Możesz użyć jej zdolności, ale nie będzie Ci dawać +1 do saveLuc pisze:Czy jeśli mam charmed shield w CC to mogę go użyć jeśli mam Extra hand Weapon lub Great Weapon ?
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Możesz użyć jej zdolności, ale nie będzie Ci dawać +1 do saveLuc pisze:Czy jeśli mam charmed shield w CC to mogę go użyć jeśli mam Extra hand Weapon lub Great Weapon ?
musisz miec więcej rank niż przeciwnik, warunki tak jak przy liczeniu dodatkowych rank do CR'a min 5 modeli.Simply, a unit is considered to be steadfast if it has more ranks than its enemy. As with calculating extra ranks for the purposes of combat resolution, the ranks have to be five or more models wide for the unit to be treated as being steadfast
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zasada scout oraz vanguard nie wlicza sie do +1 do rozpoczynania, np jesli masz juz wszystko wystawione, i zostaly scouty/vanguardy, a przeciwnik ma jeszcze jedno wystawienie(nie scoutowe/vanguardowe) to ty masz +1 bo scouty i vanguardy sie nie licza. Niestety nie moge znalezc cytatu z RB na potwierdzenie.Azurix pisze:Czy jednostki z zasadą Scout i Vanguard liczą się do rozstawiania jeśli chodzi o premię +1 do Rozpoczynania Gry dla gracza który wystawił się jako pierwszy? W sensie, czy ten kto ma Scoutów i Vanguardy nigdy nie ma +1 do rozpoczynania gry?
wątpisz?Andrzej pisze:Według Liddera nie liczy się i tak się generalnie gra, choć są pewne wątpliwości w tej kwestii.