Galeria Umarłych

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Galeria Umarłych

Post autor: Naviedzony »

Ta druga nadaje się na Banshee lepiej niż oryginał. :)

Awatar użytkownika
Nazroth
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nazroth »

No liczyłem na ten efekt. Jestem graczem starej daty, w dodatku rozkochanym w starym wzorze banshee:
Obrazek
Starałem się utrzymac w klimacie tych sytych banshee z przed lat, a nie wychudzonej zjawy z obecnej edycji. To jedyny nowy model VC, którego nie nabyłem i z pewnością nie nabędę...

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

mi też jakoś ta basia się bardziej podoba...
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Dziś odrestaurowałem stare unity VC, tak by choć trochę przypominały najświeższą twórczość... nie jest to ten sam poziom co Mortis Engine, niemniej jednak wyglądają lepiej niż przedtem i zieleń jest jeszcze bardziej niegodziwa (przede wszystkim ciepła).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Świetne =D> Jak uzyskujesz efekt takiej eterycznej zieleni ?:)

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Opisałem to w tym temacie, jedną czy dwie strony wcześniej. Orkhide Shade, Dark Angels Green, Skull White i Thrakka Green. W tej kolejności, dwa środkowe mieszam.

Kahen
Pseudoklimaciarz

Post autor: Kahen »

Nazroth takie pytanie. Fell Baty którą są pokazane na pierwszym zdjęciu to oryginalne Gw czy z innej firmy?

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Kahen pisze:Nazroth takie pytanie. Fell Baty którą są pokazane na pierwszym zdjęciu to oryginalne Gw czy z innej firmy?
Jesli chodzi ci o te nowe ghulo-baty na poprzedniej stronie to tak jest to nowa jednostka... polecamy poczytać info że ta jednostka może nawet latać :D

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Fell Baty to skrzydła Gargoyle Brood z GW 40k Tyranids, dwa skrzydła, sklejone ze sobą (ciało, głowa, ręce zostają jako bitzy), do tego trochę Green Staffu jako futro i łączenie, pędzlem Stippling Brush zrobiłem fakturę, żeby było szybko i sprawnie, dokleiłem głowę ghoula i domodelowałem włosy, na koniec każdemu wbiłem jakiś badziew - kość, łańcuch, pierdołę - w myśl wizualnej tendencji Dire Wolves. Tadam! Nowe fell baty prawie jak GW. Prawie robi wielką różnicę, bo te GW ssą pałciuchę shemale'owi.

Bastor
Chuck Norris

Post autor: Bastor »

Nazroth - gratki!
Widzę, że na GW twój Mortis Engine robi furorę! =D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Hahaha, w końcu wepchnąłem im na stronę kolejny model. Zajęło to kupę czasu i sporo modeli musiałem wysłać, marudzili na jakość zdjęć, ale jak wrzuciłem uber wielką nowość, w dodatku na dobrym zdjęciu i piałem w niebogłosy o citaled large flat brush, czy citadel medium... hahaha musieli wrzucić:) Ale z nich żydziuchy:) Za to kocham takie motywy - w zasadzie od podstaw zbudowałem wrzucenie tej fotki na bloga GW:)

Dzięki za wy'paczenie'.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Mnie się te ostatnie dwa zdjęcia podobają. Świetna konwersja i rewelacyjny afekt. Gość wychodzący z kamienia mrrrr.

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

To jeszcze z czasów kiedy nie było Liquid Greenstaff'u, teraz było by szybciej i lepiej. Swoją drogą kminię, czy do 10 podstawek duchów nie dobić w przyszłości, w zasadzie nigdy nimi w tej ilości nie zagram, ale to jest full size i dobrze wy wyglądały:)

Awatar użytkownika
Burack
Mudżahedin

Post autor: Burack »

ja ostatnio dobilem do 10 :) i uwazam ze gra sie super. na 2x5 albo 1x10

na niektore mecze jest mocc!

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

mój blood dragon w tańszej wersji .nie wiem jaki kolor podstawki by pasował,szary czy brązowy,myślałem też nad pustynnym.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nazroth
Kontakt:

Ładne kolory,
Rób brązową podstawkę, szary jest oklepany i mniej bajkowy - a malujesz w żywe barwy i bardziej sprawdzi się brąz.

A tu moja najnowsza zajawka:
Obrazek
Obrazek
Astorath the Grimm z WH40k, armia Blood Agnels. Dziś załapałem wenę, żeby go nabyć i przesadzić starego wampira z Zombie Dragona do kubła na śmieci, a tego oto pana usadowić w jego miejsce na grzbiecie potwora. I tak w godzinkę zdetronizował on byłego jeźdźca... To będzie prawdziwy rzeźnik:)

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Bardzo fajne malowanie =D> ale jak dla mnie za dużo tej czerwieni.
Dodał bym złocenia, zdecydowanie brakuje kontrastu.
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ciekawy pomysł, faktycznie Astorath ma dobrą pozę do trzymania broni oburącz w takiej dynamicznej pozie, chociaż lancy 2 rącz się raczej nie trzyma
smok to z nowego zestawu DE? :) szkoda tylko że turniejowo podstawki trzeba dorabiać do rozmiaru, swoim smokom też będę musiał nowe wkładki zrobić

@Patryk
możesz same krawędzie delikatnym metalikiem przeciągnąć, będzie większe wrażenie, że to metaliczna zbroja (chociaż czerwona)
podstawkę taką zrób jak pozostała część armii będzie spójnie wyglądać :) na kropierzu są jakieś nity jeszcze chyba do pomalowania metalikiem, ciało konia też można troszkę rozjasnić ogon szarość lub szaro-niebieski, chrapy konia również, przy kopytach zazwyczaj są podkowy, nie pamiętam jak to przy tych koniach Dragonów jest ale może da się coś tam podmalować.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

dobry pomysl z metalikiem na rogach ,czarny malo rozjasniony .malo kontrastu na figurce.teraz widze przy dziennym swietle.jak robie brazowa podstawke to jakas za jasna mi wychodzi.posklejam reszte i za jednym zamachem bede malowal.

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

patryk999 pisze:mój blood dragon w tańszej wersji (...)
pracuję nad takim samym rozwiązaniem :wink: - z jakiej figurki wziąłeś głowę jeźdźca?
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

ODPOWIEDZ