To jest banner za 100ptk, więc mógł go mieć tylko ten heros-bsb, czyli Twój przedmiot nie działał w pojedynku. Banner daje w każdej rundzie magic resistance=D6 i magiczne bronie modeli w styku z bsb nie działają.Gorrador pisze:Nie chce skłamać - nie pamiętam co to był za item, a może z ogólnych - ale mniejsza o to. Chodzi o to, że: Jednostka orków -> w niej szaman i heros -> szaman ma item dezaktywujące magiczne przedmioty modelom stykającym się z szamanem. -> Heros orków stoi koło szamana -> wyzywam herosa -> czy mój bohater wyzywając herosa traktowany jest jakby stał naprzeciwko niego a zatem stykał się po skosie z szamanem (przedmiotem).
TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
Macie jakieś patenty jak sobie poradzić z Orgami? Niestety moje 3 ostatnie bitwy z nimi skończyły się sromotną porażką.
Grałem standardem bretońskim na 2400 czyli lord z HKB, magiczna z heavenem + scroll, crown of command, damselka beast + silver mirror, BSB, paladyn.
Grałem standardem bretońskim na 2400 czyli lord z HKB, magiczna z heavenem + scroll, crown of command, damselka beast + silver mirror, BSB, paladyn.
No ale w czym problem powiedz
Grałem 2 razy z ogrami i jakoś nie było z nimi strasznego problemu - owszem mocne, ale do łyknięcia. Najwięcej problemu sprawiają imo ich działa bo strzelają po ruchu.
Grałem 2 razy z ogrami i jakoś nie było z nimi strasznego problemu - owszem mocne, ale do łyknięcia. Najwięcej problemu sprawiają imo ich działa bo strzelają po ruchu.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Nie mogę się jakoś przebić przez ich death stara, w głównej mierze wynika to z blokowania szarży przez psy. W wyniku czego nie mogę się wbić wszystkim na raz. I po 3 turach combatu z lancy z crown of command nic nie zostaje np.
Co zrobić z mourfangami?
Problem jest też z magia, 2 scrole kiedyś się kończą. I snajperki z deatha gniotą.
Co zrobić z mourfangami?
Problem jest też z magia, 2 scrole kiedyś się kończą. I snajperki z deatha gniotą.
Dobrym patentem jest też BSB z 1+sv & re-roll + gauntlet of the duel w dużej lancy realmów (11 styka) Stawiasz go na krawędzi i dostawiasz się w szarży tak, żeby się stykać ''na szczelinie'' podstawek ogrów i rzucasz czelendże. ( 6 ataków mniej klepie wtedy z ogrów). Poza tym warbanner na lancy też jest bardzo przydatny. Na snajperki z deatha najlepiej trzymać bohaterów w lancy, gdzie jest duża baba. w końcu Mr(2) jest spoko
pzdr!
pzdr!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
http://www.shop.microartstudio.com/feat ... p-176.htmlKapso pisze:Zna ktoś może jakiś fajny sklep ze skrzydłami które by pasowały do konwersji koni na pegazy?
Ew. Ma ktoś może swoje/jest w stanie odlać?
Pozdrawiam
Mogą się nadać Ale IMO jaj nie urywają Firma jest z gdyni.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- Silesian_Heretic
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
I tak są ok, za 15 zeta zrobić sobie pegaza z konika to chyba dobry deal, cnie ?Jagal pisze:http://www.shop.microartstudio.com/feat ... p-176.htmlKapso pisze:Zna ktoś może jakiś fajny sklep ze skrzydłami które by pasowały do konwersji koni na pegazy?
Ew. Ma ktoś może swoje/jest w stanie odlać?
Pozdrawiam
Mogą się nadać Ale IMO jaj nie urywają Firma jest z gdyni.
Takie dodatkowe pytanie odnośnie patentu z BSB do pojedynków: rycerze stojący za BSB biją normalnie?Jagal pisze:Dobrym patentem jest też BSB z 1+sv & re-roll + gauntlet of the duel w dużej lancy realmów (11 styka) Stawiasz go na krawędzi i dostawiasz się w szarży tak, żeby się stykać ''na szczelinie'' podstawek ogrów i rzucasz czelendże. ( 6 ataków mniej klepie wtedy z ogrów). Poza tym warbanner na lancy też jest bardzo przydatny. Na snajperki z deatha najlepiej trzymać bohaterów w lancy, gdzie jest duża baba. w końcu Mr(2) jest spoko
pzdr!
I jeszcze jedno w temacie ogrów. Powiedzmy, że działo jest wyeliminowane lord na pegazie wskakuje do lancy żeby wykorzystać MR2 z profetki i podejść do maga z deathem. Czy lanca bretońska w takiej sytuacji działa normalnie? W army booku jest napisane tylko o rycerzach formujących lancę.
Bretońscy lordowie i paladyni też są rycerzami Normalnie wchodzą w skład lancy, zajmując miejsca w pierwszym szeregu. Jest to też wyjątkowa sytuacja w stosunku do zasad ogólnych, bo "wypychają" modele z command grupy do tylnych szeregów.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
bohater na pegazie nie wchodzi do lancy!Gniewko pisze:Bretońscy lordowie i paladyni też są rycerzami Normalnie wchodzą w skład lancy, zajmując miejsca w pierwszym szeregu. Jest to też wyjątkowa sytuacja w stosunku do zasad ogólnych, bo "wypychają" modele z command grupy do tylnych szeregów.
Jest doklejany z boku jak na str 98 rulebooka. Lanca działa normalnie bo bohater z boku nie zmienia 'bazowej' formacji.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.