Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- General Baga
- Kradziej
Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Nie obczajam tyh figurek wogole ale ok
Jak dla mnie to nie pasuje ta zielona trawka na podstawkach, lepiej bys tam posadzi lta taka "zgnila" z AP
Ps; przypomnij mi na pw co ja Ci miałem zamówić od pana M?
Jak dla mnie to nie pasuje ta zielona trawka na podstawkach, lepiej bys tam posadzi lta taka "zgnila" z AP
Ps; przypomnij mi na pw co ja Ci miałem zamówić od pana M?
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nigdy nic u Ciebie nie zamówię, bo tak pięknych figurek bałbym się dotykać.
Człowiek patrząc na pracę c'tana zastanawia się czy to jest jeszcze zabawa/hobby/praca czy prawdziwa sztuka. Nie mi to oceniać ale od strony samego odbioru twoich prac napiszę jedno. Chylę czoła. Jak dla mnie twoje prace to najwyższa światowa półka. GENIALNIE dobierasz kolory. Nie sztuką jest pomalować figurkę na kilkanaście sposobów korzystając przy tym z masy różnych technik. Sztuką jest tak operować kolorem i światłem aby gotowa rzecz sprawiała wrażenie "to tak właśnie wygląda i ma wyglądać". Tobie to się udaję. Życzę samych sukcesów i kolejnych prac na tak wysokim lub nawet wyższym poziomie. Ambrozja dla duszy i balsam na oczy.
zabawa i hobby kiedy maluję figsy do mojej Cryxowej armii, praca kiedy maluję dla moich klientówAron pisze:Człowiek patrząc na pracę c'tana zastanawia się czy to jest jeszcze zabawa/hobby/praca czy prawdziwa sztuka.
dziś mogę wam pokazać kolejnego chłopka, który jest prawie skończony, to tak w formie zajawki bo fotka nie powala
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fotka może i nie powala, ale to, co widać, jest znakomite. Wrzuciłbyś gdzieś jakiś tutek, albo co, nt. jak robisz te przyrdzewiałe elementy, bo są zajebiste po prostu...
fajki mojeKefas pisze:Mnie powaliła... bo wydawać by się mogło, że chaos na pierwszym planie i chaos w tle ale jednak ten ład w centrum mnie właśnie powalił
Rewelacyjna robota... a te malborasy to Ty jarasz czy Twój żeński "cień"?
Za niedługo zrobię jakiś mały tutek how-to. W skrócie to wygląda tak:smiejagreg pisze:Fotka może i nie powala, ale to, co widać, jest znakomite. Wrzuciłbyś gdzieś jakiś tutek, albo co, nt. jak robisz te przyrdzewiałe elementy, bo są zajebiste po prostu...
baza boltgun metal, reszta kolorów jest dodawana laserunkiem (glaze)
bestial brown -> scorched brown -> coal black (P3) -> nightshade purple (Reaper)
później rozjaśniam sobie tam gdzie chcę mithril silver tak z 5-6 glazów (więcej wody niż farby), i wygładzam za pomocą kolorków powyżej, żeby było gładkie przejście. Czasami wplatam tam jeszcze jakieś zielenie, niebieski i czerwony w zależności od efektu jaki chcę uzyskać.
na końcu poprawiam krawędzie srebrnym + dodaję obicia, rysy
tak to wygląda mniej więcej.
- General Baga
- Kradziej
fajny :] tylko pytanko te rołki co mu z pleców wystaja to maja wyglądać jak "zywe" tzn miesne czy to faza przejściowa?
Te ctan będziesz dziś w sklepie?
Te ctan będziesz dziś w sklepie?
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Ja osobiście wątpliwości nie mam.Aron pisze:Człowiek patrząc na pracę c'tana zastanawia się czy to jest jeszcze zabawa/hobby/praca czy prawdziwa sztuka....
I nasuwa się jedna myśl:
Kiedyś "plebs" mógł artystę podziwiać, dziś z nim może porozmawiać nie wychodząc z domu
Kiedyś artysta bywał na salonach, dziś występuje na forach- nie wychodząc z domu...
Potęga internetu czy zwykły znak czasu???
c`tan - jak zafunduję swoim dzieciakom (których jeszcze nie mam) indywidualne nauczanie plastyki i sztuki,
to Ty znajdziesz się w programie nauczania...
Nowe duszki do cryxowej armii
noi trochę niedokończonych eldarów...
noi trochę niedokończonych eldarów...
Zależy od stopnia skomplikowania modelu i od tego w jaki sposób go maluję. Zazwyczaj 10h+Dastor pisze:Ile ci średnio zajmuje pomalowanie takiego herosa?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
W ostatnich 2 figsach najbardziej załamuje mnie napis: WORK IN PROGRESS. Kurna, mało kto potrafi wykończyć figsa do tego stopnia...
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
Jest moc.
Mam 2 małe pedantyczne uwagi:
1. Nawiercił bym mocniej lufy pistoletów
2. Maugan ma trochę krzywą laske
Szkoda że te szkilety nie maja kapelusza jak witch hunter zajebiste modele.
Mam 2 małe pedantyczne uwagi:
1. Nawiercił bym mocniej lufy pistoletów
2. Maugan ma trochę krzywą laske
Szkoda że te szkilety nie maja kapelusza jak witch hunter zajebiste modele.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Udało mi się skończyć po części podstawki do modeli, już coraz mniej do zrobienia przy nich zostało