Piotr pisze:Tia, krzywe nogi, wzrok spuszczony, nikczemna postura... To ten.

Mi się ten stary Imperialny podoba. Co do przerabiania bretońskich miejmy nadzieję że niedługo wydadzą nowego Imperialnego pegaza.
Moderator: #helion#
Piotr pisze:Tia, krzywe nogi, wzrok spuszczony, nikczemna postura... To ten.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
jedną z dwóch kwater...druga jest w Talabheim, a w Middenheim chronią Borysa i dworu tylkoSiena pisze:Rycerze Panter swoją kwaterę główną mają w Middenheim
Oj tam Oj tam... ważne, że jedną kwaterę mają w Mieście Białego Wilka#helion# pisze:jedną z dwóch kwater...druga jest w Talabheim, a w Middenheim chronią Borysa i dworu tylkoSiena pisze:Rycerze Panter swoją kwaterę główną mają w Middenheim
(...)
Kurczę, to sprawiłeś mi zagwozdkę, Bizim.....Bizim pisze:Fluffowo rycerstwo grupuje się właśnie w zakonach. Możesz sobie wymyślić lokalny zakon mający kolorystykę prowincji (zrzeszający okoliczną szlachtę do obrony ziem).
Jeśli chodzi o takie ogólne zakony to myślę, że w Ostermarku są silne wpływy morra i można by to wykorzystać podczas montowania rycerzy.
Czyli polecałbym zakon morra.
Aby jeszcze bardziej fluffowi byli trzeba by wkleić tu i ówdzie jakieś czaszki i klepsydry (np hełmy w kształcie czaszek). Do tego kusze, łuki i pistolety przy siodłach.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.
rzucanie birony ma zatem sens tylko w przypadku rzucenia TSOL? marne szanse raczej... a o co chodzi z tym rerollem?rafixator pisze:Jasne że dostają w takiej sytuacji mają zasadę always strikes first + always strikes last które wzajemnie się znoszą i będą bić według inicjatywy jak dorzucisz Ws10I10 to będziesz tłukł pierwszy ale bez re rola
Ale się wszyscy rzucili