Ile moge mięć długobrodych?
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Ile moge mięć długobrodych?
Witam wszystkich jestem świeży na forum szykuje armie na 1000pkt posiadam polski podręcznik krasnali.Chce wystawić 10 wojaków i 10 gromowładnych do tego 19 długobrodych i teraz moje pytanie.W podręczniku jest napisane ,że :"nie można mieć więcej jednostek Długobrodych od jednostek wojowników". Wychodzi na to ,że mogę wystawić tylko 9 długobrodych bo gromowładni to nie wojaki ,ale czytałem rozpiski i była rozpiska 16 wojaków i 10 gromowładnych i wystawiali po 25 długobrodych proszę o pomoc
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jednostek czyli oddzialów, ich liczebność jest nie istotna.
Czyli np. możesz mieć 10ci warriorów bez niczego branych tylko po to by wystawić 30 longów na pelnym wypasie.
Czyli np. możesz mieć 10ci warriorów bez niczego branych tylko po to by wystawić 30 longów na pelnym wypasie.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
możesz. Ale obecność (ani ilość) slayerów i strzelców nie ma nic do tego. Gdybyś wystawil tylko 10 warriorów i 29 longów to też by bylo OK.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..