Galeria HElficka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Re: Galeria HElficka

Post autor: Nilgar »

Miałem wczoraj po raz pierwszy kontakt z figurkami GW z żywicy - na Svaroga co za obrzydlistwo! W tym niestety już nie da się robić porządnych modeli, zostaje Gamezone i Warlord Reapera :(

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Post autor: Mazi88 »

Cześć. Postanowiłem coś pobaźgrać swoje helfy farbą. Kolorem przewodnim w armii chyba będzie kolor czerwony (np. u szaty chcę pomalować kolorem red gore i przyjaśnić blood red), natomiast nie wiem jaki wybrać drugi kolor. Z niebieskim nie za bardzo to wygląda, zastanawiałem się nad białym. Jak myślicie, jak to będzie wygladać? Zastanawiam się także nad oklepanym niebieskim, rozjaśniony ice blue.
May will be done!

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

Pomyśl nad bleached bone. Ja tak maluje z czerwonym i nieźle wygląda, a na pewno lepiej niż niebieski

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

no czerwony+taki kremowy
Ja włócznie maluje na czerwono (szmaty, tarcze) a pierdołki na czarny,
Łuki na kremowy większe cześci szmat, a mniejsze na taki beżowy ciemny brązowy raczej
PG Czarne płaszcze + Bordowe szmaty
Ogólnie mnie się na razie takie podoba i maluje :mrgreen:

P.S. Jak mam czas :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Ogólnie chce zrobić armię w klimatach zimowych, podstawki ze śniegu etc. Dlatego rozmyślam nad tym niebieskim
May will be done!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak robisz jasne podstawki to raczej pomyśl nad ciemnymi barwami dla samych figurek. Dzięki kontrastowi figurki o wiele lepiej wyglądają. Nie zlewają się z podstawkami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Czyli zrobienie bardziej ciemnych elfów, gdyż głównym kolorem armii będzie czerwony, nie będzie dziwnie wyglądało z jasną, zimową podstawką? Wręcz przeciwnie mówisz?
May will be done!

Slayer
Chuck Norris

Post autor: Slayer »

też zależy jak umiesz malować :lol2:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

"wręcz przeciwnie"

Dzięki takiemu malowaniu same figurki będą dobrze widoczne na tle podstawek (na stole zazwyczaj patrzymy na figurki z góry lub dużego kąta), przez co będzie wrażenie większej szczegółowości. Bo ja zrobisz błękitne postacie na białych podstawkach to z odległości 1-2m będzie to wyglądało jak jedna wielka biała plama :D
Poza tym są to chyba jakieś malarskie sztuczki by sam model prezentował się dobrze.

Kolejną taką sztuczką jest używanie kolorów się dopełniających na kole kolorów (np. do czerwonego pasowała by zieleń, ale Tobie nie musi to pasować ;-) ).
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Moje malowanie jest raczej w zarodku, a Bozia nie podarowała mi z tego co wiem talentu artystycznego, ale co mi szkodzi :). Dzieki wielkie za porady, raczej zostane przy moich krwistych elfach ;p. Myślę właśnie nad kolorem uzupełniającym, czy biał np. będzie dobry.
May will be done!

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Jaki według was schemat kolorystyczny jest lepszy: czerwony czy niebieski?
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

monokolorystyczne figurki to słaby wybór. :D
Powinieneś się zdecydować na minimum 2 kolory przewodnie dla Twojej armii.

Od razu napisze, że czerwono-niebieskie to słaby wybór ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi88
Wałkarz

Ja zdecydowałem się na patriotyczne czerwono białe i jestem zadowolony :)
May will be done!

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Post autor: loboba »

Mistrz Miecza Hoteha pisze:Jaki według was schemat kolorystyczny jest lepszy: czerwony czy niebieski?
Fioletowy ;)
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Błagam, tylko nie niebiesko-białe [-o< .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

imo niebiesko białe pasują do tej armii najbardziej, ale każdy szuka innego schematu z przyczyn różnych, a głównie by uniknąć domniemanej pedalskości- tak jakby ten schemat je dookreślał. To już jest prawie imperatyw.
Z drugiej strony nawet najbardziej mroczne malowanie he nie uczyni z ich figurek strasznych wojowników z tuzinem czaszek wszędzie gdzie się da. Te figurki maja bardziej klimat bajkowy i rzadko uderzają w groźne i mroczne tony.
Ja skacze po schematach i każda dziedzina Ulthuanu ma u mnie swoje barwy. Ma to swoje plusy i minusy. Niestety tych drugich ma więcej.

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Ja biorę różne schematy w mojej armii ale i tak są cukierkowe :D ta armia już taka jest i tyle nic się nie poradzi a i tak na turnieju jest lepiej jak każdy nie ma biało - niebieskich.
Fajne są biało-czerwone, biało-fioletowe. Ja włóczników zrobiłem zbroje "TIN BITZ" a kieckę "RED GORE".
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a u mnie kolor przewodni to biel, następnie m.silver (zero złotych akcentów), i niebieski, a raczej jasny niebieski, gdyż moje HE są dumne, aroganckie, wyniosłe oraz zimne i wyrachowane. Dlatego taki schemat mi dopowiada i koniec kropka :D
W poniedziałek dam fotki 2x10 łuków i po 5 WL i SM bo mam zrobionych.
A narazie bawię się ze smokiem.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
loboba
Wałkarz

Kosa pisze:A narazie bawię się ze smokiem.
To miłej zabawy hehe :P

A tak serio to ja już swojego "smoka" pomalowałem. Zrobiłem go na złoto i w odcieniach złota :) Może kiedyś wstawię foto jak zrobię podstawkę i skrzydła dam na magnesy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

narazie pstrykłem sobie pierwszą piątkę SM, coś zdjecia mi nie wychodzą więc z resztą figurek poczekam aż jakoś nadrobię braki w robieniu fotek, nie wiem, chyba mi w Krakowie za duże słońce świeci :D

Obrazek

edit:
jeszcze zaczęty smok

Obrazek
Obrazek
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