Tak, jest. Nazywa się "Eat my Grudgethowers motherfuckers!"Vraith pisze:
Jaka jest ogólna taktyka aby powstrzymać te dwie armie?
Czym przeciw komu, czyli sprawdzone metody na różne armie :)
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: Czym przeciw komu, czyli sprawdzone metody na różne armi
to łącząc to wszystko:
"będziecie walczyć w cieniu (zakryjemy Wam słońce kamieniami), a do póki nie dojdziecie napijemy się piwa! "
"będziecie walczyć w cieniu (zakryjemy Wam słońce kamieniami), a do póki nie dojdziecie napijemy się piwa! "
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Na lizaki bieraj tarcze na czym możesz i rangersi, aby zblokować kameleony.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
W kwestii wochu na chosenach - najlepiej imo wpakować się w chosenów lordem z hamkami za plecami (tak żeby mogli bić tylko po lordzie). Innymi oddziałami i maszynami ogarnąć mu resztą armii i pilnować, żeby nic nie wpadło na bok lorda i hamków, a potem skanapkować chosenów.
W przypadku braku lorda - strzelać wszystkim w chosenów na początku i spowalniać ich z Kowadła i modlić się żeby im ward nie wlazł w 1 turze. Jak ward wlezie to spowalniamy ich z Kowadła, ogarniamy resztę armii i mamy nadzieję, że poradzimy sobie z tym co dojdzie.
W kwestii lizaków - ustrzel salki i stedzie w pierwszej kolejności, a potem jest już z górki.
W przypadku braku lorda - strzelać wszystkim w chosenów na początku i spowalniać ich z Kowadła i modlić się żeby im ward nie wlazł w 1 turze. Jak ward wlezie to spowalniamy ich z Kowadła, ogarniamy resztę armii i mamy nadzieję, że poradzimy sobie z tym co dojdzie.
W kwestii lizaków - ustrzel salki i stedzie w pierwszej kolejności, a potem jest już z górki.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli chodzi o Lizaki to niesamowicie przydaje się Rune Of Grungni.
Jeśli chodzi o strzelanie w Czolzenów to przy okazji warto tak deklarować żeby byla szansa zabić typa z Favorką (najczęściej Czempion lub BSB) bo przy 3-4 maszynach nie zdaje LOS'a w pierwszej lub drugiej turze a bez favorki to szanse na Warda drastycznie spadają.
Jeśli chodzi o strzelanie w Czolzenów to przy okazji warto tak deklarować żeby byla szansa zabić typa z Favorką (najczęściej Czempion lub BSB) bo przy 3-4 maszynach nie zdaje LOS'a w pierwszej lub drugiej turze a bez favorki to szanse na Warda drastycznie spadają.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam
Ostatnio gram z HE i jak narazie bilans jest dla krasiów korzystny 4-2
ale przeciwnik wystawil w ostatniej bitwie smokula(parszywa bestia)
miałem szczerze problem, mimo ze mam w rospie cannona,2 klopy i organki
to cholerstwo juz w 2 turze jest w combacie i robi miazge strzelanie losowe bo albo jezdzieć albo smok i tu kwestia kości, a trzeba sie zajać innymi problemami np. oddziałem
lionsów. Pytanie do braci z dłuższą bordą czy jest jakaś taktyka? czy da rade ta bestie jakoś walnać w combacie(myślałem nad gienkiem na tarczy w konfiguracji do cc) bo kurna strzelanie dla mnie jakoś strasznie losowe(jak siądzie to super jak nie to robi sie problem)
Ostatnio gram z HE i jak narazie bilans jest dla krasiów korzystny 4-2
ale przeciwnik wystawil w ostatniej bitwie smokula(parszywa bestia)
miałem szczerze problem, mimo ze mam w rospie cannona,2 klopy i organki
to cholerstwo juz w 2 turze jest w combacie i robi miazge strzelanie losowe bo albo jezdzieć albo smok i tu kwestia kości, a trzeba sie zajać innymi problemami np. oddziałem
lionsów. Pytanie do braci z dłuższą bordą czy jest jakaś taktyka? czy da rade ta bestie jakoś walnać w combacie(myślałem nad gienkiem na tarczy w konfiguracji do cc) bo kurna strzelanie dla mnie jakoś strasznie losowe(jak siądzie to super jak nie to robi sie problem)
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0
galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
kowadłem go + działa?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Lord puszka z M.R.o.Steel w jednym klocku (ustawionym w szeregach po 5) z herosem z rune of challenge. Klocek dla lepszego efektu może mieć rune z +1CR.
Wtedy jeśli uda ci się zmusić smoczura do szarży to będzie co turę zdawal breja na -3 (jeśli masz w klocku BSB, smok nie szarżowal w tej turze i masz rune of Battle na szmacie to nawet na -6).
Gorzej jak twój przeciwnik wrzuci na jaszczurkę typa z koroną. Wtedy to już loteria.
Jest to też rozwiązanie strasznie pochlaniające punkty bo angażujesz jakieś 900 punktów żeby zabić trochę ponad 600. Chyba lepiej jest uziemiać smoka kowadlem i zainwestować w dodatkowego cannona.
