Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Trochę to głupie...Wychodziło by, że można na nich rzucać czary, choćby po to by korzystać z lore atributa...Cóż, HE .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
brawo tega kmina... rzucmy wiec na odzial z bsb flamsy, poczekajmy az przeciwnik zapomin a potem 2-3 tury pozniej zmusmy go do wyscia tymze bsb z odzialu i gotowe ...
dlaczego nikt nie moze znalesc jakis fajnych kruczkow co by troche wygielo ta armie a nie w niszowych przedmiotach :/
dlaczego nikt nie moze znalesc jakis fajnych kruczkow co by troche wygielo ta armie a nie w niszowych przedmiotach :/
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Po prostu mam ambitny plan, aby zrobić klocek ze 20 Jeźdźców i do środka dać tego BSB, jakichś klepaczy może i Arcymagiem ich bronić przed ostrzałem, a z tą ilością powinni Steadfasta zdejmować. Myślicie, że taki Death Star na Kawalerii to słaby pomysł?
- Infernal Puppet
- Masakrator
BOTWD to aż taka niszówka nie jest . Poza tym, czy ta armia naprawdę aż tak desperacko potrzebuje szukania luk w zasadach ?dlaczego nikt nie moze znalesc jakis fajnych kruczkow co by troche wygielo ta armie a nie w niszowych przedmiotach :/
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jest słaby.Azurix pisze:Po prostu mam ambitny plan, aby zrobić klocek ze 20 Jeźdźców i do środka dać tego BSB, jakichś klepaczy może i Arcymagiem ich bronić przed ostrzałem, a z tą ilością powinni Steadfasta zdejmować. Myślicie, że taki Death Star na Kawalerii to słaby pomysł?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
W zasadzie, to wystarczy, że wyjdziesz BSB poza oddział.Azurix pisze:No bo można. Można rzucić RiPy na nich, które zaczną działać, gdy BSB niosący ten Banner zginie
Co do sztandaru:
czary niezależnie od źródła nie mają wpływu na jednostkę, to znaczy, że można wciąż rzucać czary na jednostki, tyle, że nie będą miały one żadnych efektów.
Zatem, jeśli Pha's Protection jest augmentem sprawiającym, że strzały wymierzone w oddział mają -1 albo działają na 4+, to jeśli oddział ma BotWD strzela się do niego w zwykły sposób, ponieważ to były właśnie efekty znoszone przez sztandar. To tak, jakbyś rzucił cierniową tarczę (wypłaca 2d6 hitów wrogom w btb) na jednostkę z BotWD, nie będzie działać, bo jej efekt został zniesiony.
Za to Shield of Saphery zupełnie nie ma podstaw by działać, bo jego efektem jest 5+ ward dla jednostki, co ktoś usiłował udowodnić, że jest inaczej.
I Swordmasterzy ze zwiększonym T są dobrzy na niektóre armie, chodzi o to żeby wytrzymali strzelanie i dotarli do combatu, wtedy dobrze działają. Poza tym PG na brzytwie też są w miarę dobrzy.Azurix pisze:Jedyne co dobre to White Lioni i Łucznicy?
Co do 1. z lighta i BotWD to mam wątpliwości. Tu zamiast warda masz efekt, że ataki w ciebie są -1 to hit.
Edit
A co Shielda to nic nie chciałem udowodnić tylko pokazać że rozumowanie kminy z lightem jest bez sensu
Edit
A co Shielda to nic nie chciałem udowodnić tylko pokazać że rozumowanie kminy z lightem jest bez sensu
Ostatnio zmieniony 1 lut 2012, o 19:25 przez Pixel, łącznie zmieniany 1 raz.
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Ale te minusy mają wrogie jednostki, a wrogie jednostki nie mają BOTWD. Efekt czaru nie obejmuje działaniem mojego oddziału. Jedyne co jest dziwne, to celowanie czarem w ten oddział, ale bazując na opisie, można to zrobić.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
Ehh, nie ważne jest, na czym leży czar, bo może być na oddziale z tą szmatą. Liczy się tylko i wyłącznie to, na co działa efekt czaru i nic więcej. A działa akurat tylko na jednostki przeciwnika.
Zaiste jest tak jak mówisz. O ile nie dadzą za niego 1DD w nowym euro, to o nim pomyślę
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Haha, to były stare, dobre czasy Prawdziwy PS, brak LoS na dwellersy, znikający oddział z generałem na 2+... chlip, aż się wzruszyłem
Teraz magia została monco ograniczona, LoS od dwellersów i innych, max 2 +PD, ścięcie PS, ograniczenia innych magicznych itemów powoduje, że nie jest on już niezbędny.
Teraz magia została monco ograniczona, LoS od dwellersów i innych, max 2 +PD, ścięcie PS, ograniczenia innych magicznych itemów powoduje, że nie jest on już niezbędny.
BoH jest świetny, ale nie na euro. Na eura zabierał całą antymagię i BoS, więc był mega niepopłacalny. A PS to power scroll