Winter is coming... Warriors of Chaos
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Winter is coming... Warriors of Chaos
po zabawach w rozne systemy nastapil powrot do korzeni - batla
po dluzszej przerwie doszedlem jednak do wniosku, ze moja armie chaosu musze pomalowac od poczatku - stare modele, malowane jeszcze na pierwszego Bazyliszka, poszly w kat, a ja zabralem sie za nowe. idzie moze nie najszybciej, ale ciagle do przodu - ponizej to, co mam juz gotowe. zdjecia dupy nie urywaja, ale szkoda mi czasu na siedzenie nad ich obrobka (zwlaszcza, ze i tak robione telefonem) - lepiej ten czas wykorzystac na malowanie
Sorcerer of Tzeentch
Chaos Warriors of Tzeentch
Chaos Trolls
Hellcannon
po dluzszej przerwie doszedlem jednak do wniosku, ze moja armie chaosu musze pomalowac od poczatku - stare modele, malowane jeszcze na pierwszego Bazyliszka, poszly w kat, a ja zabralem sie za nowe. idzie moze nie najszybciej, ale ciagle do przodu - ponizej to, co mam juz gotowe. zdjecia dupy nie urywaja, ale szkoda mi czasu na siedzenie nad ich obrobka (zwlaszcza, ze i tak robione telefonem) - lepiej ten czas wykorzystac na malowanie
Sorcerer of Tzeentch
Chaos Warriors of Tzeentch
Chaos Trolls
Hellcannon
"I fart in your general direction"
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Bardzo fajnie wyszły runy Mrocznej Mowy. Reszta także czysto i schludnie
strasznie nie lubie mieszania trawy ze sniegiem - podstawki sa kamieniste. ot, taka koncepcjaKefas pisze:Imo przydałyby się jeszcze jakieś uschnięte trawy
nie, washowanegervaz pisze:czy te figurki były bejcowane???
Fajnie wyszedł Ci ten napis "Lord Tzeentch Guide My Will" - powiedz proszę jak go zrobiłeś?
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
najpierw napisalem calosc snakebite leather, a potem poprawilem w srodku - tak, aby zostaly ciemniejsze krawedzie - bleached bone.debelial pisze:Fajnie wyszedł Ci ten napis "Lord Tzeentch Guide My Will" - powiedz proszę jak go zrobiłeś?
I tyle? No proszę, najprostsze sposoby są najlepsze
zapomnialem, ze jeszcze pociagnalem delikatnie washem gryphonne sepia, zeby go troche "zuzyc".debelial pisze:I tyle? No proszę, najprostsze sposoby są najlepsze
ja stosuje tylko proste metody - jak w imperium uzywalem skomplikowanych to do tej pory pomalowalem 3 ludki i armate
Ano tak mi wyglądał na przysepiowany nieco Dzięki
Ogólnie bardzo dobrze się to prezentuje. Mimo niewielkich nakładów na swój charakter i klimat.
Moim zdaniem helena troszkę odstaje od reszty. Tzn wiem, że jest na tym samym poziomie ale może za sprawą wielkości albo potencjału jaki ma ta figurka trochę traci na tle reszty.
Podstawki super ale dałbym na kolejnych wojownikach też jakieś kamienie jak np u troli, na których wygląda to świetenie.
I małe pytanko - z czego zrobiłeś śnieg?
Pozdrawiam,
Moim zdaniem helena troszkę odstaje od reszty. Tzn wiem, że jest na tym samym poziomie ale może za sprawą wielkości albo potencjału jaki ma ta figurka trochę traci na tle reszty.
Podstawki super ale dałbym na kolejnych wojownikach też jakieś kamienie jak np u troli, na których wygląda to świetenie.
I małe pytanko - z czego zrobiłeś śnieg?
Pozdrawiam,
akurat chcialem, zeby chaos dwarfy mialy taki brudny klimat prosto z huty - choc nad czaszkami sporo siedzialem...WOJTASU pisze:Moim zdaniem helena troszkę odstaje od reszty. Tzn wiem, że jest na tym samym poziomie ale może za sprawą wielkości albo potencjału jaki ma ta figurka trochę traci na tle reszty.
zgadza sie - niestety na podstawkach warriorow jest zbyt malo miejsca na kamienie, zeby sensownie to wygladaloWOJTASU pisze:Podstawki super ale dałbym na kolejnych wojownikach też jakieś kamienie jak np u troli, na których wygląda to świetenie.
marauderzy juz beda mieli bardziej wypasne podstawki (sa juz zrobione).
snow & foam vallejo (od biedy moze byc wikol z biala farba), a na to snieg modelarski woodland scenic. po wyschnieciu poprawiam w niektorych miejscach. oszronienia (jak na tarczach warriorow) sa robione specjalna "szminka" Tamiyi. na koniec calosc varnishem.WOJTASU pisze:I małe pytanko - z czego zrobiłeś śnieg?
Pancerze na warriorach są metaliczne? Jak je robiłeś?
Mój znajomy od 15 lat ogląda moje figurki. Jak zrobiłem "warsztaty malarskie" pomalował swój pierwszy model i się wkręcił. Stwierdził, że to nie jest dla wybranych. Następnego dnia kupił potrzebne farby pędzle itd. Po tygodniu wybrał armie WOCH, kupił pierwsze figurki.
Musze pokazać mu Twoją armie, żeby go natchnąć jeszcze bardziej
Musze pokazać mu Twoją armie, żeby go natchnąć jeszcze bardziej
nono Maciej, kiedy sparing?? skoro powrót to może i w turniejowym świadku zagościsz chociaż na jednym turku
pacyny w starym dobrym stylu, chociaż Hordy stare miałeś fajniej zrobione
pacyny w starym dobrym stylu, chociaż Hordy stare miałeś fajniej zrobione