Zagrałem na takim pegaziście ponad 20 bitew. Dawałem mu szansę wiele razy ale nigdy się nie spłacał (tzn. nosił szmatę tam, gdzie była potrzebna, ale to wszystko.Może tak?:)
Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army
Żaden ogarniety gracz nie chciał go dopuścić do maszynek. Ale właściwie na jakie miał polować? Imperium się dobrze pozastawia piechotą tak, że nie ma gdzie bezpiecznie wylądować nie ryzykują jednocześnie szarży w maszynki na 20+ cali. Krasnoludzkich maszyn może nie skasować w szarży, a wtedy dostanie jakąś kontrę z kowadła, orkowe maszyny to 2xDD i ewentualnie chukki, wszystko bez save'a, helka, ogrowe maszynki czy te o od chaos dwarfs oczywiście odpadają. A kosztuje prawie 200. Ja mam bardzo negatywne doświadczenia z nim związane, jeżeli Wam działa lepiej, to muszę się jeszcze sporo nauczyć.
Abstrahując od tego, że Ci się rozpa nie mieści w euro (masz kocioł, hydre, shadow, a mogą być tylko dwie z tych rzeczy), to będę testował teraz w lidze lokalnej coś podobnego. Jedyne, co może nie zadziałać, to mogę się nie zmieścić na stole (tj. w zasięgu generała i bsb).