Pytania początkującego

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Re: Pytania początkującego

Post autor: przelas »

a ja proponuje przeczytać rb (tym bardziej, ze jest po Polsku)i w razie wątpliwości zadawać pytania.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Buła pisze:a ja proponuje przeczytać rb (tym bardziej, ze jest po Polsku)i w razie wątpliwości zadawać pytania.
medzik pisze:
Buła pisze:z zasad :/
dzięki wiele mi to wyjaśnia, ale zastanów się czy warto w ogóle produkować takie posty, po to jest dział dla początkujących żeby pytać, i sensownie odpowiadać, przemyśl człowieku co robisz na przyszłość
obaj macie racje, ale bez buractwa; problemem na turniejach jest nieznajomość zasad, nawet nie tych specyficznych, dla danej armii, ale i ogólnych; spotkałem się już z kwiatkami, jak ktoś robił reforma po combacie, mimo że miał dwa unity, jeden na flance drugi na plecach; tak więc proponuję rzeczywiście poczytać najpierw, potem pytać o niuanse, ale od słabych odzywek też wystrzegam, nie potrzebne nam w tak kulturalnej i elitarnej społeczności imperialnej...
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Qeue123
Warzywo

Post autor: Qeue123 »

Mam pytanko czy Ołtarz Sigmara, może wybrać ulepszoną wersje czaru z lighta ?
Just put down your sword and surrender
it's worse if you fight or you runs,
you can do what you please
you can climb up the trees,
But you can't get away form the guns!

tilt112
Mudżahedin

Post autor: tilt112 »

Nie

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

nie
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Shadryss
Pseudoklimaciarz

Post autor: Shadryss »

Pytanie do turniejowej Braci... czy będę miał problemy na turnieju jak np. mój BSB będzie miał gdzieś ozdobnie doklejony pistolet? ( jakby mi odbiło i poszedłbym na turniej)
Follow me if I advance,
kill me if I retreat,
avenge me if I die
W/D/L
Empire 3/1/1
Dark Elves 0/0/0

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

A ja wrzucę pytanie z innej beczki - dotyczące wyglądu modeli - czy jeśli wszystkim moim pacynkom chciałbym przykleić płaszcze (bo mam akurat taką wenę) to czy zostanie to przyjęte jako coś niedorzecznego i niepasującego do armii? (nie stylizuję się na żadne miasto/prowincję - zamierzam malować swoje pacynki na wybrane przez siebie barwy, takie prywatne wojsko jakiegoś szlachetki)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

@Shadrys: teoretycznie nie, chociaż nie masz viciviga, ale....pistolet to hand weapon w CC :wink: tak na poważnie, nikt Tobie tego nie zabroni
@krystian: doklejaj co chcesz...
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Ostatnio przyjrzałem się statsom naszego moździerza i doszedłem do ciekawych wniosków.

Nie wiem jak graliście, ale ja pamiętając stare zasady, zawsze twierdziłem, że big hit z moździerza olewa armour save. Z tego co znalazłem, to duży hit nie olewa save, a jedynie ma większą siłę i multipla.

Teraz rodzi się pytanie, czy AP które ma moździerz działa na cały placek czy tylko na dużego hita? Stawiam, że na cały placek ale wtedy np. ogrowa katapulta też powinna mieć KB na całym placuszku.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Cały placek ma AP

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Bizim pisze:Ostatnio przyjrzałem się statsom naszego moździerza i doszedłem do ciekawych wniosków.
A skąd te rewelacje? W księdze armii jest zapis (w tabeli, której o ile mi wiadomo żadne erraty nie zmieniały): "AS under the hole -none"

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Faq do imperium.

Jest tam nowa statystyka moździerza. Z tego co rozumiem to faq każe zignorować cały tekst po charakterystyce moździerza i jego załogi (czyli tą tabelę z tym jaką siłę i zasady ma dane trafienie też).

Przeglądałem RB i nie ma tam nic na temat "no AS" pod dziurką czyli po prostu modyfikujemy save od siły (+ AP w naszym przypadku).

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

Co proponujecie na zakup na początek? Mam na wydanie jakieś 1000zł.
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

kudlaty960 pisze:Co proponujecie na zakup na początek? Mam na wydanie jakieś 1000zł.
Poczekaj na nowego AB. Będzie wiadomo co jest niezbędne. Wyjdą też nowe modele, więc warto poczekać.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

A jest już jakaś data znana?
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

kudlaty960 pisze:A jest już jakaś data znana?
Mówi się o 7 kwietnia.

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Czyli miesiąc. Hmm no może rzeczywiście warto poczekać.
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

kudlaty960 pisze:Czyli miesiąc. Hmm no może rzeczywiście warto poczekać.
No ba. To ledwie te kilkadziesiąt dni, jak już coś kupować to najbardziej podstawowe unity jak działa, działa będą zawsze. Ale chyba warto się wstrzymać. Być może te nowe unity specjalne okażą się czymś bardzo kuszącym (zwłaszcza Big Gun z Nuln. O tak, to chciałbym mieć. Im większe BUM tym fajniej).
Ja i tak skupuję sobie rycerstwo. Pełna Płyta to jest to, a kloc kilkunastu rycerzy zawsze się ładnie prezentuję (albo dwa kloce, albo trzy kloce).

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Ładnie by się prezentowali gdyby mieli jakieś ładne konie...

Sam mam dwa wagoniki kawy (z 11 z dwuręcznymi mieczami i z 15 lancami) więc wiem co mówię. :P

Awatar użytkownika
Martin von Carstein
Kradziej

Post autor: Martin von Carstein »

GW nie potrafi mym zdaniem zrobić ładnych koni, trzeba się przyzwyczaić do ich świniaków.
Dla mnie co najwyżej trochę więcej ozdób przydałoby się na labrach (większość powierzchni konika), bo te obecne istotnie są bardzo ubogie. W każdym razie, jak się trafią kolejne tanioszki na allegro to pewnie kupię i drugi wagonik wystawię... tylko kiedy ja to pomaluję... przecież nie będę bejcował rycerstwa...

Zablokowany