodkowy żołnież tego B na dole ma byc na lini rozdzielającej jakby te dwa oddziały o góry
tak możesz się tak dostawić.
Edit: o taką sytuację ci chodzi?:
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
HHHHHHHHHBBBBBBBB
........AAAAAAA
DDDDDAAAAAAA
DDDDDAAAAAAA
H-wróg
B- twój oddzial
D-Domek
A-twój szarżujący oddzial
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..