Blog Browara
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Blog Browara
Siema! Dawno mnie nie było na BP. Ale teraz jestem :p i z tej okazji chciałem zaprosić Was na mojego nowego bloga. Niestety dla niektórych, jest on pisany po angielsku. Mam nadzieje, że się wam spodoba.
Także w tym temacie będę starał się na bieżąco wstawiać zdjęcia swoich prac. Zapraszam do komentowania ^^
A przed wami nowi Hexwraithci:
Także w tym temacie będę starał się na bieżąco wstawiać zdjęcia swoich prac. Zapraszam do komentowania ^^
A przed wami nowi Hexwraithci:
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
+1
Wyglądają strasznie monotonnie pomimo bardzo ładnego malowania...
Wyglądają strasznie monotonnie pomimo bardzo ładnego malowania...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Witam na BP po długiej nieobecności
- mógł byś wrzucić informacje na jakim poziomie chciałeś ich pomalować, to być może ułatwiło by ocenę, a tak patrze na nich pod kątem jak najlepszej jakości malowania -> PRO
- OSL żadnego tu nie ma, są jedynie farby fluorescencyjne lub jedynie mocno jaskrawe, trudno to stwierdzić po zdjęciach
- domyślam się, że w zamyśle mieli być eteryczni i są, chociaż jak dla mnie to konie są chyba zbyt mocno zielone
- czaszka na środkowym Panu wyszła bardzo fajnie, przykuwa wzrok
- podstawki porządne chociaż z tymi listkami z brzozy to troszkę chyba przesadzasz mam wrażenie, że na swoim blogu pokazałeś to jako niesamowity efekt uzyskania malutkich listków, a to przecież nie jest nic specjalnego i tajemniczego...
- doczepił bym się do zdjęć, niby są dobre, ale nie ostre, mam wrażenie że są specjalnie rozmazane, to powoduje, że zaczynam się mocno przyglądać jak to jest naprawdę pomalowane i wydaje mi się, że przejścia, layering, rozjaśnienia na koniach nie są zbyt dobre. Gwałtowne przejścia z koloru na kolor, wyglądają jak robione na szybko bez przyłożenia się. Widać to na tych malutkich zbliżeniach
- cały oddział trzyma jednak zdecydowanie fason i robi pozytywne wrażenie
DOBRA ROBOTA !
- mógł byś wrzucić informacje na jakim poziomie chciałeś ich pomalować, to być może ułatwiło by ocenę, a tak patrze na nich pod kątem jak najlepszej jakości malowania -> PRO
- OSL żadnego tu nie ma, są jedynie farby fluorescencyjne lub jedynie mocno jaskrawe, trudno to stwierdzić po zdjęciach
- domyślam się, że w zamyśle mieli być eteryczni i są, chociaż jak dla mnie to konie są chyba zbyt mocno zielone
- czaszka na środkowym Panu wyszła bardzo fajnie, przykuwa wzrok
- podstawki porządne chociaż z tymi listkami z brzozy to troszkę chyba przesadzasz mam wrażenie, że na swoim blogu pokazałeś to jako niesamowity efekt uzyskania malutkich listków, a to przecież nie jest nic specjalnego i tajemniczego...
- doczepił bym się do zdjęć, niby są dobre, ale nie ostre, mam wrażenie że są specjalnie rozmazane, to powoduje, że zaczynam się mocno przyglądać jak to jest naprawdę pomalowane i wydaje mi się, że przejścia, layering, rozjaśnienia na koniach nie są zbyt dobre. Gwałtowne przejścia z koloru na kolor, wyglądają jak robione na szybko bez przyłożenia się. Widać to na tych malutkich zbliżeniach
- cały oddział trzyma jednak zdecydowanie fason i robi pozytywne wrażenie
DOBRA ROBOTA !
Myślę, że koledze chodziło o efekt świecących oczu. Ale OSL żadnego tu nie robiłemNaviedzony pisze:Przekozackie! Znamienity OSL.
Taki miałem zamiar chciałem wszystko pomalować na eteryczny ale nie ten sam schemat na całości, by osiągnąć effectu chmary duchów.Kefas pisze: troszeczkę mi się zlewają ale mimo wszystko porządne malowanie!
CT, CH i Hexw starałem się wykonać by pasowały do siebie jakby ktoś chciał zgarnąć z ebeja np 2 zestawy.arbal pisze:- podstawki porządne chociaż z tymi listkami z brzozy to troszkę chyba przesadzasz mam wrażenie, że na swoim blogu pokazałeś to jako niesamowity efekt uzyskania malutkich listków, a to przecież nie jest nic specjalnego i tajemniczego...
To już jest kwestia oceny indywidualnej.arbal pisze:- mógł byś wrzucić informacje na jakim poziomie chciałeś ich pomalować, to być może ułatwiło by ocenę, a tak patrze na nich pod kątem jak najlepszej jakości malowania -> PRO
Ostrości brakuje na jednym modelu w drugim zdjęciu imho. Staram się jak mogę, na tą chwilę mam jedną świetlówkę i biały parasol robiący za namiot bezcieniowy. W moim odczuciu są to jedne z lepszych zdjęć jakie udało mi się zrobić w domu.arbal pisze:- doczepił bym się do zdjęć, niby są dobre, ale nie ostre, mam wrażenie że są specjalnie rozmazane, to powoduje, że zaczynam się mocno przyglądać jak to jest naprawdę pomalowane i wydaje mi się, że przejścia, layering, rozjaśnienia na koniach nie są zbyt dobre. Gwałtowne przejścia z koloru na kolor, wyglądają jak robione na szybko bez przyłożenia się. Widać to na tych malutkich zbliżeniach
Dziękuje za komentarze. Pozdrawiam.
Browar
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Na oczach. Chyba, że mylę pojęcia.Rakso_The_Slayer pisze:Że niby gdzie?Naviedzony pisze:Znamienity OSL.
Bardzo ładnie pomalowane figurki, oczy naprawde robią wrażenie a efekt zlewania mi akurat sie podoba. Szkoda ze przenosicie swoją niechęć na forum panowie.
Nie od razu Kraków zbudowano i tak bijesz jakościowo na głowę większość zdjęć na tym forum.Browar pisze: Ostrości brakuje na jednym modelu w drugim zdjęciu imho. Staram się jak mogę, na tą chwilę mam jedną świetlówkę i biały parasol robiący za namiot bezcieniowy. W moim odczuciu są to jedne z lepszych zdjęć jakie udało mi się zrobić w domu.
W tym miejscu http://www.coolminiornot.com/299224?browseid=529188 Twoje zdjęcia wyglądają znacznie lepiej to wina rozdzielczości... w pełnym powiększeniu na coolminiornot widać, że wyszły znacznie lepiej - ostrzej i nie są rozmyte, a tutaj na forum zostały pomniejszone według mnie na niekorzyść.
Powodzenia w dalszej pracy i pozytywniejszego spojrzenia na konstruktywną krytykę i uwagi, których każdy malarz miniaturek powinien oczekiwać - bo pozwalają mu spojrzeć na swoje prace pod innej strony i skorygować ewentualne błędy. Ja osobiście cenię uwagi i krytykę, oczywiście bez przesady
I jak już pisałem:
ARBAL pisze: DOBRA ROBOTA !
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Fajnie to wyglada na pierwszy rzut oka, na drugi zresztą też .
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .