rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
haha no to na farcie w takim wypadku
ale na turnieju ciezej jest z taka rozpiska gra
ale na turnieju ciezej jest z taka rozpiska gra
Warhammer to nie jest sport
O czym ty mówisz? - że wygrałeś z imperium na 3 armatach Krasie też średnio złożone... Zagraj w turnieju z poważnym przeciwnikiem który gra defem i osiągnij dobry wynik- choćby remis - wtedy szacun.
no ja dziś tą rozpą dostałęm dwa wklepy z krasaimi 12:8, ale trochę przez moją głupotę, bo mogłby być ten remis bez większego stresu i z bretą 11:9, breta to bardzo niewygodny przeciwnik :/
BSB na orle, pancerny wraca do rozpiski, bardzo mi go brakowało z bretą, z krasiami to nie miało róznicy, chociaz jeszcze się zastanowię nad patentem BSB 1lvl, orzeł, luckstone/charmed shield. Na walki z czempionami idealny. Mobilne przerzuty, są bardzo ważne jak się ma smoka, jakąś tam minimalną ochronę ma jesli coś nie pójdzie jak trzeba. Potestuje teraz takiego BSB. BSB w oddziale jest dupny
I naprawdę nie wiem jakim cudem kraśki/imperium wklepują tak od razu maskę. Minimalnie przegrasz do tych 12, może w porywach 13. Trzeba się chować i tyle
BSB na orle, pancerny wraca do rozpiski, bardzo mi go brakowało z bretą, z krasiami to nie miało róznicy, chociaz jeszcze się zastanowię nad patentem BSB 1lvl, orzeł, luckstone/charmed shield. Na walki z czempionami idealny. Mobilne przerzuty, są bardzo ważne jak się ma smoka, jakąś tam minimalną ochronę ma jesli coś nie pójdzie jak trzeba. Potestuje teraz takiego BSB. BSB w oddziale jest dupny
I naprawdę nie wiem jakim cudem kraśki/imperium wklepują tak od razu maskę. Minimalnie przegrasz do tych 12, może w porywach 13. Trzeba się chować i tyle
normalnie wklepują - 6 tur strzelania plackami a ty po prostu ściągasz figurki . Gdzie się schowasz przed klopami czy mortarami? Krasnoludy np mają jeszcze organki jak byś czasem śmieciami chciał podlecieć oraz działo specjalnie na Twojego smoka... Ja naprawdę zagrałem kilkadziesiąt bitew z krasiami czy imperium i zawsze było mocno pod górę. Inna sprawa ,że miałem dobrych przeciwników...
Tak swoją drogą ciekawe jak się ma do jeźdźca na smoku to działo ChD które wali w punkt. Też obrywają oboje?
Tak swoją drogą ciekawe jak się ma do jeźdźca na smoku to działo ChD które wali w punkt. Też obrywają oboje?
To w takim razie czemu krasnale nie wklepują większej ilości armi od razu takich masek, albo nie wygrywają przynajmniej 15:5?
-
- Falubaz
Trauma po bitwach? Nevertheless fajnie kminisz Kosa będzie trzeba zagrac jeszcze, ten light moze byc ciekawyKosa pisze:breta to bardzo niewygodny przeciwnik :/
nie mogę tego ogarnąć, pieprzony lord z KB, prawie udało się go zabić, ale mój mag z baniszmentem z S6 nie zdał lookouta w łucznikach i poszedł do piachu od treba a już breta nie miała scrola i pewnie by go mag utłukł, cóż, życie
A no, trzeba, trzeba, nawet na dniach mogę
A no, trzeba, trzeba, nawet na dniach mogę
Teraz akurat jest około 4-5 miejsc na stole, więc można się przykampić. Iść wszystkim spokojnie w kresce i jakoś się dojdzie.Gdzie się schowasz przed klopami czy mortarami?
Jak masz Lighta to można rzucać jeszcze bardzo fajny czar, który na 4+ niweluje strzały z maszyn.
Tylko trzeba iść spokojnie i równo oddziałami, bo jak ostatnio przywaliłem Bironę na Lwach to nagle znalazłem się jednym klockiem dużo za daleko i dostałem kanapkę na twarz :/
A w kresce od ostrzału schodzi koło 9 lewków na każdym klocku, przynajmniej ja tak miałem, i to przy zupełnie przyzwoitych rzutach przeciwnika.
Najgorsze są organki - je to od razu trzeba potraktować z Banishmentu ;P
Ja ostatnio zaliczyłem trochę porażek, ale grałem dosyć eksperymentalnie. Chętnie bym pocisnął na Bazylu bardziej pod wynik i zobaczył ile można tym ugrać, ale 25-26 luty już mam zajęty :/
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Tak sobie czytałem wczoraj te Wasze posty o smoku aż zachciało mi się nim zagrać
Ale już wytrzeźwiałem i mi przeszło
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Sesja i użeranie się z profesorkami na uczelni
Ostatnio też gram sobie na lightcie, na razie grałem vs ogry i HE, oba remisowo ale przy dużym niefarcie z mojej strony i dość dobrych rzutach u przeciwników. Ale na razie kmina mi się podoba
Ostatnio też gram sobie na lightcie, na razie grałem vs ogry i HE, oba remisowo ale przy dużym niefarcie z mojej strony i dość dobrych rzutach u przeciwników. Ale na razie kmina mi się podoba
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Nie bierz smoka, ktoś musi być w awangardzieAndrzej pisze:Tak sobie czytałem wczoraj te Wasze posty o smoku aż zachciało mi się nim zagrać
E tam pindolenie
Ja gram na haven na dużym +2x death na 10 ld i działą rewelacyjnie (BoS i jawel of dusk )
Ja gram na haven na dużym +2x death na 10 ld i działą rewelacyjnie (BoS i jawel of dusk )
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
nom, sam wsadzam sztandar z MR(2) do rozpiski na arcymagu
Sam mam płąszczyk z +2wsv
Oj tam ale jak lataja kowboje lub dyski to mozna sie pobawić
Oj tam ale jak lataja kowboje lub dyski to mozna sie pobawić
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
No niby tak, ale wciąż walenie w dyskowca z wardem 3+ jest lekko bezcelowe
Dobra ale wiesz o co chodzi...
2xsnajpa wyciaga wszystkie kosci dispela a potem dostaje na ryj pociski komete co kolwiek
2xsnajpa wyciaga wszystkie kosci dispela a potem dostaje na ryj pociski komete co kolwiek