Ile moge mięć długobrodych?

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
moradin39
Plankton

Ile moge mięć długobrodych?

Post autor: moradin39 »

Witam wszystkich jestem świeży na forum szykuje armie na 1000pkt posiadam polski podręcznik krasnali.Chce wystawić 10 wojaków i 10 gromowładnych do tego 19 długobrodych i teraz moje pytanie.W podręczniku jest napisane ,że :"nie można mieć więcej jednostek Długobrodych od jednostek wojowników". Wychodzi na to ,że mogę wystawić tylko 9 długobrodych bo gromowładni to nie wojaki ,ale czytałem rozpiski i była rozpiska 16 wojaków i 10 gromowładnych i wystawiali po 25 długobrodych proszę o pomoc

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jednostek czyli oddzialów, ich liczebność jest nie istotna.
Czyli np. możesz mieć 10ci warriorów bez niczego branych tylko po to by wystawić 30 longów na pelnym wypasie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

moradin39
Plankton

Post autor: moradin39 »

zauzmy ze mam 10 wajakow 10 gromo wladnych i 10 slayerow to moge wystawic 29 dlugo brodych tak?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

możesz. Ale obecność (ani ilość) slayerów i strzelców nie ma nic do tego. Gdybyś wystawil tylko 10 warriorów i 29 longów to też by bylo OK.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Chodzi o oddział a nie ilość mieszczących się w nim jednostek. Ewentualnie możesz też wystawić longów bez warriorów o ile będą oni występować z 2H + rangersi.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Proszę zamknąć temat byla juz o tym mowa, poza tym to nadaje się do pytań krótkobrodych. #-o
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Zablokowany