Witam,
Sprzedaję na aukcji model i jednym z licytujących jest mieszkaniec Hongkongu, czy ktoś ma pojęcie jak wysłać mu paczkę w razie gdyby wygrał? Przeglądam cennik poczty polskiej i nie ma możliwości wysłania paczki ubezpieczonej albo EMS. Natomiast kurier, przykładowo FedEx, to od 300 dp 700zł :/
Paczka do Hongkongu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Możesz wysłać Pocztą Polską paczkę priorytetową z opcją śledzenia. Jak płaci Tobie przez paypal to taka opcja wysyłki jest swoistym minimum w celach dowodowych, jakby chciał otworzyć przykładowo spór
. Dzięki temu będziesz mógł udowodnić na wszelki wypadek, że przesyłka została doręczona. Koszt wysyłki takiej przesyłki to bodajże ok. 100-120 zł. Od tego roku tracking Poczty Polskiej obowiązuje bez zadnych dodatkowych opłat i jest obligatoryjny zarówno w przypadku przesyłek pocztowych oraz paczek. Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Dzięki, info się przyda, ale leszczu nie wysłał mi pieniędzy. Model ponownie sprzedałem, tym razem do Holandii.
przecież nic od ciebie nie kupiłem...Miłek pisze:Dzięki, info się przyda, ale leszczu nie wysłał mi pieniędzy.
sry za offtop, nie mogłem się powstrzymać