Nowe DE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Re: Nowe DE

Post autor: Jankiel »

Może tak?:)
Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army
Zagrałem na takim pegaziście ponad 20 bitew. Dawałem mu szansę wiele razy ale nigdy się nie spłacał (tzn. nosił szmatę tam, gdzie była potrzebna, ale to wszystko.

Żaden ogarniety gracz nie chciał go dopuścić do maszynek. Ale właściwie na jakie miał polować? Imperium się dobrze pozastawia piechotą tak, że nie ma gdzie bezpiecznie wylądować nie ryzykują jednocześnie szarży w maszynki na 20+ cali. Krasnoludzkich maszyn może nie skasować w szarży, a wtedy dostanie jakąś kontrę z kowadła, orkowe maszyny to 2xDD i ewentualnie chukki, wszystko bez save'a, helka, ogrowe maszynki czy te o od chaos dwarfs oczywiście odpadają. A kosztuje prawie 200. Ja mam bardzo negatywne doświadczenia z nim związane, jeżeli Wam działa lepiej, to muszę się jeszcze sporo nauczyć.

Abstrahując od tego, że Ci się rozpa nie mieści w euro (masz kocioł, hydre, shadow, a mogą być tylko dwie z tych rzeczy), to będę testował teraz w lidze lokalnej coś podobnego. Jedyne, co może nie zadziałać, to mogę się nie zmieścić na stole (tj. w zasięgu generała i bsb).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

masz kocioł, hydre, shadow, a mogą być tylko dwie z tych rzeczy
Już jest to nowe Euro?

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Crane pisze:
masz kocioł, hydre, shadow, a mogą być tylko dwie z tych rzeczy
Już jest to nowe Euro?
Póki co tylko przecieki.
Ja będę próbował na gadzie coś pograć na początku. Zobaczymy na sparingach, jak bez PoKa będzie się sprawdzał.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Ja się spodziewam najgorszego i sądzę, że o hydrze muszę zapomnieć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Abstrahując od tego, że Ci się rozpa nie mieści w euro (masz kocioł, hydre, shadow, a mogą być tylko dwie z tych rzeczy)
a gdzie cos takiego mozna znalezc?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=867919#p867919

Rince to nie Andrzej i przeważnie wie, co mówi - i musiał dostać to info od Ciebie.
Jak coś się zmieniło, to daj znać, a nie nabijaj posty :P

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No nie. Teraz jak juz zrobilem rozpe to może mi wszystko odetną? Never! ; )

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Jankiel pisze:http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=867919#p867919

Rince to nie Andrzej i przeważnie wie, co mówi - i musiał dostać to info od Ciebie.
Jak coś się zmieniło, to daj znać, a nie nabijaj posty :P
zmienia sie ciagle.

Jak bedzie juz wiadomo co i jak to sie to wrzuci na forum tak, ze nie ma problemu. juz konczymy robiene restrykcji (niektore armie maja zrobione, ale jeszcze wszystko moze sie zmenic, bo w ogolnych niewiadomo tez co i jak :>)

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ja tylko wrzuciłem info z forum ECT, nie twierdziłem, że jest ono pewne
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

co wy te 5 nulli tak wciskacie - na co w koncu dziala ten MR, bo moze cos przeoczylem ?
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

QQrydza
Prawie jak Ziemko

na cała magię, dla mnie git ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

no jak czar wciaga bez savow zadnych to chyba wtedy nie dziala co nie ? bo tak to glownie zostaja MM i pare DD czarow.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

czarów bez żadnych save jest mało, przed reszta moze to ochronić. Jednak co nie znaczy że jestem tego zwolenikiem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

GarG pisze:czarów bez żadnych save jest mało, przed reszta moze to ochronić. Jednak co nie znaczy że jestem tego zwolenikiem.
Nie no jak komuś się sprawdza, to git :) Ooo, wiem - przed snajperkami chroni, ale to aż 75 pkt. :(
Draconis - FOR EVER !!!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Wiesz no każdy gra jak uważa. Imo rózne pociski tak uszczuplają mi główny klocek kusz że MR5 przydaje się by go chronic i tyle, o zaletach anty deathowywch nie wspominając. Czary na które nie działa MR to tylko trzynastka, dwellers below, bodajż etest T ze slanesha ale głowy nie dam - czarów takich jest bardzo mało. No i daje Ci to możliwośc np grania suka solo poza klockami co tez daje duzo swobody
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

nie lepiej dać po prostu +4Warda ? Cena ta sama a skuteczność większa...gonicie w piętkę trochę :lol2:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

jak chcesz. Dla mnie 4+ ward na oddział nie działa ; p

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a że niby z jakiej paki miało by to działać na oddział?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Nie wiem z jakiej paki MR mógłby działać na cały oddział. Moze z rb?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hehe to nie wiedziałem - jednak ten przedmiot nie jest bez sensu:)
Obrazek

ODPOWIEDZ