Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
buniek
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: buniek »

Dzięki :)

To z bestigorami raczej nie przejdzie imo...

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Przed chwilą napisałem takiego małego tasiemca z moimi przemyśleniami:
Przede wszystkim, to co rzuca się w oczy, to brak sensownych corów w sensownej cenie. Dużo lepiej by to wyglądało, gdyby można było jeden oddział bestigorów wystawić już w core. Słabo też prezentuje się dział rare. Jest tam kilka potworów, które byłyby może i fajne, ale kosztują o wiele za dużo. Gdyby to było jakieś 50-100 punktów mniej byłaby to już całkiem syta opcja. Z jednostek specjalnych niegrywalne są chyba tylko centigory. Pomysł Diba z daniem im fasta wygląda fajnie. Może gdyby dostali jeszcze devastating charge byłoby już całkiem ok? Giftom przydałaby się możliwość dublowania w armii, bo jednak tylko kilka jest dobrych i po prostu czasem ich brakuje. Bestie mają też fajną zasadę specjalną, która dostała w dupę już od twórców. Ambush jest niestety za losowy, żeby miał prawo działać dobrze. Może zmienić go, żeby działał jak wykopywanie się minerów? Oczywiście te wszystkie pomysły zakładają, że robicie coś w stylu balansing patcha. Bo jeśli chodzi tylko o kompozycję bez ingerencji w zasady armii, to zgadzam się w zupełności z tym co mówili przedmówcy: podwyższenie limitu punktowego oddziału i liczby corów.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

buniek
Chuck Norris

Bestigory to elita, obstawa wodza bandy, nie wyobrażam sobie wystawiania ich jako corów. Już prędzej doombulla corującego minotaury minotaury sobie wyobrażam...

A cory są imo całkiem spoko:
gory (z beast bannerem są napradę mocne, mi się lepiej spisywały od 30tki bestigorów)
rydwany
raidery (super śmieć, dobry do amusza i trzymania szamanów, ew. osłaniania ich przed strzelaniem)

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Taa... Oddział jest przeciętny, jak na to co robi kosztuje w cholerę, a w środku jest miękki bohater, który w dodatku jest bsb. Świetnie. Siła tych wszystkich oddziałów jest dobitnie pokazywana przez wystawianie 600 pts w corach.
Wieszkto pisze:
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Shadar pisze:Ambush jest niestety za losowy, żeby miał prawo działać dobrze.
Jest taki ktoś, kto uatrakcyjnia ambush lecz mały % turniejów pozwala na SC.
Obrazek

buniek
Chuck Norris

Gory z +1S nie są przecięte, nic takiego nie napisałem... One są po prostu warte swoich punktów, przynajmniej mi się sprawdzają, jak dobrze się zmaksymalizujesz, to BSB będzie poza kombatem, nikt ci nie każe makewaya robić. Co do dowodu z 650 punktami w corach, to po prostu są lepsze rzeczy do wystawienia niż gory bez beast bannera, które są imo kiepskie, poza tym jest limit powtarzalności corów, więc nie wystawisz więcej niż 3 rydwanów, a od raiderów (których też z resztą karci limit powtarzalności corów) mamy lepszy śmietnik w specjalach.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Doomek corujacy minoski to byloby przegiecie , co innego besti majacy jakis gift np za 20pkt dajacy 1 oddzial bestigorow do core ... ;)
No i co najwazniejsze brakuje np mnie herosa centigorowego (nie licze ghorosa) , oraz inaczej napisanych centigorow , ktore teraz sa mocno nie grywalne .
Rare jest ogolnie plewny , 3 modele po 275pkt sa warte max 200-220pkt , chaos spawn bez markow malo grywalny chociaz klimatyczny
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

CAR2N pisze:Doomek corujacy minoski to byloby przegiecie
Litości...
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

CAR2N
Chuck Norris

Jacek_Azael pisze:
CAR2N pisze:Doomek corujacy minoski to byloby przegiecie
Litości...
Udzielam Ci ...

PS: no tak to był Twój pomysł stąd bulwers :lol2:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Post autor: Jacek_Azael »

Takimi postami na bank pomagasz uzyskać bestiom wiele. W takich sprawach powinien być "Front Jedności Narodowej", a nie gadanie co jest za dobre, a co nie. To już ustalą Ci, którzy mają wpływ na ostateczny wygląd ETC.
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Dobra ! Poza "marzeniami ściętej głowy" to do czego dochodzimy ?

