Paczka do Hongkongu

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Miłek
Wałkarz

Paczka do Hongkongu

Post autor: Miłek »

Witam,

Sprzedaję na aukcji model i jednym z licytujących jest mieszkaniec Hongkongu, czy ktoś ma pojęcie jak wysłać mu paczkę w razie gdyby wygrał? Przeglądam cennik poczty polskiej i nie ma możliwości wysłania paczki ubezpieczonej albo EMS. Natomiast kurier, przykładowo FedEx, to od 300 dp 700zł :/
Obrazek

MOJA GALERIA CMON
----------------------------------------------------

Awatar użytkownika
Luthoruc
Warzywo

Post autor: Luthoruc »

Możesz wysłać Pocztą Polską paczkę priorytetową z opcją śledzenia. Jak płaci Tobie przez paypal to taka opcja wysyłki jest swoistym minimum w celach dowodowych, jakby chciał otworzyć przykładowo spór :). Dzięki temu będziesz mógł udowodnić na wszelki wypadek, że przesyłka została doręczona. Koszt wysyłki takiej przesyłki to bodajże ok. 100-120 zł. Od tego roku tracking Poczty Polskiej obowiązuje bez zadnych dodatkowych opłat i jest obligatoryjny zarówno w przypadku przesyłek pocztowych oraz paczek. Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Miłek
Wałkarz

Post autor: Miłek »

Dzięki, info się przyda, ale leszczu nie wysłał mi pieniędzy. Model ponownie sprzedałem, tym razem do Holandii.
Obrazek

MOJA GALERIA CMON
----------------------------------------------------

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Miłek pisze:Dzięki, info się przyda, ale leszczu nie wysłał mi pieniędzy.
przecież nic od ciebie nie kupiłem...

sry za offtop, nie mogłem się powstrzymać ;)

ODPOWIEDZ