Winter is coming... Warriors of Chaos

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Winter is coming... Warriors of Chaos

Post autor: Szaman »

po zabawach w rozne systemy nastapil powrot do korzeni - batla \:D/
po dluzszej przerwie doszedlem jednak do wniosku, ze moja armie chaosu musze pomalowac od poczatku - stare modele, malowane jeszcze na pierwszego Bazyliszka, poszly w kat, a ja zabralem sie za nowe. idzie moze nie najszybciej, ale ciagle do przodu - ponizej to, co mam juz gotowe. zdjecia dupy nie urywaja, ale szkoda mi czasu na siedzenie nad ich obrobka (zwlaszcza, ze i tak robione telefonem) - lepiej ten czas wykorzystac na malowanie ;)

Sorcerer of Tzeentch
Obrazek

Chaos Warriors of Tzeentch
Obrazek
Obrazek

Chaos Trolls
Obrazek
Obrazek

Hellcannon
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Bardzo fajnie wyszły runy Mrocznej Mowy. Reszta także czysto i schludnie :)

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Bardzo przyjemnie się prezentują.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Malowanie przyzwoite... ale ten śnieg wzbudza we mnie negatywne emocje. Imo przydałyby się jeszcze jakieś uschnięte trawy ale to Twoja koncepcja! Podoba mi się też schemat kolorystyczny trolli. Czekam na więcej!

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

czy te figurki były bejcowane???

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Kefas pisze:Imo przydałyby się jeszcze jakieś uschnięte trawy
strasznie nie lubie mieszania trawy ze sniegiem - podstawki sa kamieniste. ot, taka koncepcja ;)
gervaz pisze:czy te figurki były bejcowane???
nie, washowane

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Fajnie wyszedł Ci ten napis "Lord Tzeentch Guide My Will" - powiedz proszę jak go zrobiłeś?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Przerażasz mnie Debelial:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

debelial pisze:Fajnie wyszedł Ci ten napis "Lord Tzeentch Guide My Will" - powiedz proszę jak go zrobiłeś?
najpierw napisalem calosc snakebite leather, a potem poprawilem w srodku - tak, aby zostaly ciemniejsze krawedzie - bleached bone.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

I tyle? No proszę, najprostsze sposoby są najlepsze =D>

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

debelial pisze:I tyle? No proszę, najprostsze sposoby są najlepsze =D>
zapomnialem, ze jeszcze pociagnalem delikatnie washem gryphonne sepia, zeby go troche "zuzyc".

ja stosuje tylko proste metody - jak w imperium uzywalem skomplikowanych to do tej pory pomalowalem 3 ludki i armate :mrgreen:

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Ano tak mi wyglądał na przysepiowany nieco :D Dzięki

WOJTASU
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: WOJTASU »

Ogólnie bardzo dobrze się to prezentuje. Mimo niewielkich nakładów na swój charakter i klimat.

Moim zdaniem helena troszkę odstaje od reszty. Tzn wiem, że jest na tym samym poziomie ale może za sprawą wielkości albo potencjału jaki ma ta figurka trochę traci na tle reszty.

Podstawki super ale dałbym na kolejnych wojownikach też jakieś kamienie jak np u troli, na których wygląda to świetenie.

I małe pytanko - z czego zrobiłeś śnieg?

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

WOJTASU pisze:Moim zdaniem helena troszkę odstaje od reszty. Tzn wiem, że jest na tym samym poziomie ale może za sprawą wielkości albo potencjału jaki ma ta figurka trochę traci na tle reszty.
akurat chcialem, zeby chaos dwarfy mialy taki brudny klimat prosto z huty - choc nad czaszkami sporo siedzialem...
WOJTASU pisze:Podstawki super ale dałbym na kolejnych wojownikach też jakieś kamienie jak np u troli, na których wygląda to świetenie.
zgadza sie - niestety na podstawkach warriorow jest zbyt malo miejsca na kamienie, zeby sensownie to wygladalo :(
marauderzy juz beda mieli bardziej wypasne podstawki (sa juz zrobione).
WOJTASU pisze:I małe pytanko - z czego zrobiłeś śnieg?
snow & foam vallejo (od biedy moze byc wikol z biala farba), a na to snieg modelarski woodland scenic. po wyschnieciu poprawiam w niektorych miejscach. oszronienia (jak na tarczach warriorow) sa robione specjalna "szminka" Tamiyi. na koniec calosc varnishem.

SamboR
Warzywo

Post autor: SamboR »

Pancerze na warriorach są metaliczne? Jak je robiłeś?

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

SamboR pisze:Pancerze na warriorach są metaliczne? Jak je robiłeś?
chainmail, asurmen blue i badab black (ostatni krok mozna powtorzyc)

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Dobra robota :)
Miło widzieć, jak ktoś powraca do WFB :)
Czekam na więcej, a co do zdjęć to warto poświecić chwilę na opracowanie techniki ich porządnego zrobienia.
Ostatnio się przekonałem, że od dobrego zdjęcia wiele zależy i wcale nie trzeba obrabiać na komputerze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

oj tam - jak juz zrobie 1000 pktow (wlasciwie musze tylko wykonczyc psy i dorobic 14 warriorow) to umowie sie z Miloszem na porzadne foty, jak to zrobilismy w przypadku moich wilkow :D

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Mój znajomy od 15 lat ogląda moje figurki. Jak zrobiłem "warsztaty malarskie" pomalował swój pierwszy model i się wkręcił. Stwierdził, że to nie jest dla wybranych. Następnego dnia kupił potrzebne farby pędzle itd. Po tygodniu wybrał armie WOCH, kupił pierwsze figurki.
Musze pokazać mu Twoją armie, żeby go natchnąć jeszcze bardziej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

nono Maciej, kiedy sparing?? :mrgreen: skoro powrót to może i w turniejowym świadku zagościsz chociaż na jednym turku :?: :wink:

pacyny w starym dobrym stylu, chociaż Hordy stare miałeś fajniej zrobione :mrgreen:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

ODPOWIEDZ