Sorry, no offence A Ciebie chyba ciągle wałująGrolshek pisze:Wpieprzyć to ty możesz kotleta...
8 edycja- pytania 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: 8 edycja- pytania 2
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Luc pisze:1. Treeman i Dryady walczą z oddziałem, który musi zdać fear
- Zdaje raz ?
- Zdaje dla każdego oddziału osobno ?
Skąd to wziąłeś? Bo na pewno nie z podręcznika do 8 edycji...crovaxus pisze:1. Zdajesz fear od obu oddziałów oddzielnie. Możesz się bać Dryad np a Treemana nie.
Zdaje się 1 test niezależnie od tego z iloma jednostkami wzbudzającymi strach walczysz
FAQ do RB, jest tam napisane że bohater jak "leaving the unit" to ignoruje modele w jednostce.Azurix pisze:Tam jest zapis:"When leaving a unit, the character reverts to his normal rules for movement. The distance of his move is worked out from his actual position in the unit before the unit moves." Jak z tego wnioskować, że może wyjść do tyłu z normalnym Movementem a nie społowionym? To pytanie jest dość istotne dla mnie pod względem Ligi WFB w jakiej biorę udział i jeśli taki manewr jest możliwy, to punktacja jest wtedy liczona na moją korzyść.
pozdrawiam
Furion
jak został bohater i break to to zbiera się normalnie, nie jest częścią oddziału, jest sam
jakby uciekał jako część oddziału odpowiednio wykastrowanego to wtedy
jakby uciekał jako część oddziału odpowiednio wykastrowanego to wtedy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Pytanie: Czy można stompować/thunderstompować oddział który opróćz piechoty ma w sobie coś innego ( bohatera na koniu, Furmanę, kroxy-kohorty)??
- Infernal Puppet
- Masakrator
Oj Andrzeju, do FAQ się nie zajrzało najwyraźniej :
Q: Can you Stomp or Thunderstomp a unit of Skinks that
contains Kroxigor? (p94)
A: No, a mixed unit has the troop type of Unique.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
No właśnie. Bezsensu, nie ?
Zaraz zaraz. Chcesz mi powiedzieć, że jak wsadzę do piechoty kolesia na koniu to impacty nie działają? To samo w przypadku dzwonu?!
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
stompy nie, impacty tak
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
Uscislenia listy sedziowskiej strona 7:
Ataki STOMP / THUNDERSTOMP / BREATH WEAPON w walce wręcz
(...)
c) W wypadku jednostek mieszanych (takich jak np. konny bohater + 2 piechurów stanowiących jeden oddział) wszystkie trafienia z ataków stomp/thunderstomp wchodzą w te modele, które są na nie podatne
To już jest jak najbardziej do zaakceptowaniaMyzu pisze:Uscislenia listy sedziowskiej strona 7:
Ataki STOMP / THUNDERSTOMP / BREATH WEAPON w walce wręcz
(...)
c) W wypadku jednostek mieszanych (takich jak np. konny bohater + 2 piechurów stanowiących jeden oddział) wszystkie trafienia z ataków stomp/thunderstomp wchodzą w te modele, które są na nie podatne
oddzial nadal jest piechota/konnica czy czyms jeszcze.Andrzej pisze:Zaraz zaraz. Chcesz mi powiedzieć, że jak wsadzę do piechoty kolesia na koniu to impacty nie działają? To samo w przypadku dzwonu?!
musi byc sam z siebie unique (jak skinki + kroxy) zeby stompy na to nie dzialaly
Ok, czaję. Tak z ciekawości, co jeszcze jet tego typu? Rat ogry+poganiacze na przykład?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak, w FAQ Skavenów jest dokładniejszy opis mixed unit. Jest to jednostka, która zawiera niecharakterowe modele o różnym troop type. krox+skinek, rat ogr+szczórki, ale koleś na koniu w piechocie już nie, gdyż jest bohaterem.
Nie maszerujesz przy tym ruchu. Dzielisz przez dwa i zaokrąglasz w górę. 2" w przypadku krasnoludków.
Shino pisze:oddzial nadal jest piechota/konnica czy czyms jeszcze.Andrzej pisze:Zaraz zaraz. Chcesz mi powiedzieć, że jak wsadzę do piechoty kolesia na koniu to impacty nie działają? To samo w przypadku dzwonu?!
musi byc sam z siebie unique (jak skinki + kroxy) zeby stompy na to nie dzialaly
Ok, ale na potrzeby np Skavenskiej 13tki nie można targetować Bloodleterów z Heraldem na Juggerze, prawda? (tak było w Młotkowym w ciekawostkach ;p ) Czyli po dołączeniu Heralda piechota przestała być piechotą? Czy targetując infranty unit musi on się składać wyłącznie z modeli piechoty? Bo wydaje mi się że takich przykładów jest więcej
Remo pisze: Ja bym tabelkę miscasta też usunął bo czasem komuś Wampira wsysnie i jest to smutne i niesprawiedliwe i w ogóle brak balansu...