Bazyliszek - Czas Trolla WYNIKI str. 68

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Re: Bazyliszek - Czas Trolla (Master, 25-26 lutego Warszawa)

Post autor: Shadar »

Czyli zaokrąglamy i wychodzi 2 bez żadnego kombinowania. W ten sposób ogranicza się branie jednocześnie tomu i MoBA, lub MoBA i black periapta. Inaczej nie ma jakiegoś wielkiego sensu to ciąć.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Crane pisze:
Crane pisze:Czy poisoned attacks Szczura i Jaszczura działają też na ich broń strzelecką?
tak
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ehh, a AR dalej nie ma. A taką mam ochotę pokminić nad nową rozpą :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

może się jakoś drastyczniej nie zmieni, niż to co już wiemy...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Lidder pisze:Liczyłem. Przerzucając tylko mniejszą wynik i jedynie wyniki 1,2,3 (bo tylko te są z mat. punktu opłacalne do przerzucenia). Wychodzi, że MotBA daje 1,6(3) PD.
jest jeszcze battlowe podejście w którym warto przerzucić 6 tak żeby przeciwnik miał mało dispella...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Andrzej
Pan Spamu

Dokładnie, kluczowa tura, kluczowy czar. Rzut 2,6 i VC są w dupie. Przerzut 6 na 2 i VC wygrały grę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

O&G: Night Goblin Shamans are 0-3 (max 3 of any kind of NG shaman); mushroom dice do not count as power dice in regard to the PD limit; Unit cap for this army is removed.
Ktos mi powie, co to znaczy "Unit cap for this army is removed"? Cap na liczbe modeli (40) czy cap na wartosc jednostki (450), czy na jedno i drugie?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Na razie nikt nie wie na pewno, bo to plotki.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Andrzej pisze:Dokładnie, kluczowa tura, kluczowy czar. Rzut 2,6 i VC są w dupie. Przerzut 6 na 2 i VC wygrały grę.
Dlatego ten przedmiot kosztuje 75pkt i dostepny jest tylko dla wampir lorda.

Pamiętajcie że biorąc tego lorda musisz wydac na niego +/- 500 pkt, a biorąc necromante z periaptem wydajesz coś okolo 150 pkt mniej, a wiadomo co za te punkty wchodzi dodatkowo w tej armii.

Coś za coś.

PS.
Ja juz chyba wole necrosa z periaptem niz VL z kostkami i lepszym LD.

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

hello, mam pytanie do klopsów łysatego (co za pomysł,btw :) ) czy +1 jest do jego bazowego ruchu ,czy marsz+klops? w sensie (M+klops)x2 czy (Mx2)+klops ?
pzdr,KG

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

do bazowego ruchu

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

(M+klops)x2
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

co właściwie znaczy zasada favored of the gods na Żuku?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dziala jak item

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Przeczytaj opis regeneracji chaos trolli Dymitr.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Sądze że Dymitr go zna, kiedyś grał na hordzie tego zielonego paskudztwa ; p
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Smiechu pisze:
Andrzej pisze:Dokładnie, kluczowa tura, kluczowy czar. Rzut 2,6 i VC są w dupie. Przerzut 6 na 2 i VC wygrały grę.
Dlatego ten przedmiot kosztuje 75pkt i dostepny jest tylko dla wampir lorda.

Pamiętajcie że biorąc tego lorda musisz wydac na niego +/- 500 pkt, a biorąc necromante z periaptem wydajesz coś okolo 150 pkt mniej, a wiadomo co za te punkty wchodzi dodatkowo w tej armii.

Coś za coś.

PS.
Ja juz chyba wole necrosa z periaptem niz VL z kostkami i lepszym LD.
To raczej jest kwestia tego, że ten przedmiot daje w praktyce dodatkowe kostki, więc powinien podlegać ograniczeniom takim, jak pozostałe tego typu przedmioty. Ja również nie sądzę, żeby był jakiś szczególnie mocny.

Maciek
PS. Lidder, jak Ci to 1,6(3) wyszło? Ja zrobiłem symulację w Excelu i nie chce wyjść inaczej niż 1,5 (z jakimiś cyferkami na 4 miejscu i dalej).

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

mlepkows pisze:PS. Lidder, jak Ci to 1,6(3) wyszło? Ja zrobiłem symulację w Excelu i nie chce wyjść inaczej niż 1,5 (z jakimiś cyferkami na 4 miejscu i dalej).
Hmmm.... Mi wyszło ~1.24 (przy przerzucaniu kostek 1,2,3). Jaki model zastosowaliście (Priv) ?

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

c4h10 pisze:
mlepkows pisze:PS. Lidder, jak Ci to 1,6(3) wyszło? Ja zrobiłem symulację w Excelu i nie chce wyjść inaczej niż 1,5 (z jakimiś cyferkami na 4 miejscu i dalej).
Hmmm.... Mi wyszło ~1.24 (przy przerzucaniu kostek 1,2,3). Jaki model zastosowaliście (Priv) ?
Dobrze Ci wyszło, skopiowałem o raz za dużo :oops: .

Maciek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Cauliflower pisze:Jeszcze dyskutujemy, staramy się być najbliżej euro faqu. Wiadomo, że w najnowszym jeszcze vc nie będzie.

Realną opcją jest:
eteryki 0-3
krzyki (terrory, miecz, banshee i mortisy) 0-2
master of black arts 1pd
blasemous tome 1pd
Jeśli mogę, jako profesjonalista od VC.

Eteryki - IMO poza/oprócz ograniczeniami ilościowymi powinno być ograniczenie punktowe. 0-3 oznacza, że nie da się wystawić np 3 pojedynczych baz duchów i jednej banshee, co przegięte raczej nie jest, natomiast da się wystawić 1x9 cairn wraiths i 2x15 hex wraiths, co wydaje się być jednostronnym buildem.

MBA i tom - nie mam zdania. Pierwsze drogie, drugie wysadza, ale dają też konkretne boosty, nie potrafię ocenić wartości w tej chwili. Propozycja nie wydaje się daleka od sensownej.

Krzyki - to mnie szczerze mówiąc trochę martwi. Proponowane ograniczenie jest takie samo, jakby imperium wpisać "jednostki strzelające 0-2". Krzyk banshee w ogóle nie jest i nigdy nie był przegięty i nie widzę jakichkolwiek powodów, by go ograniczać.
Silniejszy jest krzyk terrorgeja i faktycznie, do armii da się włożyć całe 4 takie wrzaski (czyli 2 terrorgej + terrorgej z ghoul kingiem + miecz z krzykiem). Na papierze wygląda fajnie, w praktyce:
- Te 4 krzyki kosztują tak gdzieś 1100 pkt, czyli drożej niż (np.) kowadło, dwie klopy, organki i działo u krasiów.
- Strasznie są wrażliwe zarówno na ostrzał, magię jak i inteligentny deploy przeciwnika (to już z małych domowych playtestów).

Nie wiem jeszcze, czy ten build będzie rzezał, naprawdę chciałbym go zobaczyć choć raz na turnieju, zanim się go profilaktycznie zetnie. Więc może by tak poczekać przynajmniej na jakiś lokal z tym?

A ograniczanie krzyków banshee to czysty absurd.

ODPOWIEDZ