VC 3600 casual vs Empire

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nazroth
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

VC 3600 casual vs Empire

Post autor: Nazroth »

W zasadzie to gram od święta, a moje doświadczenie ogranicza się do ~10 bitew 6-8ed. Ostatnio dostałem niemiłosierne sklepy od Imperium na starym booku Vacków. Nadeszła pora rewanżu.
Mój przeciwnik na 3000 wystawił wtedy:
Koksa na gryfie, czy jakimś innym tam poczwarze, Małego priesta, Dużego priesta, 4lvl czarka ze światłem, pieszego bsb, kapitana z łukiem 2+hit, 2 działa, 2 mortary, rakietę, steam tanka, 30 flagellantów, 30 great swordów, 12 kawki, jakiś support halabardników i oddział kuszników. Na 3600 spodziewam się min. altaru, w zasadzie ciężko powiedzieć co on wykmini... przewaga jest taka, że on już dobrze zna dex VC nowy... a ja nadal słabo znam opcje Imperium.

To jest mój roster:

3600pts:

LORDS: 841/900pts.

Vampire Lord (hitter/B.knight), 220: 458pts.
Red Fury, 50
Quickblood, 30
Beguile, 15
Nightshroud, 40
Sword of Strife & Potion of Fullhardiness, Talisman of Protection, 60
Shield, 3
Heavy armour, 6
Lance, 10
Barbed Nightmare, 24

Vampire Lord (Caster, Generał), 220: 383pts.
+3 Magic Levels, 95
Summon Creatures of the Night, 10
Armour of Destiny, 50
Ironcurse Icon, 5
Shield, 3

HEROES: 260/900pts.

Necromancer: 90pts.
Dispell Scroll, 25

Necromancer: 65pts.

Wight King, 85: 105pts.
Sword of Striking, 15
Enchanted Shield, 5

Core: 905/900
Skeleton Warriors: 290pts.
(49)
Full Command, 30
Banner of Swiftness, 15

Crypt Ghouls: 440pts.
(43)
Ghast, 10

Zombies: 95
(30)
Musician,

Dire Wolves: 40
(5)

Dire Wolves: 40
(5)

SPECIAL: 734/1800pts.

Grave Guards: 520pts.
(40)
Full Command, 30
Banner of the Barrows, 50

Hexwraiths: 150pts.
(5)

Fell Bats: 32pts.
(2)

Fell Bats: 32pts.
(2)

RARE: 860/900pts.

Blood Knights: 585pts.
(9)
Full Command, 35
Banner of the Red Keep, 75
Sword of Switf slaying, 25

Cairn Wraiths: 275pts.
(5)
Tomb Banshee

Zastanawiam się nad konfigiem itemów. No i z racji problemu z maszerowaniem na te punkty muszę mieć 2ch lordów - jeden generali i czeruje, drugi jest hitterem w BK, samodzielnie żre pół armii przeciwnika... Mocno ufam w tych knightów, ale nie mam doświadczenia i ciężko określić, czy dojadą.

PS: Na Kraśka mam podobny build tylko zrekonfigurowany pod względem magii - myślicie, że da radę?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, o 22:22 przez Nazroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Rozpa fajna ale mam kilka uwag :
- 3 dodatkowe levele lorda kosztują 105 pkt a nie 95 pkt
- bardzo się obawiam o Blood Knightów z lordem bo pomimo warda na 4+ to będzie podstawowy cel w Twojej armii dla maszyn Imperium,
- brakuje mi jednak BSB w tej rozpisce,
- Na szkieletach dałbym Screaming Banner,
- Dodałbym drugi klocek zombie,
- Zastanów się nad wraithami z banshee - jak chcesz się czaić na czołg to może lepiej 2 samotnych wraithów ?

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

1) Damned - right:) Wylatuje zombiak i cursed icon,
2) Jak będzie zbierał ogień, to generał nie będzie i w zasadzie reszta bydła się dopatoczy - nie lekceważył bym potęgi GG z kingiem kutającym na 2+ a czasem i autohitem...
3) Bsb w tej edycji to jest porażka. Za mało bonusów niestety - kiedyś się wyciskało +3 do resulta, a teraz taki gniotohoopek,
4) Obawiam się, że szkiele nie będą miały okazji dojść do combatu, z tej czy innej przyczyny:) Mimo to przemyślę, banner dobry...
5) Też bym kuźwa dodał, jak by punkty były - ale to kosztem ghouli albo szkieli... co redukować?
6) a to mój as - z nowym chill graspem i auto hitami na steam tanka gwałcą go w 2 tury... auto hit, auto rana bez save'a... one go nie potrzymają tylko rozłupią prężnymi, eterycznymi wacorami... :) Obawiam się, że na ta armię są must have.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Znowu dostaniesz oklep.

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

O kurwa - dzięki za konstruktywny komentarz. No nic, to potem sobie porucham, wrzucę KFC za 60zł i jakoś dam radę... <thumbs up>
Obrazek

ODPOWIEDZ