W zasadzie to gram od święta, a moje doświadczenie ogranicza się do ~10 bitew 6-8ed. Ostatnio dostałem niemiłosierne sklepy od Imperium na starym booku Vacków. Nadeszła pora rewanżu.
Mój przeciwnik na 3000 wystawił wtedy:
Koksa na gryfie, czy jakimś innym tam poczwarze, Małego priesta, Dużego priesta, 4lvl czarka ze światłem, pieszego bsb, kapitana z łukiem 2+hit, 2 działa, 2 mortary, rakietę, steam tanka, 30 flagellantów, 30 great swordów, 12 kawki, jakiś support halabardników i oddział kuszników. Na 3600 spodziewam się min. altaru, w zasadzie ciężko powiedzieć co on wykmini... przewaga jest taka, że on już dobrze zna dex VC nowy... a ja nadal słabo znam opcje Imperium.
To jest mój roster:
3600pts:
LORDS: 841/900pts.
Vampire Lord (hitter/B.knight), 220: 458pts.
Red Fury, 50
Quickblood, 30
Beguile, 15
Nightshroud, 40
Sword of Strife & Potion of Fullhardiness, Talisman of Protection, 60
Shield, 3
Heavy armour, 6
Lance, 10
Barbed Nightmare, 24
Vampire Lord (Caster, Generał), 220: 383pts.
+3 Magic Levels, 95
Summon Creatures of the Night, 10
Armour of Destiny, 50
Ironcurse Icon, 5
Shield, 3
HEROES: 260/900pts.
Necromancer: 90pts.
Dispell Scroll, 25
Necromancer: 65pts.
Wight King, 85: 105pts.
Sword of Striking, 15
Enchanted Shield, 5
Core: 905/900
Skeleton Warriors: 290pts.
(49)
Full Command, 30
Banner of Swiftness, 15
Crypt Ghouls: 440pts.
(43)
Ghast, 10
Zombies: 95
(30)
Musician,
Dire Wolves: 40
(5)
Dire Wolves: 40
(5)
SPECIAL: 734/1800pts.
Grave Guards: 520pts.
(40)
Full Command, 30
Banner of the Barrows, 50
Hexwraiths: 150pts.
(5)
Fell Bats: 32pts.
(2)
Fell Bats: 32pts.
(2)
RARE: 860/900pts.
Blood Knights: 585pts.
(9)
Full Command, 35
Banner of the Red Keep, 75
Sword of Switf slaying, 25
Cairn Wraiths: 275pts.
(5)
Tomb Banshee
Zastanawiam się nad konfigiem itemów. No i z racji problemu z maszerowaniem na te punkty muszę mieć 2ch lordów - jeden generali i czeruje, drugi jest hitterem w BK, samodzielnie żre pół armii przeciwnika... Mocno ufam w tych knightów, ale nie mam doświadczenia i ciężko określić, czy dojadą.
PS: Na Kraśka mam podobny build tylko zrekonfigurowany pod względem magii - myślicie, że da radę?
VC 3600 casual vs Empire
VC 3600 casual vs Empire
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, o 22:22 przez Nazroth, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozpa fajna ale mam kilka uwag :
- 3 dodatkowe levele lorda kosztują 105 pkt a nie 95 pkt
- bardzo się obawiam o Blood Knightów z lordem bo pomimo warda na 4+ to będzie podstawowy cel w Twojej armii dla maszyn Imperium,
- brakuje mi jednak BSB w tej rozpisce,
- Na szkieletach dałbym Screaming Banner,
- Dodałbym drugi klocek zombie,
- Zastanów się nad wraithami z banshee - jak chcesz się czaić na czołg to może lepiej 2 samotnych wraithów ?
- 3 dodatkowe levele lorda kosztują 105 pkt a nie 95 pkt
- bardzo się obawiam o Blood Knightów z lordem bo pomimo warda na 4+ to będzie podstawowy cel w Twojej armii dla maszyn Imperium,
- brakuje mi jednak BSB w tej rozpisce,
- Na szkieletach dałbym Screaming Banner,
- Dodałbym drugi klocek zombie,
- Zastanów się nad wraithami z banshee - jak chcesz się czaić na czołg to może lepiej 2 samotnych wraithów ?
1) Damned - right:) Wylatuje zombiak i cursed icon,
2) Jak będzie zbierał ogień, to generał nie będzie i w zasadzie reszta bydła się dopatoczy - nie lekceważył bym potęgi GG z kingiem kutającym na 2+ a czasem i autohitem...
3) Bsb w tej edycji to jest porażka. Za mało bonusów niestety - kiedyś się wyciskało +3 do resulta, a teraz taki gniotohoopek,
4) Obawiam się, że szkiele nie będą miały okazji dojść do combatu, z tej czy innej przyczyny:) Mimo to przemyślę, banner dobry...
5) Też bym kuźwa dodał, jak by punkty były - ale to kosztem ghouli albo szkieli... co redukować?
6) a to mój as - z nowym chill graspem i auto hitami na steam tanka gwałcą go w 2 tury... auto hit, auto rana bez save'a... one go nie potrzymają tylko rozłupią prężnymi, eterycznymi wacorami... Obawiam się, że na ta armię są must have.
2) Jak będzie zbierał ogień, to generał nie będzie i w zasadzie reszta bydła się dopatoczy - nie lekceważył bym potęgi GG z kingiem kutającym na 2+ a czasem i autohitem...
3) Bsb w tej edycji to jest porażka. Za mało bonusów niestety - kiedyś się wyciskało +3 do resulta, a teraz taki gniotohoopek,
4) Obawiam się, że szkiele nie będą miały okazji dojść do combatu, z tej czy innej przyczyny:) Mimo to przemyślę, banner dobry...
5) Też bym kuźwa dodał, jak by punkty były - ale to kosztem ghouli albo szkieli... co redukować?
6) a to mój as - z nowym chill graspem i auto hitami na steam tanka gwałcą go w 2 tury... auto hit, auto rana bez save'a... one go nie potrzymają tylko rozłupią prężnymi, eterycznymi wacorami... Obawiam się, że na ta armię są must have.
O kurwa - dzięki za konstruktywny komentarz. No nic, to potem sobie porucham, wrzucę KFC za 60zł i jakoś dam radę... <thumbs up>