Wtedy jeśli uda ci się zmusić smoczura do szarży to będzie co turę zdawal breja na -3 (jeśli masz w klocku BSB, smok nie szarżowal w tej turze i masz rune of Battle na szmacie to nawet na -6).
Gorzej jak twój przeciwnik wrzuci na jaszczurkę typa z koroną. Wtedy to już loteria.
Jest to też rozwiązanie strasznie pochlaniające punkty bo angażujesz jakieś 900 punktów żeby zabić trochę ponad 600. Chyba lepiej jest uziemiać smoka kowadlem i zainwestować w dodatkowego cannona.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie wiem czy mówisz o strzelaniu bs-owym czy ogólnie?puma1944 pisze: strzelanie losowe bo albo jezdzieć albo smok i tu kwestia kości
Pamiętaj że cannon to templatka i jako taka wali zarówno smoka jak i jeźdźca z siłą 10, a klopa też rani obie części modelu, tylko losujesz w co idzie duża siła D6 woundów.
Jak gracie czysto zabawowo, to Demoniarz z kosą RoMight+MRoSmiting! Może nawet dożyje żeby uderzyć
@puma1944
ktos ci sprzedal niezlego wala
ogolnie jest tak jak mowi quaki. jest to opisane w RB s.105 SHOOTING AT RIDDEN MONSTERS - Templates.
z dziala dostaja zarowno jezdziec jak i monster z S10 a z klopy na 5+ jezdziec dostaje z wieksza sila.
pewnie twojemu przeciwnikowi (albo tobie) sie pomylilo z M&H gdzie przed multiplikacja ran, patrzy sie czy dostal monster czy handler (albo po prostu pozostalosci po 7 ed.).
i tak jak wspominal smh: wal po smoku z kowadla. jest LT wiec mozna go targetowac (mimo, ze jest samotnym bohaterem) dzieki czemu typ nie bedzie mogl latac to da ci wiecej tur na strzelanie z dziala.
ps. tak gwoli przypomniania dodam, ze z kowadla nie musisz wbic rany by przeciwnika spowolnic. wystarczy, ze go targetujesz
ktos ci sprzedal niezlego wala
ogolnie jest tak jak mowi quaki. jest to opisane w RB s.105 SHOOTING AT RIDDEN MONSTERS - Templates.
z dziala dostaja zarowno jezdziec jak i monster z S10 a z klopy na 5+ jezdziec dostaje z wieksza sila.
pewnie twojemu przeciwnikowi (albo tobie) sie pomylilo z M&H gdzie przed multiplikacja ran, patrzy sie czy dostal monster czy handler (albo po prostu pozostalosci po 7 ed.).
i tak jak wspominal smh: wal po smoku z kowadla. jest LT wiec mozna go targetowac (mimo, ze jest samotnym bohaterem) dzieki czemu typ nie bedzie mogl latac to da ci wiecej tur na strzelanie z dziala.
ps. tak gwoli przypomniania dodam, ze z kowadla nie musisz wbic rany by przeciwnika spowolnic. wystarczy, ze go targetujesz
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
,
Hm no fakt cały czas brałem zasady z 7ed. mój błąd
a o kowadełku całkiem zapomniałem a faktycznie spowolni to bydle
dzieki wielkie za pomoc
pozdrawiam
Quaki pisze:Nie wiem czy mówisz o strzelaniu bs-owym czy ogólnie?puma1944 pisze: strzelanie losowe bo albo jezdzieć albo smok i tu kwestia kości
Pamiętaj że cannon to templatka i jako taka wali zarówno smoka jak i jeźdźca z siłą 10, a klopa też rani obie części modelu, tylko losujesz w co idzie duża siła D6 woundów.
Jak gracie czysto zabawowo, to Demoniarz z kosą RoMight+MRoSmiting! Może nawet dożyje żeby uderzyć
Hm no fakt cały czas brałem zasady z 7ed. mój błąd
a o kowadełku całkiem zapomniałem a faktycznie spowolni to bydle
dzieki wielkie za pomoc
pozdrawiam
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Tomb Kings
DwarfsArtur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Tomb Kings
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
mam pytanko. Czy storm banner skavenow dziala na runiczne maszyny? wedlug army booka do skavenow ten banner dziala tylko na niemagiczne strzelanie...czy wyszly do tego jakies FAQ czy inne czary mary?
wyszedł FAQ i działa na wszystkie nasze maszyny (na Gyro też? niby uniq)Retaguardia pisze:mam pytanko. Czy storm banner skavenow dziala na runiczne maszyny? wedlug army booka do skavenow ten banner dziala tylko na niemagiczne strzelanie...czy wyszly do tego jakies FAQ czy inne czary mary?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- Retaguardia
- "Nie jestem powergamerem"
wow to była szybka odpowiedz jak prawdziwy krasnolud ever vigilant normalnie
Ehh to kiepsko troche bo jak ktos ma farta ten banner moze trwac cala wiecznosc...
Ehh to kiepsko troche bo jak ktos ma farta ten banner moze trwac cala wiecznosc...
lub jedną turę strzelania KrasnoludzkiegoRetaguardia pisze:Ehh to kiepsko troche bo jak ktos ma farta ten banner moze trwac cala wiecznosc...
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
U mnie raz trwał 4 tury tyle wystarczyło by pozamiatać krasie
Tomb Kings
Tomb Kings