Zerowy termin

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Zerowy termin

Post autor: Andrzej »

Siema. Mam pytanie do studentów.

Spotkaliście się zapewne z pojęciem "Zerówka", czy też "Zerowy Termin", czyli dodatkowy termin egzaminu. No więc, czy jest jakaś zasada albo zwyczaj, że trzeba wziąć wpis z zerówki do 1 terminu? Bo mam teraz niezłe jaja na uczelni, gdzie zerówkę zdało 80% roku, tydzień później po wpis przyszły tylko 2 osoby, a koleś stwierdził, że cała reszta ujebała. WTF? Co byście z tym zrobili?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Po prostu widzimisię kolesia. Trzeba było przyjść po wpis a nie chlać ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Jakbym wiedział, że trzeba, to bym wziął. Tyle, że nic takiego nie mówił, a z żadnych innych przedmiotów tak nie jest...
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Zgłoście się do dyrektora ds. studenckich.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Andrzeju póki nie masz 2 w indeksie i w systemie na uczelni to phi :D takie pierdzielenie :P. Jak zacznie 2 wpisywać to do dziekana i tyle ;)
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Andrzej
Pan Spamu

No właśnie jak mu dawali indeksy, to wpisywał dwa...

Zaklinacz Kostek pisze:Zgłoście się do dyrektora ds. studenckich.
Hmm, spróbujemy. Ale mnie wkur**iła cała ta sytucja, jeszcze jakiś koleś nieumiejący składać rozp do mnie sapie, zajebisty dzień. A tak się cieszyłem, że zdałem tą zerówkę :?

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

To ogólnie mistrz :P pisaliście czy ustna?

Idźcie do dziekana szybko wyjaśnić i po problemie imo
Brettonia 23/1/13
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Przynajmniej gość dopuścił cię do egzaminu.

Ja przez widzimisię jednego gościa prawdopodobnie polecę ze studiów (na trzecim roku, zajebiście po prostu). Konieczność poprawiania jednego przedmiotu to nie dramat, uwierz mi ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Andrzej
Pan Spamu

Gokish pisze:To ogólnie mistrz :P pisaliście czy ustna?

Idźcie do dziekana szybko wyjaśnić i po problemie imo
Pisemny.

Ehh, a myślałem, że te wszystkie żarty o pokręconych profesorach to tylko takie żarty i to przesadzone... :?

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Witaj na studiach. :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Co za mistrzowie, a myślałem, że to u mnie jest najwyższy poziom absurdu.
Andrzej pisze:Siema. Mam pytanie do studentów.

Spotkaliście się zapewne z pojęciem "Zerówka", czy też "Zerowy Termin", czyli dodatkowy termin egzaminu. No więc, czy jest jakaś zasada albo zwyczaj, że trzeba wziąć wpis z zerówki do 1 terminu? Bo mam teraz niezłe jaja na uczelni, gdzie zerówkę zdało 80% roku, tydzień później po wpis przyszły tylko 2 osoby, a koleś stwierdził, że cała reszta ujebała. WTF? Co byście z tym zrobili?
Ja bym poszedł z tym do dziekana, bo facet sobie wpisuje według własnego widzimisię. Istotna kwestia: czy podawał wcześniej wyniki? Tak samo, niech pokaże wam wasze prace, bo to jest niepoważne co on wyprawia. Z resztą po wpisy można sobie przyjść kiedy się chce. Jak masz zaliczone ćwiczenia i zdałeś egzamin z tego przedmiotu to go zdałeś i jeśli macie jakiś normalny regulamin, to musi wpisać taką ocenę jaką napisał na egzaminie.
Poza tym sprawdź regulamin, FAQi, erraty i uściślenia dotyczące oceniania i wpisów.

A tak poza tym, to bez paniki, ja mam w tym roku dwa warunki z ćwiczeń :lol2: , po prostu się na wykłady nie pochodzi na rzecz bardziej produktywnych zajęć.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Andrzej
Pan Spamu

Tak, podał wyniki, wrzucił je nam na maila i na swoją stronę internetową. Ale nie dodał już informacji, że mamy tydzień żeby zebrać wpis #-o

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Andrzej pisze:Tak, podał wyniki, wrzucił je nam na maila i na swoją stronę internetową. Ale nie dodał już informacji, że mamy tydzień żeby zebrać wpis #-o
To, że nie dodał działa tylko na jego niekorzyść. Nie ma jak tego udowodnić, że dał limit czasu na zebranie wpisu, więc jedyne co działa, to regulamin studiów. A oceny, które macie są na papierze, zatem macie jak udowodnić, że facet zachowuje się niepoważnie.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Andrzej pisze:Ehh, a myślałem, że te wszystkie żarty o pokręconych profesorach to tylko takie żarty i to przesadzone... :?
#-o Gdzie Ty żyłeś te wszystkie lata? :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Andrzej, zapraszam na krakowski UP, prof. Łabędź ulewa z teorii polityki 90% ludzi ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Zapraszam też na UKW do Bydgoszczy :D gdzie człowiek mając warunek , dowiaduje się pod koniec następnego semestru ,że system nie zaliczył warunkowo poprzedniego semestru :D.
Brettonia 23/1/13

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Co takiego #-o ? Czy chcesz powiedzieć, że system nie zalicza semestrów, od których jest warunek, czy jak już się ten warunek zda to system wciąż nie zalicza? Często te systemy działają gówniano i nie pokrywają się z rzeczywistością, ale to jest wyjątkowa żenada.

To już pewnie widzieliście, ale pasuje do sytuacji.
http://www.youtube.com/watch?v=6W4whEytGoI
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

A ja już skończyłem sesję 8)

Andrzejku ciesz się, ze nie musisz stać do kolesia po 4,5 godzin po głupi wpis, bo sobie zyczy aby każdy był u niego osobiście, a daje tylko jeden termin na wpisy :mrgreen: Niektórzy z krzesełkami przychodzili ;)

Andrzej
Pan Spamu

No właśnie tak powinno być, tylko że nikt o tym nie wiedział :D

Awatar użytkownika
Malkolm
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malkolm »

Każdy akademicki dziad ma swoje humory... u mnie na wydziale był jeden mosiek , 3 lata do niego chodziłem, dupczyciel studentek, chlejus, mafia i takie tam. Był nietykalny, ani dziekan ani rektor nie działali, bo uczelnia ledwo sapała i gdyby on poleciał, to wydział stracił by prawo bytu (minimum kadry). Więc czasem dziekan/rektor ni hu hu i trzeba walczyć jak partyzant. Żałosne jest to, że czasem więcej czasu spędzałem na kombinowaniu jak otrzymać zaliczenie, niż na nauce (a byłem obryty!) z powodu humorów tłuściutkich, wymoszczonych doktorków, przekonanych o swojej nieusuwalności (i tu niestety mieli rację).

Kończyło się tak, że zdałem egzamin u człowieka będącego wykładnią danego prawa, i reszta akademickiej hołoty musiała mi uznać. No ale w sumie po wyjściu z cieplutkiego domku, takie studia były dobrą zaprawą przed resztą życia.

Edit: co do tematu, po krótkim researchu, znajomi z 6 różnych uniwerków nie dostawali wpisów ndst z zerówek. U mnie była taka opcja może z raz, ale facet zawsze informował o tym przed zerówką.
Obrazek

ODPOWIEDZ