rozpiski elfów VIII ed.
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: rozpiski elfów VIII ed.
Owszem, niemniej jednak 2xdeath to za dużo. Sam się tym bawiłem i potrzeba czegoś do zabijania śmieci i uszczuplania oddziałów.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
W Oświęcimiu wytestuje ale herosó inaczej złoże chciałbym mieć RoF i RRoR
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Moja rozpiska na nowe euro - wiem, że nic odkrywczego itp. ale zastanawiam się nad 3 rzeczami - Lore na arcy - rozważam Light, High i Life nie mogę się zdecydować... druga rzecz to kwestia bsb - zastanawiam się czy nie lepiej wypadłby w postaci puszki - łuk trochę go unieruchamia - jeśli będzie stał w WL to raczej sobie nie postrzela, a w łucznikach nie wesprze głównej siły uderzeniowej... 3 problem to złożenie arcy albo tak jak na rozpisce albo Ring of Fury, Loremaster's Cloak i Silver Wand... co radzicie?
1 Archmage @ 350.0 Pts
Magic Level
Silver Wand [10.0]
Folaraith's Robe [45.0]
Talisman of Saphery [35.0]
1 Prince @ 257.0 Pts
General; Lore of Death; Great Weapon
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Dispel Scroll [20.0]
Armour of Caledor [25.0]
Luckstone [5.0]
1 * Noble @ 169.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40.0]
Charmed Shield [5.0]
24 First Archers
Standard Bearer; Musician; Banner of Eternal Flame
16 Archers
Musician
17 Spear Elves
Musican
24 White Lions
FCG; Talisman of Loec; Banner of Sorcery
27 White Lions
FCG, Amulet of Light
6 Swordmasters
Musican
2 Great Eagle
1 Archmage @ 350.0 Pts
Magic Level
Silver Wand [10.0]
Folaraith's Robe [45.0]
Talisman of Saphery [35.0]
1 Prince @ 257.0 Pts
General; Lore of Death; Great Weapon
Radiant Gem of Hoeth [45.0]
Dispel Scroll [20.0]
Armour of Caledor [25.0]
Luckstone [5.0]
1 * Noble @ 169.0 Pts
Great Weapon; Dragon Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40.0]
Charmed Shield [5.0]
24 First Archers
Standard Bearer; Musician; Banner of Eternal Flame
16 Archers
Musician
17 Spear Elves
Musican
24 White Lions
FCG; Talisman of Loec; Banner of Sorcery
27 White Lions
FCG, Amulet of Light
6 Swordmasters
Musican
2 Great Eagle
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, o 11:39 przez Korhil, łącznie zmieniany 1 raz.
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
bos na bsb i masz 3 wl wiecej i powywalaj fcg z wl daj im tylko muzyków.
Jak napiszesz na PW moge ci pokazac moja rozpe
Jak napiszesz na PW moge ci pokazac moja rozpe
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
nie masz tego co w he najsilniejsze - anty magii...jeden dispel scroll to za mało...inaczej tez rozłożyłbym cory...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, o 11:52 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
muszę się zastanowić nad tym ustawieniem arcy ale małego maga z niszczarką nie będę wrzucał na pewno zresztą wtedy miałbym 3 dispel dice na euro a to za dużo, co do domen magii to skłaniam się w stronę lighta - wydaje się być najbardziej uniwersalny... wracając do vortexa - nigdy na nim nie grałem, naprawdę robi on aż tak dużo? bo kosztuje sporo...
edit: a co myślicie o takim ustawieniu floraith's robe+kradziejka? tylko bardzo mnie boli brak silver wanda - jako, że mam tylko jednego maga to jest to problematyczne...
edit: a co myślicie o takim ustawieniu floraith's robe+kradziejka? tylko bardzo mnie boli brak silver wanda - jako, że mam tylko jednego maga to jest to problematyczne...
Przykład:
Gram przeciwko VC, szarżuje na jakiś poważny klocek, wygrywam z pewnymi stratami, VC się sypią, ale zostaje jeszcze np. 8GG i co? Jego tura, rzut na wiatry 6 i 5 (ma 2 nekromantów i lorda wampira) ma zamiar po wskrzeszać GG co było dla nas zabójcze, ale jest As w rękawie i mówię wtedy Vortex Shard , gwardię dobijam...
Lub
Emp wbija się w ciebie 2 klocami halabard i ma zamiar rzucić sobie WS i In 10 do tego ASF i +1 atak, na takie coś mamy wtedy vortexa i nie ma Lipy
Gram przeciwko VC, szarżuje na jakiś poważny klocek, wygrywam z pewnymi stratami, VC się sypią, ale zostaje jeszcze np. 8GG i co? Jego tura, rzut na wiatry 6 i 5 (ma 2 nekromantów i lorda wampira) ma zamiar po wskrzeszać GG co było dla nas zabójcze, ale jest As w rękawie i mówię wtedy Vortex Shard , gwardię dobijam...
Lub
Emp wbija się w ciebie 2 klocami halabard i ma zamiar rzucić sobie WS i In 10 do tego ASF i +1 atak, na takie coś mamy wtedy vortexa i nie ma Lipy
no tak ale jest to taki as w rękawie, który równie dobrze może się wgl nie przydać... chyba preferowałbym ustawienie kradziejka+rof/robe zastanawiam się tylko czy lepszy bound sepll czy pseudo eteryczność - jak sądzicie? maga zawsze mogę trzymać w łucznikach lub spearach. a i jeszcze pytanie o zasady czy jak bsb z łukiem stoi sobie w łucznikach to może być tak że on strzela w inny cel niż łucznicy?
musi strzelać tam gdzie cały oddział.
Zasady strzelania. Cały oddział strzela w ten sam cel. Heros będąc w oddziale jest częścią oddziału.
musi mieć zasadę snajper, by rozdzielać cele.
Co do vortexa, to nie miałem jeszcze bitwy by mi go brakowało, mimo wielu bitew z VC, więć te 75pkt wolę wydać na co innego.
Co do vortexa, to nie miałem jeszcze bitwy by mi go brakowało, mimo wielu bitew z VC, więć te 75pkt wolę wydać na co innego.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Hahadiuk pisze:Poza tym Vortex działa trochę bardziej jak straszak, który w stosunkowo małym stopniu determinuje grę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
Vortex wygrywa bitwy z VC, TK, BoCh, Liz i każdą inną armią nastawioną na magię buffującą/osłabiającą CC. Koleś wpada w WL, liczy na obniżenie S, WS, I i dostaje vortexa na ryj
Czemu na nim nie gram? Bo stwierdziłęm, że bardziej boli mnie magia "pestkująca" pociskami i inym dmg czarami. A na to świetną kontrą jest annalian
Czemu na nim nie gram? Bo stwierdziłęm, że bardziej boli mnie magia "pestkująca" pociskami i inym dmg czarami. A na to świetną kontrą jest annalian
Annulian ,zwłaszcza na zasady euro jest małym oszustwem. Nie dość ,że dokłada nam DD to jeszcze przeciwnikowi zabiera PD. Czy przedmiot wart 1dd w rozliczeniu przynosi nam 2 kości... . Uważam ,że na teraz Annulian jest ważniejszy niż Vortex