Rozumiem że Shinowi zaproponujemy:
- likwidacje ograniczeń core
- Likwidacje lub zwiększenie kosztów oddziałów na ponad te 450
- dublowanie giftów
Opcjonalnie
- Fast na centki

Coś jeszcze ?
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

CAR2N
Chuck Norris

Jacek_Azael pisze:Takimi postami na bank pomagasz uzyskać bestiom wiele. W takich sprawach powinien być "Front Jedności Narodowej", a nie gadanie co jest za dobre, a co nie. To już ustalą Ci, którzy mają wpływ na ostateczny wygląd ETC.
Ahm ;) ja bardziej myslalem o podreczniku a nie pod jakies turnieje .

Na turnieje to moze byc :
- beastlord daje 1 oddzial bestigorow do core
- doombull daje 1 oddzial minoskow do core
- dublowanie giftow
- fast na centki
I juz pewnie byloby fajnie :oops:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dibo pisze:Dobra ! Poza "marzeniami ściętej głowy" to do czego dochodzimy ?

Rozumiem że Shinowi zaproponujemy:
- likwidacje ograniczeń core
- Likwidacje lub zwiększenie kosztów oddziałów na ponad te 450
- dublowanie giftów
Opcjonalnie
- Fast na centki

Coś jeszcze ?
To co jest aktualnie w Euro. +200 pts
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Jak ogólnie zwierzaki prezentują się jesli chodzi o grywalność względem innych armii?
Obrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

23 na 124 graczy na masterze, pierwszy turniej na 2 doombulach więc mogło być lepiej (po pierwszym dniu 22 z bitew, drugiego komplet).
Większą relację walnę w odpowiednim dziale

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Pod względem grywlaności w tym momencie Bestie niestety są na absolutnym końcu listy. :cry:
Gra tą armią sprowadza sie do walki wręcz wspomaganej magią. Innych opcji w praktyce brak. Słabość polega na tym że mamy kłopot z bardzo popularnymi buildami innych armii czyli defens z kotrą lub, nietyklana gwardia + śmieci. Dzięki przerzutom trafień, lepiej nam idzie w grze z armiami podobnymi do naszej, czyli takimi które dążą do bezpośredniego starcia. (OK, O&G, czasem DE)

Minusy:
- Armia absolutnie nie wybacza błędów. Trzeba mieć duże ogranie i wyczucie tej armii żeby mieć wyniki
- Ma kompletnie nie grywalne Rary
- Siła jednostek, zasady specjalne, oraz przedmioty absolutnie jaj nie urywają
- Duże podstawki 25x25 w grze Hordą utrudniają manewry.

Plus:
- Fajne bonusy na zasady EURO
- Super figurki, można powiedzieć "unikalne" na stołach ze względu na małą popularność
- Przewaga w grze z przeciwnikami, bo armia mało znana i mocno lekceważona.
- Jak masz doświadczenie to gra daje kupe satysfakcji.
- Praktycznie na całej armii T4
- Duży wybór dobrych śmieci i odginaczek
- Duży potencjał w magii

@Klops - Widziałem wyniki - gratuluje ! =D>
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Dziękuje za wyczerpującą i szczegółową odpowiedź.

Gram imperium, ale wizualnie zwierzaki baaardzo mi si podobają, cenowo też nie ma tragedii..... może kiedyś
Obrazek

buniek
Chuck Norris

- Duże podstawki 25x25 w grze Hordą utrudniają manewry.
No ja to akurat zaliczam na duży plus. Liczba modeli objętych wzornikami drastycznie spada, a co do manewrów hordą, to nie ma z tym większych problemów, to jest tylko 5cm więcej! A stół ma 180 cm szerokości... przynajmniej ja nie miałem problemów z manewrami hordami...

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Gram głównie wochem, ale pozostałymi częściami hord też. I zawsze duże podstawki pogarszają moją mobilność w stosunku do innych armii. Problem są nie tylko wheele (trzeba wykonać więcej ruchu), ale też przemieszczanie się pomiędzy dwoma terenami. Zwłaszcza w wochu (4mv wtf?).
Wieszkto pisze:

buniek
Chuck Norris

No cóż, mi się nigdy nie zdarzyło, żeby mi się horda gdzieś nie zmieściła...

ODPOWIEDZ